Unghest sprang:

Unghestene samles i Arendal

Det er årlig tradisjon at Arendal og Grimstad Rideklubb arrangerer finalene i Norsk Breeders Trophy og Breeders Open i sprang. I år skal også de unge dressurhestene ha sine finaler på det blide Sørland.

Hestesport therese sohol henriksen marianne wood nbt
VINNER NORSK BREEDERS TROPHY 5-ÅRINGER 2022: Therese Søhol Henriksen og Charly Heart (Cornet Obolensky x Heart Ache BS, oppdretter Dag Ove Kingsrød) flankert av Marianne Wood fra Norsk Varmblod (foto: Nina Sølyst).

For andre år på rad kan Norsk Varmblod ønske velkommen til svenske Mikael Nolin som dommer under Norsk Breeders Trophy og Breeders Open 17. - 20. august i Arendal. Han jobber som unghesttrener, er aktiv konkurranserytter og har utdannet en rekke hester opp til høyeste nivå i sprangridning. Han har opp igjennom årene selv vist flere hingster ved kåring. Mikael er en flittig brukt og høyt ansett dommer ved SWBs unghesttester rundt i Sverige og er også oppdretter av spranghester i mindre skala. Han har bred kunnskap om den internasjonal sprangsporten og har vært hoveddommer i sprang i AVN (AvelsVärderings Nämnden) siden 2012.

Mikael er en attraktiv dommer som er populær internasjonalt, og dømte unghestene i Arendal i fjor. I tillegg var han sprangkonsulent under hingstekåringen til Norsk Varmblod i mars, hvor han også holdt en klinikk om løshopping sponset av Oxer Eiendom, som også har stilt opp i samme ærend i sommerbyen Arendal.

Sportsutvalget sprang i NRYF er i gang med å rulle ut et eget treningsopplegg for unghester, og i forbindelse med sprangfinalen inviterer de til et lærerikt informasjonsmøte hos AGR.

Håvard Haldoresen Dragset og Roundup 8771a8b19aff727d17824496c4a37720
For andre gang tar Mikael Nolin turen til Arendal for å dømme de unge spranghestene (foto: NRYF).

Nestleder og ansvarlig for sport- og unghestsatsningen i Norsk Varmblod, Marianne Eik Wood, er klar for et av sesongens absolutt høydepunkter i Arendal.

- Breeders et viktig vindu for oppdrettere, eiere og ryttere - her samles vi alle sammen, sier hun.

- Arendal og Grimstad Rideklubb
er arrangør i år igjen, og de er en kompetent og trofast arrangør som Norsk Varmblod samarbeider godt med. De skal i tillegg også arrangere Norsk Breeders Trophy i dressur 16. - 17. september, det ser vi også frem til.

- Selv gleder jeg meg til å se mange gode unghester og å være NV sin representant på stevnet, forteller Marianne, som samtidig vil oppfordre alle aktuelle ekvipasjer om å melde seg på innen påmeldingsfristen den 10. august.

- Det ble også nylig gjort noen små endringer i statuttene, som alle bør sjekke, informerer den alltid smilende Marianne.

- Og har man en NV-hest, vil jeg oppfordre alle til å bruke emneknaggen #nwbsåklart - for å vise at vi er stolte av de norske hestene våre!

Kaia Risdal Lorentzen og Rigals Solaris Blue 8771a8b19aff727d17824496c4a37720
VINNER NORSK BREEDERS TROPHY 5-ÅRINGER 2022: Kaja Risdal Lorentzen og Rigals Solaris Blue (Chacoon Blue x Lord Coletto, oppdretter Gunn Inger Risdal) og Marianne Wood (foto: NRYF).

Norsk Breeders Trophy (NBT) er et avlschampionat for 5 og 6 år gamle hester som er åpent for innmeldte ridehester førstegangsregistrert i Norsk Varmblod. Championatet ble opprettet i 1998 i samarbeid med Norges Rytterforbund, og ekvipasjene konkurrerer om heder og ære i tillegg til premiepotten hvor det er premier til oppdretter og eier.

Finalen i NBT avholdes sammen med finaler for Breeders Open (BO) som er et åpent championat for alle kvalifiserte hester uavhengig av stamboktilhørighet.

Mer om