Internasjonal kjøring:

Vellykket kjørehelg

Iblant gjør det ikke noe om reiseveien til stevner er noe lang. Denne helgen sikret nemlig Jeanette Lund Støen formell VM-kvalifisering ved det internasjonale kjørestevnet i Estland.

Jeanette Lund Støen og dressur og presisjonsgroom Veronica Richvoldsen Foto Rein Leib
Jeanette Lund Støen og dressur og presisjonsgroom Veronica Richvoldsen har all grunn til å slippe gleden løs under æresrunden i CAI3*. Foto: Rein Leib

Ved det internasjonale kjørestevnet i Pärnu i Estland denne hnullelgen ble et viktig mål nådd for landslagskusk Jeanette Lund Støen og den 15 år gamle vallaken hennes, Penlangrug Black Knight (Thorneyside The Terminator x Penlangrug Dawn Express). Etter en på alle måter suksessfull stevnehelg ved CAI3* er nemlig nå ekvipasjen formelt kvalifisert til høstens og årets store happening i sportskjøring, nemlig VM i Frankrike 2022 på fantastiske Haras du Pin i Normandie.

Med en score på 53.77 straffepong og en foreløpig tredjeplass, la den meritterte landslagskusken et godt grunnlag for å kunne innfri det det formelle VM-kravet allerede første konkurransedag. Og deretter gikk det bare én vei.

I gårsdagens maraton kjørte den formsterke duoen nemlig inn til seier og la seg i delt ledelse, før sammenlagtseieren ved CAI3* i Pärnu ble sikret gjennom en nydelig dobbeltnullrunde i presisjon denne søndagen - med totalt 117.43 straffepoeng.

Da vi snakket med landslagsleder Linn Støkken Nielsen i forbindelse med det internasjonale kjørestevnet i Åstorp, Sverige i midten av mai, påpekte hun følgende:

- Nå har vi VM-kval i boks for tre kusker, nemlig Wenche Johannessen, Øivind Mikkelsen og Maria Henriksson. Jeanette Lund Støen mangler én kvalifisering, men den er forhåpentligvis innenfor rekkevidde i løpet av få uker.

Og ja, det var den! Og med dette har nå altså Norge hele fire ekvipasjer som har VM-kravet i boks, og formelt er kvalifisert til start under verdensmesterskapet på Le Haras national du Pin, "Hestenes Versailles".

Jeanette Lund Støen maraton
En forrykende maraton andre deg var med på danne et flott grunnlag for helgens triumf i Estland. Her er Jeanette Lund Støen, maratongroom Joakim Lund og Penlangrug Black Knight i full sving. Foto: Rein Leib

Med til Estland var også Jeanettes ponni, den tolv år gamle vallaken Frondraig Cardi Bach (Swalesmoor Brenin Aur x Brynithon Charlotte). Duoen startet i ponnienes CAI2* og viste seg virkelig frem på beste vis. Fredag toppet ekvipasjen dressuren med 58.60 straffepoeng, og lørdagens presisjonskjøring resulterte også i seier. I dagens marathon viste ekvipasjen også klasse og vant til sist sammenlagt med 116.84 i straff.

Jeanettte Lund Støen og Cardi
Også med Frondeaig Cardi Bach gjenomførte Jeanette Lund Støen et strålende stevne og vant CAI2*-P. Foto: Rein Leib

Mer om