Holder en viktig tradisjon ved hevd:

Tre dager med dressur i pinsen

Tradisjonen tro inviterte Tanum Rideklubb til Elitestevne i dressur i pinsen – en viktig tradisjon for norsk dressur. Her får ekvipasjer fra unghest til ponni og hele veien til seniornivå konkurrert i gode rammer på hjemmebane for topp dommere, også dommere som ellers dømmer ved de store stevnene og mesterskapene.

TanumAnniken
Siden 2015 har "Stewardenes pris" blitt delt ut under Tanum Rideklubbs pinsestevne - i år gikk denne viktige prisen til Anniken Eide (bilde), Karianne Klaveness Holm og Hennie Moen Haugen. (Foto: Arrangør)

Nesten 290 ganger ble det blåst til start i løpet av de tre stevnedagene hos Tanum Rideklubb. Deltagerne fikk som vanlig oppleve et godt arrangert stevne hos rutinerte Tanum, det var klasser fra MC til Grand Prix, det var kür og det var unghest. Torunn Knævelsrud var overdommer, og hun hadde med seg Janne Halstenshov, Nina Hirsch, Gry Kløfta, Kjell Myhre, Gunn Skovholt, Øyivind Ødemotland samt de to franske dommerne Jean Michel Roudier og Alban Tissot som dommerkolleger.

Anniken, Karianne og Hennie fikk Stewardenes pris

-Vi hadde tre fine stevnedager, med god ridning, godt teknisk personell – og mye gøy. Vi har en fantastisk gjeng med frivillige i klubben som står på for at vi skal klare å dra dette i land – uten disse hadde dette aldri gått! Det ligger masse jobb bak et stevne som dette, det ligger masse jobb bak det at hver rytter skal få sine minutter innenfor den railen – jeg er virkelig glad og stolt over alle hos oss som gir av sin tid og sine krefter for nettopp dette, sier stevneleder Wenche Alm. – Vi er også veldig glade for våre gode sponsorer Frk. Arntzen, Stutteri B og Hest og rytterklinikken – den siste gjør at vi kan dele ut vår faste «Stewardens pris» for god horsemanship og god oppførsel overfor teknisk personell, konkurrenter og våre frivillige.

Tre personer fikk denne høythengende og gjeve prisen i år – Anniken Eide (Bærum Rideklubb), Karianne Klaveness Holmen (Nes Rideklubb) og Hennie Moen Haugen (Nittedal Rideklubb).

Tanum Rideklubb har delt ut «Stewardenes pris» siden 2015. Stewardene er rundt omkring hele tiden og ser deltagerne i forskjellige situasjoner – det gjør at stewardene er de rette til å plukke ut vinnerne av det klubben påpeker er en viktig pris.

-Prisen gis til ryttere som har utvist god hestevelferd og er gode forbilder for andre gjennom hvordan de opptrer både overfor egen hest, trener, støtteapparat og andre ryttere. Med denne prisen får vi understreket at det ikke bare dreier seg om prosenter og rosetter, det handler minst like mye om å ta godt vare på hesten og ha en god sportsånd, sier Wenche.

Gode childrenekvipasjer

Children-klassen i dressur har lenge vært en noe uoppdaget mulighet for unge ryttere. Under pinsestevnet rommet denne klassen gledelig nok opptil fire startende, og ekvipasjene sto bak mange høye prosenter. Astrid Olafsdottir med norskavlede Myrstads Alexandro (Rosevelt/Gribaldi) fra Oppdal Hestesportsklubb tok like godt tre strake seire, der samtlige prosenter var over 74. En god nummer to hver dag ble Matilde Malmberg/AC’s Pik Midaz (Tobajo Picez/Walt Disney, oppdretter Ann-Cathrin Ottosson) fra Skedsmo Rideklubb, også hun med meget gode prosenter.

Se mer resultater fra Tanum Rideklubbs pinsestevne her

Mer om