Vallermyrene dannet rammene rundt årets første elitestevne i dressur

120 starter ble det i løpet av helgens L/E-stevne i dressur hos Grenland Ryttersportsklubb på Vallermyrene. – Det var årets første dressurstevne hos oss, og vi er veldig fornøyde, sier stevneleder Carina Slåtta. – Det er generelt veldig hyggelig å arrangere dressurstevner, og vi hadde god respons når det gjaldt å bidra til stevnet, både blant egne medlemmer og fra tilreisende.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Grenland Ryttersportsklubb har lagt et vellykket L/E-stevne i dressur bak seg - en av helgens flittige vinnere var Mathilde Merethe Klaesson, her med Sandbæk's Rio El. (Foto: Equipephoto/Kristian Strøm)

Det er dagen etter en hektisk, men vellykket stevnehelg. – Det gikk veldig fint, vi er jo en liten dressurgruppe i denne klubben, men responsen når det gjaldt å hjelpe til i helgen var veldig god, sier Slåtta som også er leder av dressurgruppen. - Ved L/E-stevner har vi ikke så mange egne som starter, så vi har bedt tilreisende om å hjelpe til også – dette skriver vi opp i equipe og vi gir disse de samme goder som egne medlemmer får for å bidra ut fra de kriterier vi har for det. Det fungerer fint - man må iblant tenke litt kreativt for å få tak i nok krefter. Det er litt vinn-vinn, for man blir kjent med nye mennesker på den måten også. Det er generelt veldig hyggelig å arrangere dressurstevner, det er mange glade mennesker. Det får man energi av, det er mye positivitet!

Vi har vært ufattelig uheldige; vi har hatt to runder med innbrudd og hærverk

Stor dugnadsinnsats etter hærverk

Denne vinteren har vært utfordrende for klubben. – Vi har vært ufattelig uheldige; vi har hatt to runder med innbrudd og hærverk, sist gang satte de fyr på kafeteriaen og ødela en traktor, forteller Slåtta.

Men klubbmedlemmene har tatt tak: – Vi har en fantastisk dugnadsgjeng som har stått på, de har kastet ut det som har vært ødelagt, de har snekret og malt og gjort klar til ny sesong. Vi er jo en stor stevnearrangør, og vi har jo også et CSI-stevne på gang etter hvert. Det er mange fra klubben som har stilt opp, og vi har en super gjeng som bryr seg om kiosken – dugnadsånden lever fremdeles! Man merker jo at det er litt tyngre, men vi har disse diamantene innimellom, som legger ned så mye tid.

Det å få frivillige til å stille opp er et tema i klubben. – Vi har snakket om dette, hvor finner vi disse menneskene? Kanskje bør man se litt utenfor egne rekker? Det er jo ikke sånn at man må drive med hestesport for å bli med på dette – vi tenker på hvor finner vi de som kunne trenge å komme ut og bli en del av et miljø. For det gir jo veldig mye å bidra – man får mer enn man gir. Og man må ikke bruke massevis av timer. En time her og en time der – da fyller det seg opp. Denne helgen hadde vi noen som skrev for dommere første gang, og de skrøt av opplevelsen – syntes det var så gøy og lærerikt. Sånt er herlig!

Vi har en fantastisk dugnadsgjeng som har stått på, de har kastet ut det som har vært ødelagt, de har snekret og malt og gjort klar til ny sesong.

Et knippe klassevinnere

Mens klubbens egne medlemmer og tilreisende frivillige sørget for et vel avviklet stevne, var det god dressur på banen. Helgens første klassevinner ble Michelle Haugene Skallberg/Zeus Unik (Blue Hors Zack/Blue Hors Don Romantic)fra Larvik og Sandefjord Rytterklubb, som vant LA:3 med 64,815 %. Den som fikk helgens siste sløyfe var VM-rytteren Mathilde Merethe Klaesson fra Skedsmo Rideklubb, som til MC:1 hadde med seg Steendieks Catalido (Steendieks California Blue/FN-B.Pr. Mad Max). Fasit for denne ekvipasjen ble 66,532 %.

Denne vinnerrosetten var langt ifra den første Mathilde fikk denne helgen – hun var til start totalt seks ganger og vant like godt hver eneste gang. Catalido tok henne til seier lørdag i MC:1 med 67,178 %, så var det Solbakken’s Filur (Franziskus/De Noir) som tok henne til seier i juniorprogrammet lørdag, da med 71,177 %. Siste seier lørdag satt med VM-hesten Sandbæk’s Rio-El (Skovens Rafael/De Noir). Den seieren tok de i Grand Prix 16-25 FEI med 70,175 %.

Søndag handlet det igjen om Mathilde og Solbakken’s Filur i juniorklassen, da vant de med 70,743 % - så vant Mathilde og Sandbæk’s Rio-El Grand Prix-klassen med 69,700 %.

I ponniklassen var det også en rytter som la beslag på seieren begge dagene – lørdag vant Mira Antonsen Hjelle sammen med Filur af Grønagergård (Vasehøjs Kahsi) fra Moldegaard Ryttersportsklubb klassen med 70,572 %, søndag vant de to med 69,103 %. Lørdag var det Alexander Dalgaard Ranum/Steendieks Cunningham (FS Chambertin/FS Don’t Worry) fra Skedsmo som ble nummer to (med 70,286 %) – søndag var det Tuva Eckdahl Book/Schanti M (Dressman II/Bolero) fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb som sikret seg andreplassen, med 69,039 %.

I paraklassen gikk Rachel Victoria Torvund fra Sørlandsparken Rideklubb til topps lørdag med sin Tailormade Donna (Don Frederico/Samarant) med 67,084 %. Søndag ble vinnerekvipasjen Christina Marcussen/Zorro Højris (Zorba Højris/Gribaldi) fra Soma Ryttersportsklubb. De vant klassen med 67,441 %.

Anniken Eide toppet unghestklassen begge dagene, lørdag vant hun 5/6-års klassen med sin egenavlede Stall Eides Grand Finale (Cheeky/Look), en fem år gammel hoppe. Vinnerprosenten lørdag ble 74 %, søndag klatret de opp til 78,200 %.

Du kan se flere vinnere og øvrige resultater her

120 starter totalt ble det i løpet av helgen - denne ekvipasjen var i ilden to ganger, med en seier og en tredjeplass i lille tur som resultat - Helena Liholt Gulli fra Halden Rideklubb med NV-vallaken Loreley's Rhapsody (Royal Olymp/Londonderry, oppdretter Mariann Sælid). (Foto: Equipephoto/Kristian Strøm)