Nyheter

Her finner du en oversikt over alle publiserte nyheter på Hestesport.no

281807974 1094940754418423 476481460346158926 n
24.05.2022

Nordaførr Dressurfæstival – kommet for å bli?

Gode ideer er som skapt for å deles, og inspirert av Bruråk Hestesportklubbs Trøndersk Dressurfæstival gikk Holand Hestesportsklubb løs på et lignende konsept hos seg. Bruråk delte villig på tips og råd, og i helgen handlet det om Nordaførr Dressurfæstival og Holand Hestesportsklubbs aller første L-stevne gjennom tidene.

Tromsø Ryttersportsklubb
23.05.2022

Rytterglede på 69 grader nord: Presidenten på besøk hos Tromsø Ryttersportsklubb

I forbindelse med ledermøtet til Norges Idrettsforbund som avholdt i Tromsø i helgen, la Tore Sannum, president i Norges Rytterforbund, inn et besøk hos Tromsø Ryttersportsklubb. – Et imponerende anlegg hos en klubb med et langvarig og stort engasjement for sporten, sier presidenten.

Fredrik B Seim Quevara van de Vlierbeek 4
22.05.2022

CSIO3* Grand Prix Aalborg: Sterk norsk avslutning

Dagene med sprangridning ved CSIO3*-stevnet i danske Aalborg fikk en sterk avslutning sett med norske øyne – tre norske ryttere plasserte seg innenfor topp ti: Fredrik Berg Seim, Mira Høidal og Therese Søhol Henriksen ble henholdsvis nummer fire, syv og ni.

IMG 20220520 WA0005
21.05.2022

Jens Lasses vei mot VM: Trening med høy motivasjonsfaktor

Det er hverdager det er flest av, også når man er rytter av paralympisk format. Mange, lange hverdager kan gjøre at man trenger noe ekstra. Jens Lasse Dokkan kjente nylig på akkurat det – og han fikk akkurat det han trengte da Maria Terese Engell stilte seg opp på ridebanen og tok trenerrollen. – Det er sjelden jeg blir rørt når jeg rir for undervisning, men Maria er et unikum til å motivere, fastslår Jens Lasse som har stø kurs mot VM i Herning i august.

IMG 20220520 WA0012
20.05.2022

Longines EEF Jumping Nations Cup Aalborg: Norge ligger godt an til semifinaleplass

Mira Høidal, Fredrik Berg Seim, Pål Flam og Therese Søhol Henriksen hadde oppgaven i ettermiddag i danske Aalborg – det handlet om første kvalifisering i EEF Jumping Nations Cup ™. Med femteplass av alle og andreplass blant landene i Region Nord kan landslagsleder Mikael Kolind konstatere at Norge ligger godt an til semifinaleplass.

Kristine Åssveen H Hs Czardas foto Anna Mossige
20.05.2022

Lovende start for Kristine Åssveen i Kaposvar

Kristine Åssveen har denne helgen tatt turen sammen med sin faste longør Lilly Weldingh og hesten HH’s Czardas til CVI3*-stevnet i ungarske Kaposvar. En god runde i dagens obligatoriske program resulterte i 6,422 i samlet karakter.

FREESE Isabel NOR Total Hope OLD SL 1121 008 232 1
20.05.2022

Enda en fantastisk prestasjon av Isabel Freese, men seieren glapp denne gang

I dag var Isabel Freese og Total Hope en av de 15 startende i Grand Prix Special under Aachener Dressage Days i tyske Hagen. Igjen viste de et glitrende godt program og live scoren endte på nærmere 76 %. Dette ville ha gitt seier, men fratrekk grunnet en feilridning og en såkalt «technical penalty» gjorde at det ble fjerdeplass i stedet. – Irriterende, men det får jeg jo ikke gjort noe med. Hesten er jeg bare kjempefornøyd med, og jeg er bare så glad for at jeg har klart VM-kravet, sier Isabel.

Trening sprang 167 of 167
20.05.2022

Nytt varslingssystem på plass

Et felles varslingssystem for alle særforbund innunder Norges idrettsforbund er nå på plass. – Dette er et helhetlig og kryptert system, en digital varslingsportal, som tilrettelegger for varsling på en enkel, men sikker måte både for varsler og mottager av varsel. Et slikt felles system er noe vi etterlyste i vår rapport «Trygg rytterglede for alle», og vi er glade for at dette nå er på plass, sier president i Norges Rytterforbund, Tore Sannum.

FREESE Isabel NOR Total Hope OLD SL 1121 008 196 1
19.05.2022

Ny seier til Isabel Freese og Total Hope

Etter knalldebuten i internasjonal Grand Prix i Mannheim, har Isabel Freese gjort det igjen sammen med sin 10 år gamle oldenburgerhingst Total Hope. I dag red hun inn seieren i Grand Prix ved CDI3*-stevnet Aachener Dressage Days i Hagen, Tyskland - og det til drøye 74 %.

Sprang stemning 3 1 2
18.05.2022

Disse skal ri for Norge i St. Gallen

Fem norske ryttere kunne feire 17. mai med kunnskap om at de er rytterne som skal representere Norge i årets første Longines FEI Jumping Nations Cup ™ i den europeiske førstedivisjonen, i sveitsiske St. Gallen 3. til 6. juni. Det norske laget til Longines EEF Jumping Nations Cup ™ kommende helg i danske Uggerhalne er også endret – enda en pur ung rytter har kommet inn på listen.

Rødt hvitt og blått 2
17.05.2022

Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen til hele heste-Norge!

Anine Mørch Aas Maserati 11
16.05.2022

Anine Mørch-Aas’ Maserati: Han er mitt eventyr

Elegante linjer, full av hestekrefter, skinnende blank. Det kunne ha vært en sportsbil man beskrev med de ordene, men i dette tilfellet er det en firbent Maserati det handler om. Dressurhesten som fyller UR-rytteren Anine Mørch-Aas hverdager og hjerte. Ikke minst det siste. – Han er mitt eventyr, sier Anine.

Children Emma Tallulah Behn Astrid Marie Årdal liggende format
16.05.2022

Flott finalesøndag

De tre innledende ukene av Drammen Spring Tour 2022 er historie – men mange flotte klasser og prestasjoner også denne siste søndagen. Ekstra spennende gjorde Emma Tallulah Behn og Rasmus Aasland det i sine respektive Grand Prix’er, og nok en gang utklasset finske Jone Illi konkurrentene sine på Linnesvollen.

Øivind M Ikkelsen
15.05.2022

VM-kvalifiseringer og flotte prestasjoner

De norske kuskene til start ved det internasjonale stevnet i Åstorp helt syd i Sverige, kan både se tilbake på en vellykket avslutningssøndag der presisjonskjøring stod på programmet, og et vellykket stevne sett under ett. Tre seniorkusker har nå VM-kvalifiseringene sine i boks, og ungkuskene har også markert seg positivt.

Grand Prix Fredrik Seim3 Astrid Marie Årdal forside
15.05.2022

Holdt seg til planen og vant

I seniorenes norgesmesterskap i sprang holdt det nesten for Fredrik B. Seim og Quevara van de Vlierbeek Z, mens det holdt helt hjem denne lørdagen – med populær og vel fortjent seier i CSI2* Grand Prix presentert av Agria på hjemmebane.