Nyheter

Her finner du en oversikt over alle publiserte nyheter på Hestesport.no

Mathilde
28.09.2023

Veldig deilig å komme over 70 %

Mathilde Merethe Klaesson deltok i helgen ved 4-stjerners stevnet i Hagen – og det medførte ny personlig rekord i Grand Prix. – Det var deilig, smiler Mathilde.

1
28.09.2023

Så utrolig gledelig sier Siril

Dressurrytteren Qabil Ambak fra Malaysia har drømt om å ta gull i Asian Games i 25 år. Nå har han gjort det – og det på Siril Wethal Helljesens tidligere hest Rosenstolz.

Trener
27.09.2023

Stor oppslutning om viktig undersøkelse

Norges Rytterforbund har de siste par ukene gjennomført en undersøkelse angående kompetansehevende tiltak rettet mot trenere i norsk hestesport. Hensikten med undersøkelsen var å få vurdert kompetansenivået til trenere, og vurdere deres erfaringer og meninger som kan bidra til å forbedre den fremtidige kvaliteten på trenere i hestesporten. Responsen blant de som i dag har en trenerrolle innen sporten var stor – det kom inn godt over 400 svar.

O
27.09.2023

God innsats og ditto resultater over lange distanser

Et bedre møte med høsten kan man knapt ha enn det man får gjennom et internasjonalt og nasjonalt distanseritt i Hallingdal i september. Norske, danske og svenske ekvipasjer red ut med oppgaver av ulik lengde foran seg – og de løste dem på beste måte under to-dagers stevnet i regi av Ål Rideklubb.

Amalie
26.09.2023

Flere ni-tall til årets Breeders-deltagere

Det er hyggelig lesning å gå igjennom resultatlistene til årets Norsk Breeders Trophy/Breeders Open som ble arrangert av Arendal og Grimstad Rideklubb 16.-17. september. Startfeltene kunne godt ha vært større, men det var gledelig mange gode karakterer fordelt på årets firbente deltagere.

IMGP3526
26.09.2023

Samles om hesten

Førstkommende torsdag starter ungdomssamlingen «Sammen om hesten» på Norsk Hestesenter. 43 ungdommer fra hele Norge deltar.

Solberg
25.09.2023

Klippekort på NM-gull

De vant i fjor – og de vant i år igjen. Solberg Rytterklubb kunne juble over gull i heste-klassen enda en gang, mens Skedsmo Rideklubb klatret opp fra fjorårets sølv til gull i år i ponniklassen. En annen som tok gull på nytt etter mesterlig innsats, det var arrangørklubben i år som i fjor – Borge Rideklubb.

HHS Ocala
25.09.2023

Flyvende finalister og flere norske plasseringer i B-finalene

Søndagen på Zangersheide rommer tre spennende VM-finaler for de unge spranghestene. Irland og Irish Sport Horses imponerte ved å ta trippelen i 5-års klassen, mens de norske representantene avsluttet innsatsen med flere gode nullrunder i B-finalene hvilket resulterte i flere plasseringer.

Bernt
23.09.2023

250-årsjubileum markert med festhelg på hjemmebane

2023 er året Drammen og Omegn Rideklubb fyller intet mindre enn 250 år. Det har blitt markert ved flere anledninger allerede – men sist helg var det fest for både yngre og eldre medlemmer. De unge medlemmene varmet fredag kveld opp før lørdagen opprant med storfest der ordfører, president og lokale idrettsledere var til stede sammen med klubbens medlemmer for å feire jubilanten. Det ble en festkveld med gaver, taler, nyslåtte riddere av Den Gyldne Gangers orden – og for tredje gang i klubbens historie ble deres storkors delt ut – det gikk til klubbens grand old man, Bernt Otto Hauglin.

Norsk Varmblod Hestesport Kady Besseberg Stutteri Enga UVM Lanaken Whats App Image 2023 09 22 at 18 14 17 1
22.09.2023

Tøft og teknisk - som det skal være i et VM

To avdelinger er gjennomført på Zangersheide, Belgia hvor verdensmesterskapet for unge spranghester arrangeres. De norskoppdrettede hestene var nære ved å ta seg til finale, men etter to avdelinger er det klart at det blir deltakelse i lørdagens B-finaler for samtlige deltakere fra Norge.

Henrik
22.09.2023

Sjekk hvem som kommer!

-Dette er så gøy, sier en strålende glad Morten Aasen, stevnelederen og spydspissen for arrangementet Agria Oslo Horse Show 13.-15. oktober Det han fryder seg over sånn over i disse dager, det er påmeldingene som tikker inn. Det er nemlig de aller beste i verden som kommer. – Vi får verdenseliten hit, igjen – vi får dem hit, på hjemmebane!

GRSK
21.09.2023

Skjebnetid for Grenland Ryttersportsklubb

Konkurrerer du i sprang eller dressur er sannsynligheten stor for at du en eller flere ganger har vært på et stevne på Vallermyrene leir hos Grenland Ryttersportsklubb. Klubben hører til i kategorien «svært flittig stevnearrangør» og har gjennom sine 20 år på Vallermyrene fått en helt sentral betydning for norsk ryttersport. I flere år har det imidlertid vært usikkerhet rundt hva som skal skje med anlegget de leier, og nå står klubben overfor det de mener vil avgjøre klubbens fremtid.

Helena Liholt Gulli
21.09.2023

Helena Liholt Gulli inn i landslagslederteamet i dressur

Hun er 27 år ung selv – og nå stepper hun selv inn for de unge dressurrytterne. Helena Liholt Gulli tar over tøylene etter Øivind Instefjord Ødemotland og blir sammen med Siril Helljesen duoen som utgjør landslagslederteamet for U21 dressur.

Lagnm 1 av 1
21.09.2023

Men nå er det klart for lag-NM dressur

Når et stort mesterskap skal arrangeres står man som klubb unektelig litt på hodet for å få alle detaljer på plass. Men Borge Rideklubb har det med å lande på beina – og nå begynner de å bli klare til å ta imot 14 heste-lag og 8 ponni-lag i årets lag-NM dressur denne helgen. Klubben gleder seg til masse dressur og lagglede, til åpningsclinic ved Pether Markne – og til å få besøk av ryttergeneralen!

Emilie
20.09.2023

Unge feltritthester viste seg frem under NM-helgen

Helgens NM i feltritt på Starum rommet mer enn et NM; et knippe unge hester stilte også til start i Norsk Breeders Trophy/Breeders Open. – Det er så givende med unghestene, det er de mange små milepælene som gir så mye glede, sier Emilie Røinås som vant Norsk Breeders Trophy/Breeders Open med NV-vallaken Elviras Harlekin.