Nyheter

Her finner du en oversikt over alle publiserte nyheter på Hestesport.no

Oslo Ryttersportklubb 1
30.05.2023

ORSK inviterer til jubileumsstevne

Oslo Ryttersportsklubb fyller 120 år i 2023 og ønsker velkommen til jubileumstevne i sprang, søndag den 4. juni. - Vi ønsker å markere klubbens stolte historie, forteller klubbens leder, Hege Løvstad Toverud.

Ingrid Gjelsten
29.05.2023

Bli med på å heie dem frem

Kommende helg er det tid for det ultimate høydepunktet i Drammen – da er det endelig Longines EEF Series Drammen på hjemmebane i Drammen. Gjelsten Arena 1 og 2 vil fylles opp av norske og internasjonale sprangekvipasjer; totalt deltar det 16 nasjoner. Nå er Muligheten med stor M til å heie frem våre ryttere her, enten det er i nasjonshopping fredag – eller i finalen i FERD Rideskolecup lørdag og søndag.

Madelen
28.05.2023

Ungdommen har fått vise krefter

Tredje av fire internasjonale stevnehelger på Linnesvollen er over. De unge rytterne, fra ponni til young rider, har fått bryne seg på internasjonale oppgaver denne helgen – neste helg tar seniorene over med Longines EEF Series, Gjelsten Holding og Oxer Grand Prix som høydepunkert – sammen med finalen i FERD Rideskolecup.

Therese
28.05.2023

Råsterk avslutning av Therese og Santos Z

Therese Søhol Henriksen kan ta turen hjem til Rakkestad med en ordentlig god følelse – hun har mange gode runder i danske Uggerhalne ved CSIO3*-stevnet bak seg, og hun avsluttet det med sterk innsats i Grand Prix 1,55 m der hun og Santos Z ble nummer to.

Celina
28.05.2023

For en debut av Celina og Badinda Altena

For bare noen måneder siden kom hoppen Badinda Altena inn i Celina Bådstangens liv. I helgen debuterte de internasjonalt i CDIU25 i ungarske Mariakalnok – med to seire som resultat av to mulige.

Children
28.05.2023

Det norske childrenlaget til topps

Med en margin på fire små feil til nummer to gikk det norske children-laget til topps i lørdagens Agria CSIOCh Nations Cup på Linnesvollen. De fire norske jentene sørget like godt for å ta seieren med null feilpoeng totalt.

Malenespurt
28.05.2023

Vi har en ny norgesmester

Det handlet om 80 km om NM-medaljer hos Froland Rideklubb lørdag. Etter en sluttspurt over målstreken og tommel opp etter siste veterinærsjekk var det klart – årets norgesmester i jr/ur ble Malene Bergersen Bakken og Shanameh.

Junior
26.05.2023

Juniorseier hjemme – for mange feil i Danmark

Mens seniorene red om poeng i Longines EEF Series ™ i danske Uggerhalne, red de yngre rytterne nasjonhopping på hjemmebane i Drammen. I Danmark uteble suksessen, mens på Linnesvollen tok juniorene en kjærkommen seier.

Sprang
25.05.2023

Dette er det norske laget til nasjonshoppingen

Torsdag kveld i danske Uggerhalne er blitt brukt til trekning av startrekkefølge i fredagens nasjonshopping – her kan du se hvilke fire ryttere og hester som representerer Norge.

B Ilde 1 Oppslagsbilde 7005727
25.05.2023

Trygg gjerding av paddock og beite

Etter en lang og snørik vinter er det tid for å sjekke gjerdene på paddockene rundt omkring. Holder de mål? Er hesten din fortsatt gjerdet inn på en trygg og sikker måte?

Hest45
23.05.2023

Ikke la hesten puste inn soppsporer, muggsopp og andre mikroorganismer

Våren er en gunstig tid for storrengjøring av stallen. Her får du tipsene du trenger.

Linnea Lunde
23.05.2023

Linnea sikret seg toppoengene i Felleskjøpet Champion Cup

Felleskjøpet Champion Cup samlet 23 ekvipasjer på Eponas store, fine utebane. Denne cupen leder til deltagelse i Agria Oslo Horse Show 12.-15. oktober – det er de 30 beste etter totalt 12 kvalifiseringer rundt om i landet som får ta turen til Oslo i oktober. Det var Linnea Marie Lunde og Kirsebærgårdens Cayenne som red inn maks antall poeng denne gang.

125A0559
23.05.2023

Topp, bredde og rekruttering i ett og samme stevne

I fjor ble første versjon av TUNE Dressurcup en realitet, i år bygges det videre på konseptet som handler om topp, bredde og rekruttering i skjønn forening. Med Råde og Onsøy Rideklubb som arrangør, på Tune Ridesenter, er første og andre avdeling av TUNE Dressurcup unnagjort med stjerne i margen. Initiativtaker Maja Farup kunne krysse av for «oppnådd» for begge sine mål – det ble både et stort stevne og det ble cuper for alle. Finalen i TUNE dressurcup går i august, men allerede 3.-4. juni inviterer RORK på nytt til rytterglede innenfor en rail på Tune Ridesenter i form av Landsmesterskapet for lag.

Silje Ludvigsen Dalen
22.05.2023

Formsterk 16-åring vinner av Kingsrød Grand Prix Cup

12 ekvipasjer stilte til start i årets første Kingsrød Grand Prix Cup under stevnet hos Sørlandsparken Rideklubb i helgen. Det var en formsterk 16-åring Silje Ludvigsen Dalen hadde med seg til Epona Ryttersenter – hennes herlige hoppe Babouche vh Koningshof Z var dronningen av Epona i helgen og klinket inn seieren sammen med sin rytter.

MATHamburg
22.05.2023

Det var veldig utfordrende, men jeg ble positivt overrasket

Mathilde Merethe Klaesson kan krysse av for «svært godt gjennomført» etter innsatsen under CDI4*-stevnet i Hamburg i helgen. Det krysset gjelder både henne selv og hennes firbente partner Sandbæks Rio El som i går ble beste hest under hestebytte-klassen German Dressage Derby.