Nyheter

Her finner du en oversikt over alle publiserte nyheter på Hestesport.no

Vanliere
31.01.2023

Ni finaleplasser - tre kvalifiseringer igjen

Etter innsatsen i Amsterdam, rykker tyske Isabell Werth opp i teten sammenlagt i den vest-europeiske dressurligaen. Helgens vinner Dinja van Liere ligger som nummer fire når det nå gjenstår tre kvalifiseringer i ligaen som skal sende ni utøvere til finalen i Omaha, USA, i april.

Sprang stemning 2 ab7265d65928ecbf32990fa5c1c98c12
30.01.2023

Flere norske sprangpremier

Med rette har mye handlet om Victoria Gulliksens poengjakt i verdenscupen i sprang denne helgen, men flere andre norske ryttere har også plukket premier internasjonalt, både i Portugal, Spania, Nederland og Abu Dhabi.

Longines WC 2 plass Victoria Gulliksen Foto Helene Gjerde Aamdal liggende
29.01.2023

Full klaff i verdenscupen

Søndagens verdenscuprunde i Amsterdam gikk akkurat slik vi med norske øyne hadde håpet. Victoria Gulliksen og Equine America Papa Roach leverte nemlig over toppen av stativene da det gjaldt som mest, og duoen er nå klar for karrierens første verdenscupfinale.

Vanndistanse
29.01.2023

Dette er årets nominerte

Siden 2010 har det under grenkonferansen distanse blitt delt ut en utmerkelse til noen som har stått særlig frem med sin innsats i sporten. I år vil det utdeles to plaketter – den tradisjonelle utmerkelsen «Årets bøttebærer distanse» får i år følge av en ny kategori: «Årets forbilde distanse». Her er årets nominerte – under konferansen 10.-11. februar skjer både avstemmingen og utdelingen.

KGP Cvictoriagulliksenpaparoach 5
27.01.2023

Ny poengmulighet for Victoria i Amsterdam

Victoria Gulliksen er Norges rytter på plass i Amsterdam denne helgen. Med sine 35 poeng ligger hun nå på en 12. plass før den tolvte kvalifiseringen i den vest-europeiske ligaen. Det er de 18 beste som går videre til finalen i USA. Sammen med Equine America Papa Roach har hun innledet helgen i Nederland med en fin og feilfri runde i CSI5*-W 1,40 m.

Pexels alex green 5699507
26.01.2023

Ta Ren Utøver du også

Alle på landslag- eller satsingsgrupper må ta dette hvert år – for alle andre utøvere gjelder ordet bør. Antidopingreglene gjelder uavhengig om man deltar på internasjonalt toppnivå eller på det minste lille stevnet hjemme. – Kunnskap er helt grunnleggende for antidoping-arbeidet, så alle, uansett nivå, har all grunn til å starte det nye året enten med å ta dette kurset, enten det er for første gang eller for å oppfriske gammel kunnskap, sier sportssjef i Norges Rytterforbund, Nina Johnsen.

Isabell Freese Total Hope Stefan Lafrentz
24.01.2023

Hedersutmerkelse til Isabel Freeses hingst Total Hope

Sesongen 2022 tok de flere Grand Prix-seire og topplasseringer og deltok i VM, og fra før har hingsten gått i sin mors hovspor og vunnet to prestisjefylte unghestmesterskap i Tyskland. I helgen ble Total Hope utpekt som Årets hingst i det tyske oldenburgerforbundet, på bakgrunn av hans suksess på konkurransebanene.

Baesj 2 of 2
23.01.2023

Hvorfor spiser hesten min avføring?

Det er naturlig for føll å spise morens avføring, men har du en voksen hest som gjør det, bør du ta en titt på mulige årsaker.

52642355801 80659eda41 c
23.01.2023

Poengjakten fortsetter

Når tre kvalifiseringer i den vesteuropeiske ligaen nå gjenstår, er topp fem på sammenlagtlisten sannsynligvis sikret plass i årets verdenscupfinale. Øvrige ryttere må kjempe videre om hvert eneste poeng, og etter søndagens runde i Leipzig er Victoria Gulliksen fortsatt blant disse.

Josephine Heldal Haukeland
22.01.2023

Ponniryttere i storform

Fra Baltic Cup første gang stod på programmet i 2000, har utallige unge ponni- og hesteryttere fra de nordiske og baltiske landene skaffet seg internasjonal sprangerfaring på vei mot regelrette FEI-stevner, både individuelt og som lagryttere. Denne søndagen var det blant andre Thea Frøsund og igjen Josephine Heldal Haukeland som satte Norge på kartet ved Riders Cup i Herlufmagle på Sjælland.

Stemning
22.01.2023

God internasjonal innsats

Vi er allerede et stykke inne i den internasjonale stevnesesongen, og Marit Haarr Skollerud og Oda Charlotte Lyngvær har avsluttet spranghelgen med internasjonale plasseringer i henholdsvis Spania og Belgia både lørdag og søndag.

Josephine Haukeland
21.01.2023

Norsk Baltic Cup-seier

De norske ponni-, junior- og U25-rytterne til start ved årets første Baltic Cup-stevne fortsetter å prestere på sprangbanen. Flere av dem har også denne lørdagen deltatt i premiehøsten, og 14 år gamle Josephine Heldal Haukeland sørget like godt for norsk seier i danske Herlufmagle.

Longines
20.01.2023

Ny internasjonal stevnehelg – og nye norske plasseringer

I California har Marie Valdar Longem plukket to premier på to sjanser, og i tyske Leipzig ligger det an til to norske ryttere ved navn Gulliksen i søndagens World Cup-klassen. Også i Spania og Belgia har det blitt norske plasseringer så langt denne stevnehelgen.

Tirill
20.01.2023

Tiril til topps

Tiril Wellum Skaar sørget i dag for norsk flagg øverst på resultatlisten i Small Tour for ponni kategori 2 ved Baltic Cup – og ikke nok med det, som en svært god nummer to kom Thea Førsund, med Ella Homme Claussen tok fjerdeplassen. I løpet av dagen ble det flere gode norske resultater i Danmark.

Victoria Gulliksen 1 of 1 2
19.01.2023

Kan det bli flere World Cup-poeng til Victoria?

Denne helgen er topprytterne samlet i tyske Leipzig, der stevnedagene leder mot høydepunktet søndag – Longines FEI Jumping World Cup, der Victoria Gulliksen er en del av startfeltet. Hun jakter flere World Cup-poeng for å sikre sin finaledeltagelse.