Vel blåst for andre gang

Larvik og Sandefjord Rytterklubb gjentok fjorårssuksessen og åpnet dørene for Sandefjord Horse Show presentert av JOTUN denne helgen – med internasjonalt tilsnitt, flere cuprunder som naturlige trekkplastre, og med runden i Kingsrød Grand Prix Cup som sportslig høydepunkt.

av
Sille Kasin
Simon Rabhe Yde tok storeslem og vant både helgens runde i Sprangsportens Venner Cup 1,40 m og 1,45 m Kingsrød Grand Prix Cup. Foto: Krisitan Strøm/ NRYF

Artikkelen er redigert.

I forkant av et så godt gjennomført stevnearrangement som årets utgave av Sandefjord Horse Show presentert av JOTUN for ponni og hest også dette året skulle vise seg å bli, ligger utvilsomt god planlegging og en rekke dugnadstimer. I ryggen har også arrangementet også denne gangen en rekke gode sponsorer som gjør sitt til at stevnet har fått den formen det nå har.

Internasjonalt tilsnitt

De mange postene på programmet under helgens lands- og elitestevne var bevisst lagt ut over fire fremfor tre dager, for virkelig å gi arrangementet atmosfære og en følelse av ro. I tillegg hadde stevnet i Bugården denne gangen fått et ekstra internasjonalt tilsnitt.

Nytt av året var blant annet fine arenabenker og Kiss & Cry, plattformen der rytternes støtteapparat benker seg i spenning når rundene avlegges. Lørdag kveld inviterte arrangøren til rytterfest med catering fra selveste Scandic Park Sandefjord til kostpris, og flotte gavepremier langt utover det ordinære gledet også mange. For her fikk både hestepassere og hesteeiere sitt, og også stevnets Grand Prix-vinner på denne avslutningssøndagen.

Og sist, men ikke minst - også med internasjonal banebygger på plass.

Gode baneforhold

Gressbanen i Bugården er som kjent en av landets desidert beste – med en godt drenert bane med rikelig med påfyll av sand i nyere tid, og som også virkelig tar unna for regnskyll. Dette erfarte blant andre 1,30 m-rytterne på fredag, da himmelens sluser åpnet seg. For banen, den holdt fint, tross regn, den – selv om fredagens ryttere i 1,40 m hadde sine tvil, og meldte av.

Også dette året var banebyggeren svenske Maria Alfredsson. Henne kjenner vi som Sveriges første kvinnelige banebygger på nasjonalt nivå, og dette er en internasjonal banebygger som også videre har mange meritter å skilte med. Blant annet har hun bygget Göteborg Horse Show, og er banebygger Level 3 i FEI.

Godt ponnitilbud

Selv om Sandefjord Horse Show primært er rettet mot hest, fikk også ponniene så absolutt sitt. På fredag inviterte man til to åpne ponniklasser kategori 2 og 1 i LA+5 presentert av TELEPLAN, og på søndag var det tid for ponnicuper.

Det regnet heftig under premieutdelingen i The Body Shop Cup kat. 2, men Amalie Margrethe Rieber-Mohn hentet likevel vinnersmilet frem på Mayfield Welfenkrone. Foto: Kristian Strøm
Heller ikke regnet så ut til å plage vinneren av Backe Cup kat. 1 - Kristina Nikita Collum Wallin og Hot Pursuit fra Grenland Ryttersportsklubb. Foto: Kristian Strøm

The Body Shop Cup for toerne rommet startfeltet denne helgen ni ekvipasjer, og ble vunnet av Amalie Margrethe Rieber-Mohn med Mayfield Welfenkrone fra Drammen og Omegn Rideklubb. Nummer to ble Sofie Bjerkan Knoff med Keegan’s Duffy, mens Philippa Porskrog Heiestad med Lundgreens Amazing Dancer, også de fra Drammen og Omegn Rideklubb, ble nummer tre.

Ni ekvipasjer stilte også til start i fredagens kvalifiseringsrunde for ponni kategori 1 i Backe Cup. Her gikk Kristina Nikita Collum Wallin og Hot Pursuit fra Grenland Ryttersportsklubb til topps, etterfulgt av Mathilde Christiansdatter Ytterbøl med Kilmore Micky D fra Hasle Hestesportsklubb som nummer to og Linnea Sjørbotten Jordet med Move On Lady Primrose fra Skedsmo Rideklubb som nummer tre.

Populære hestecuper

Årets femte kvalifiseringsrunde i NRYF Kingsrent Ungdomscup der hinderhøyden er 1,30 m for juniorer og 1,35 m for unge ryttere, hadde denne gangen 21 ekvipasjer til start. Topp tre i klassen gikk videre til omhopping. Fjorårets sammenlagtvinner av cupen, Celine Eknes Hegna og H Day van Bareelhof Z fra Drammen og Omegn Rideklubb klinket til med seier som eneste doble null. Drøbak Rideklubbs Tuva Linea Solberg og Tesla ble nummer to, mens Sindre Svepstad og Hunter D’Oase ble nummer tre.

Celine Ekenes Hegna og H Day Breelhof Z gikk til topps i kvalifiseringsrunden i NRYF Kingsrent Ungdomscup . Foto: Kristian Strøm

Startfeltet i lørdagens populære Sprangsportens venner cup med hinderhøyde 1,40 m rommet hele 46 utøvere og hadde samlet mange velkjente navn. Helt til topps fikk Simon Rahbek Yde fra Fana Hestesportklubb med Spartacus, mens Mathilde Kalland fra Grenland Ryttersportsklubb ble nummer to Estolga. Celine Eknes Hegna med H Day van Bareelhof Z fra Drammen og Omegn Rideklubb ble nummer tre.

Før helgens runde i 1,20 m Felleskjøpet Champion Cup, der Linnea Tomelth Storstrøm og Flora By Gucci fra Bærum Rideklubb gikk av med seieren foran Øystese Køyre- og Rideklubbs Dan Børve med Skikkilds Cassie som nummer to, og Soma Ryttersportsklubbs Emilie Svaboe Kolind med Qlippa Hästak som nummer tre, stod slaget om det sportslige høydepunktet under Sandefjord Hores Show, sesongens fjerde runde i Kingsrød Grand Prix Cup 1,45 m.

Her var ikke Fana Rideklubbs Simon Rahbe Yde snauere enn at han også toppet listene med Nadal 2. Resultatrekkefølgen ble avgjort gjennom en spennende Winning Round, der ni av de i alt 30 ekvipasjene gikk videre. Hannah Synnøve Nicander Nyhaug fra Grenland Ryttersportsklubb ble nummer to med Gezel, mens Drammen Rideklubbs Johan Sebastian Gulliksen tok både tredje- og fjerdeplass med Mylord Myles og Ambrosio d’Alcy.

Resultater:

Linnea Tomelthy Storstrøm smiler til tross for regn etter å ha gått til topps i søndagens kvalifisering i Felleskjøpet Champion Cup med Flora By Gucci. Foto: Kristian Strøm