To seire av to mulige til Kris og Pretender

Grenland Ryttersportsklubb rundet av sesongen for L-stevner i dressur i helgen. En av ekvipasjene som hevdet seg godt var Hurum Rideklubbs Kris Bjerke som tok to seire av to mulige med sin hest Schnell’s Pretender.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Kris Bjerke/Scnhell's Pretender. (Foto: Privat)

GRSKs flinke medlemmer trommet i helgen sammen krefter til atter et fint stevne – to dager med dressur ble det, med til sammen 93 startende. Med dette stevnet ble sesongen for Landsstevner i dressur rundet av.

Åtte ekvipasjer deltok i lørdagens Prix St. Georges. Kris Bjerke/Schnell’s Pretender e. Prinz K3/Racot var en klar vinner med gode 71,053 %. Linn Marie Blom/JJ Dylan e. Deemster/Zuidhorn (oppdretter Line Moen) fulgte opp med andreplassen etter et program til 66,579 %.

Søndag var det i MA:1 som Kris tok med seg ytterligere en sløyfe i rødt, hvitt og blått. Med Pretender red han inn 69,881 % i denne klassen.

-Stevnet på Grenland var vårt siste for sesongen, og vi kunne ikke hatt en bedre avslutning. Hesten var topp, stemningen var god og alle var så hyggelige og imøtekommende. En virkelig god helg for både to og firbente, sier Kris.

Lørdag var det LB:3 som samlet flest startende, vinner her ble Thea Marie Tufte Skaane/Storhaugs Magic Brenhines e. Storhaugs Crusador/Brynymor Welsh Magic (oppdretter Storhaug Welsh Stutteri/Hilde Solberg). Thea vant med 67,273 %, og nummer to med 66,818 % ble Ingjerd Skrede/JJ Dolche Vita e. De Niro/Caprimond E.H. fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb. Plassert som nummer tre ble Torunn Marie Albertsen Bustnes/Borbjergs Corner Hit e. Sieger Hit/Come Back II fra Arendal og Grimstad Rideklubb som fikk 65,909 %.

Høyeste klasse i løpet av helgen var VB:1-klassen søndag. Her var det tre startende, og vinnerekvipasjen ble Anne Kristine Bjørnstadjordet/Zick-Zack e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Romantic fra Blakstad Rideklubb. De vant med 67,564 %.

Emma Løkken/JDS Flash. (Foto: Privat)

Helgens høyeste prosent gikk til Oppdal Hestesportsklubbs Emma Løkken som startet ponnien JDJ’s Flash e. Anjershof Rocky/Valentino. Hun tok i likhet med Kris Bjerke to seire av to mulige i løpet av helgen, og avsluttet med helgens høyeste prosent av samtlige etter seiersrittet i MC:2 ponni der hun fikk 73 % blank. Emma er sisteårs ponnirytter og avslutter innsatsen i denne klassen med stil!

Astrid Olafsdottir/Bork's MC. Gellan fra Søndre Nordstrand Rideklubb vant også to klasser - LB:3 og LB:5 for ponni kategori 2 og 4.(Foto: Privat)