CSI5* Saut Hermès:

Viser god form i Paris

Både Victoria og Geir Gulliksen er på plass i den franske hovedstaden for femstjerners-stevnet Saut Hermès. Med innsatsen så langt viser de at formen er inne, det er blitt nullrunder både på Geir med sin VDL Groep Quatro og World Cup finaleklare Victoria med Equine America Papa Roach.

Paris
Foto: Simón Marín

Stevnet i hjertet av Paris, nå i det arkitekttegnede og midlertidige Grand Palais Éphémère siden ærverdige Grand Palais er under oppussing frem mot OL 2024, rir både den internasjonale eliten og unge talenter, her er det også klasser for U25-ryttere.

Det er langt fra første gang ryttere fra familien Gulliksen i Lier er med på dette stevnet. De har også flere gode resultater å vise til fra Paris – blant annet har Victoria en seier i Les Talents de Hermès i U25-klassen med Viego les Hauts.

Fredag red begge Gulliksen med i en 1,50 m tidshoppingsklasse; Prix Hermès Sellier. Det resulterte i to fine nullrunder på begge ekvipasjene. Geir med sin VDL Groep Quatro (Bois Margot de Quaprice/Caletto I) gjennomførte på en tid som holdt til en plassering som nummer 12. Victoria og Equine America Papa Roach (Perigueux/Zeus) innledet rolig etter å ha hatt en stevnefri periode som en del av oppladningen mot World Cup-finalen i april. Nullen satt enkelt, og Equine America Papa Roach viste at han har formen godt inne.

Vinner av denne klassen ble franske Julien Anquetin/Blood Diamond du Pont (Diamant de Semilly/Arpege Pierreville).

Lørdag ble det en ny fin nullrunde på Victoria og Equine America Papa Roach i 1,50 m Prix de GL Events, mens Geir Gulliksen sikret seg en ny plassering i kveldens 1,50 m Prix du 24 Faubourg, en akkumulatorklasse, etter en rask nullrunde med VDL Groep Quatro. Null feil og tiden 50,44 s holdt til en tiendeplass i klassen som ble vunnet av franske Olivier Perreau/Gl Events Dolce Deceuninck (Toulon/Cartier van de Heffinck).

Du kan følge stevnet i Paris live via deres hjemmeside her, og du kan også følge det live via ClipMyHorse.TV i tillegg til at Eurosport har flere sendinger (oversikt nedenfor).

Nor vgulliksenviego les hauts42 683x1024 1
I 2015 tok Victoria Gulliksen en seier i Talents de Hermès med Viego les Hauts. (Foto: Arrangør)

Johan-Sebastian Gulliksen er ikke med i Paris denne gangen, men holder seg i USA – og gjør det godt. Fredag red han inn en sjetteplass i CSI4*-W Longines Grand Prix Qualifier i Ocala med Mylord Myles (Mylord Carthago*HM/Corofino II).

Start- og resultatlister Ocala

Eurosport 1 har følgende sendinger fra Saut Hermès:

Lørdag 18. mars klokken 15.00: Direktesending, 1,55 over to omganger. De ti beste damene og de ti beste herrene fra fredagens 1,50 m klasse

Lørdag 18. mars klokken 19.30: Høydepunkter

Lørdag 18. mars klokken 20.30: Direktesending, Accumulator

Sendinger i helgen Eurosport Norge:

Søndag 19. mars klokken 15.30: Direktesending Saut Hermès, Grand Prix

Søndag kan du også på Eurosport 1 følge den siste kvalifiseringen i den Nord-amerikanske World Cup-ligaen live fra Ocala, USA klokken 18.30.

Mer om