World Cup-seier til Frederic Wandres

Tyske Frederic Wandres red til personbeste og sikret seg seier i lørdagens FEI Dressage World Cup ™ freestyle lørdag kveld i Madrid. Dermed kunne han legge til 20 verdifulle poeng til de 13 han hadde fra før.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Tyske Frederic Wandres med Duke of Britain FRH ble overlegne vinnere i lørdagens freestyle i verdenscupen. (Foto: FEI/Nacho Olano)

Wandres innledet sin deltagelse i Madrid med seier i Grand Prix-klassen fredag, og fulgte likevel samme oppskrift lørdag. Seieren var nest inntil overlegen – Frederic/Duke of Britain FRH (Dimaggio/Rubinstein) vant med hele 84,830 %, foran landsvenninne Helen Langehanenberg/Annabelle (Conteur/Linaro) som fikk 80,035 %. Nederlandske Thamar Zweistra fulgte opp på tredjeplass med 79,660 %, som hun red inn med sin unge hingst Hexagon’s Ich Weiss (Hexagon’s Rubiquil/Negro).

Med Wandres øverst på resultatlisten i Madrid, har tyske ryttere nå vunnet tre av fire kvalifiseringer i den vest-europeiske ligaen så langt. Wandres ligger nå på syvendeplass på sammendraget – ni ryttere vil kvalifisere til finalen i Omaha i april. Listen toppes av tyske Benjamin Werndl, foran spanske Morgan Barbancon, som ble nummer fire i Madrid.