Victoria Gulliksen leder den den vest-europeiske ligaen

Det er bare helgen etter Kingsland Oslo Horse Show der Victoria Gulliksen tok andreplass i World Cup-klassen – i dag red hun på nytt en feilfri grunnomgang i World Cup-sammenheng, denne gang i Helsinki. Med en duggfersk sjetteplass i Finland ligger Victoria i ledelsen sammenlagt av den vest-europeiske ligaen av Longines FEI Jumping World Cup™. Med Marie Valdar Longems femteplass fra forrige helg er det nå to norske ryttere innen topp ti.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Etter en andreplass og en sjetteplass på to muligheter etter hverandre i den vest-europeiske ligaen av Longines FEI Jumping World Cup™, ligger Victoria Gulliksen helt øverst på sammenlagtlisten. (Foto: FEI/Roland Thunholm)

Igjen var startfeltet preget av store internasjonale navn i World Cup-klassen som denne helgen gikk i finske Helsinki i Helsinki Ice Hall. 37 startende red ut på 1,60 m banen søndag ettermiddag, en bane designet av brasilianske Guilherme Jorge. 10 ekvipasjer gikk null denne gang – og blant dem Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach (Periqueux/Zeus) som sammen med Geir Gulliksen utgjorde den norske kontingenten i Finland.

Svensk seier til Augustsson Zanotelli

Omhoppingen ble innledet med to fine nullrunder av belgiske Gilles Thomas/Luna van het Dennehof/Prince van de Wolsakker og irske Thomas Ryan/Springfield (Stakkato Gold/Classiker).

Deretter var det flere som fikk erfare at det ikke nødvendigvis lønnet seg å gå innenfor etter tredje hinder før to-kombinasjonen. Den erfaringen tok Victoria til seg og red klokt, men effektivt og helt feilfritt her. Dermed satt en utfordrende rekk på skrå fint også, men på nest siste hinder ble det et bakbeinsriv før siste oxer satt perfekt.

Siste rytter ut var svenske Angelica Augustsson Zanotelli/Kalinka van de Nacthegaele (Epleaser van T Heike/Cicero Z van Paemel) som skråsikkert og kjapt forserte samtlige sprang helt feilfritt og galopperte til seier med et sekunds margin til nummer to, tyske Gerrit Nieberg/Blues d’Aveline CH (Baloussini/Coriall 2).

Denne svenske ekvipasjen vant også lørdagens Grand Prix-klasse.

Omhoppingens tredje beste tid på Victoria – og ledelse sammenlagt

Med tiden 35,20 s – omhoppingens tredje beste tid - ble Victoria best av de tre rytterne med fire feil i omhopping, og fasit ble en sterk sjetteplass i klassen.

Med det har Victoria 28 poeng totalt etter de to første World Cup-kvalifiseringene i den vest-europeiske ligaen. Dermed gjør hun det ingen norske ryttere har gjort før henne – hun ligger helt toppen av listen og leder ligaen.

Sveitsiske Bryan Balsiger, som vant i Oslo, deltok også i Helsinki og ble der nummer 15 hvilket ga ham 2 poeng. Det gjør at han så langt ligger som nummer to bak Victoria.

Geir Gulliksen var også med i dagens World Cup-klasse i Helsinki. Med VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot/Caletto I) ble det 12 feilpoeng totalt i dag.

Marie Valdar Longem neste norske ut i World Cup

Allerede neste helg er det World Cup-kvalifisering, denne gang i franske Lyon. Til dette stevnet er det Marie Valdar Longem som skal ta turen, og hun får da mulighet til å legge flere poeng inn på kontoen i tillegg til de hun red inn med sin Echo de Virton i Oslo sist helg. Med femteplassen fra Telenor Arena stiller Marie til start i Lyon med 12 poeng i bagasjen.

Disse 12 poengene innebærer også at hun etter de to første World Cup-kvalifiseringene ligger som nummer ti sammenlagt, en plass hun deler med belgiske Gilles Thomas.

Etter Lyon følger italienske Verona opp med nytt World Cup-stevne, og det betyr ny mulighet for Victoria Gulliksen – hun har fått plassen Norges Rytterforbund har i World Cup-klassen der under stevnet 3. til 6. november.

Marie Valdar Longem red inn 12 poeng i Oslo sist helg, og ligger med det på en tiendeplass sammenlagt. Førstkommende helg er det Marie som skal ut i World Cup - denne gang i franske Lyon. (Foto: Norges Rytterforbund)

World Cup-klassen fra Helsinki kan du se på Eurosport:

Torsdag 27.10 klokka 16:30 på Eurosport 1, og 28.10 klokka 14:00 på Eurosport Norge.