Med EM og Paralympics i kikkerten:

Viktig helg ved Para Dressage Vallensbæk 2023

Den rekordstore norske troppen ved det internasjonale stevnet Para Dressage Vallensbæk 2023 besto av både rutinerte ryttere og debutanter. Det resulterte i flere gode prosenter, seire og viktige poeng frem mot Paralympics – i tillegg til at laget til EM i Tyskland i september er satt.

363909196 1453947092064893 8762196410139677427 n
Tre fornøyde ryttere på CPEDI2* Vallensbæk - Kirsten Vik, Ida Storhagen og Oda Finnanger. (Foto: NRYF)

Tre pararyttere debuterte internasjonalt i 2*-klassene ved stevnet – Ida Storhagen, Oda Finnanger og Ine Nyhus.

-Alle presterte minst på det samme nivå som de gjør hjemme, og de var også på høyde med sine utenlandske konkurrenter. Resultatmessig plasserte de seg midt i klassene sine med fine prosenter rundt 65-66 %, forteller landslagsleder Ingeborg Simensen.

Debutantene hadde med seg egen trener for debuten, et viktig element i det å ta steget videre på en ny, stor arena. – Ingrid Ølstad var med dem som trener. Ingrid Ølstad var med som trener for disse rytterne, og det ga dem trygghet og forutsetninger for gode prestasjoner.

Kirsten Vik (grad 5) debuterte også med sin kun 6 år gamle Bonfire (Buckingham/Laterano, oppdretter Peter Engel) i 2*-stevnet. – Hun viste seg meget bra fram lørdag med 66,5 % og fikk med seg mye positiv omtale fra dommerne, sier Ingeborg.

Har troen på kvoteplass for lag til Paralympics

I lagkonkurransen i 3*-stevnet var Norge representert av Jens-Lasse Dokkan, Ann Cathrin Lübbe, Anita Hennie Johnsen og Christina Marcussen.
– Det var viktig å prestere i denne lagkonkurransen, fordi det ville gi oss viktige rankingpoeng til Paralympics, forklarer Ingeborg.

– Laget presterte til årsbeste lørdag, med et snitt på nesten 71 % på seks individuelle resultater som ga lagpoengene 425,6. Disse poengene sammen med lagresultatet fra Nordisk i Drammen (424 poeng) fører oss opp på tredjeplass på Paralympics team rankingliste. Hvis denne listen holder seg, så ser jeg det som svært sannsynlig at vi får en kvoteplass for lag til Paralympics 2024.

Ingeborg Simensen
Poengene fra Vallensbæk og fra NBC i Drammen gjør at Norge ligger på en tredjeplass på Paralympics team rankingliste. - Hvis denne listen holder seg, så ser jeg det som svært sannsynlig at vi får en kvoteplass for lag til Paralympics 2024, sier landslagsleder Ingeborg Simensen. (Foto: NRYF)

Viktige individuelle poeng

Individuelt ble det seier både til Jens Lasse Dokkan/Aladdin og Ann Cathrin Lübbe/La Costa Majlund lørdag, med meget overbevisende prosenter.

-Ann Cathrin satte ny personlig rekord med La Costa begge dager her nede, og med 73,5 % fredag og 74,6 % lørdag vil hun klatre mange plasser på den individuelle World Ranking-listen. Jens-Lasse holder seg også helt i toppen på rankinglistene, med 70,3 og 71,4 % fra stevnet. Dersom vi ikke kvalifiserer til Paralympics med lag, så vil individuell world ranking ha stor betydning for å få individuelle kvoteplasser til mesterskapet, sier Ingeborg.

Personbeste ble det også på Christina Marcussen/Zorro Højris lørdag med 69,9 % - et resultat som ga fjerdeplass i klassen. Til tross for en feilridning som kostet 0,5 % ble prosenten så god.

367398606 313432961196053 8613611678029910820 n
Ann Cathrin Lübbe/La Costa Majlund vant søndagens kür med 79,6 % - her sammen med groom Maria Callessen. (Foto: NRYF)

Avsluttet med enda flere seire

Samtlige norske ekvipasjer i 3*-klassene kvalifiserte seg til søndagens kür – og her presterte de igjen. Både for Hege Størseth/Hønnerups Lidell (Don Olymrio/Classic, oppdretter Stutteri Hønnerup) og Anita Hennie Johnsen/Lindegaard Lucky (Solos Landtinus/De Noir, oppdretter Jørgen Jacobsen) i grad 4 ble det akkurat ikke plassering – med 70,392 % ble det sjetteplass på Hege mens Anita ble nummer syv med 67,592 %. I grad V red Christina Marcussen/Zorro Højris (Zorba Højris/I.P.S. Gribaldi, oppdretter Mette og Jon Vedding Nielsen, Betty Rasmussen) inn 71,050 % hvilket ga fjerdeplassen i klassen. Jens Lasse Dokkan/Aladdin (Akinos/May Sherif, oppdretter Rosa Nielsen) tok seieren i grad I med 78,689 % - seier ble det også til Ann Cathrin Lübbe/La Costa Majlund (Sir Lancelot M/Sir Oldenburg) med 79,645 %.

Resultater Para Dressage Vallensbæk 2023

EM-laget er klart

-Uttaket til EM er nå offisielt, fortsetter landslagslederen om mesterskapet som går i tyske Riesenbeck (GER) den 4-9.september. En legende blir hjemme og følger sine medryttere fra sidelinjen – Jens Lasse Dokkan er ikke aktuell for dette mesterskapet. Til tross for at denne rutinerte rytteren ikke er en del av laget, er det et sterkt og lovende lag som skal til Tyskland i september:

Ann Cathrin Lübbe/ La Costa Majlund grad 2

Hege Størseth/Hønnerups Lidell grad 4

Anita Johnsen/Lindegaard Lucky grad 4

Christina Marcussen/Zorro Højris grad 5

Mer om