To dager vellykket voltige

Stord Hestesportlag er en aktiv stevnearrangør, og sist helg prøvde de seg på nye oppgaver. Det resulterte i to dager med vellykket voltige-stevne.

199556949 4755121344515852 1049684177970238098 n
Foto: Photo Stable/Anna Bienik

Klubben bestod prøven med glans, og det var glade voltigører som muligheten til å utfolde seg i konkurransesammenheng – nyttig og viktig på mange måter, blant annet i forhold til det forestående nordiske mesterskap 9.-11. juli på Flyinge i Sverige.

To utøvere delte broderlig på de to topplasseringene i A-programmet. Lørdag var det fjorårets norgesmester children som tok seg av den røde, hvite og blå rosetten – seieren gikk da til Ella Bryne Smogeli med hesten Scarlett og Kaia Hegre som longør. Ella, som representerer Lommedalen Kjøre- og rideklubb oppnådde da 6,331 prosent. Andreplassen med 6 totalt gikk til Max Tage Valdemar Øverland fra Rogaland Rideklubb, også han med Kaia Hegre som longør, men da med hesten Leksuss.

Søndag byttet de to om på plasseringene, søndag gikk Tage til topps med 7,061 mens andreplassen gikk til Ella med 6,647.

Tredjeplassert hver dag ble Tiril Emilie Hjort fra Sandnes og Jæren Rideklubb, med hesten Leksuss og Kaia Hegre som longør.

-Det føles så bra å være i gang igjen, forteller Ella. – Jeg har savnet å reise rundt, savnet spenningen med alt – savnet det sosiale.

Den unge utøveren var fornøyd etter helgen. – Jeg følte egentlig at det meste gikk veldig bra i helgen. Men obligatorisk i B-programmet på Laguna siste dagen er det jeg er mest fornøyd med.

Ella er blant de som er tatt ut til Nordisk.

-Jeg gleder meg veldig til Nordisk og tenker at det blir en utrolig morsom opplevelse! Der blir det også mye sosialt – det er hyggelig og betyr mye.

Ella har vært på en god del voltige-stevner opp gjennom årene, og hun roser klubben som debuterte som voltige-arrangør. – Jeg synes at Stord arrangerte et veldig bra første stevnet, de var veldig flinke til å organisere alt sammen!

B-programmet rommet lørdag hele 11 deltagere. Tage sikret seg førsteplassen med 6,855 med hesten Cassipoeia Green J/longør Kaia Hegre – og igjen var det Ella som tok andreplassen, denne gang med sin NM-hest fra i fjor, Dalbæks Laguna – og Kaia Hegre som longør. Tavlen lyste opp med 6,661 prosentpoeng. Topp to så lik ut også søndag, da ble resultatet til Tage 7,223 mens Ella fikk 7,177.

- Det var kjekt med stevne igjen, og gøy å treffe igjen folk, istemmer Tage. - Jeg er fornøyd med de obligatorisk rundene, men hadde noe tjafs i kürene.

Også Tage står på listen over norske deltagere i Nordisk.

- Jeg gleder meg til Nordisk, slår han fast.

D-programmet søndag ble helgens aller største klasse, med 15 deltagere. En klar vinner av klassen ble hjemmeklubbens Malin Frugård Junge på hesten Jupiter Kirkegaard med Emma Paulsen som longør. Deres innsats ble belønnet med 7,138. Alva Johansen Lindholm fra Søndre Nordstrand Rideklubb med hesten Svarlett og Kaia Hegre som longør, tok andreplassen i klassen.

Stevneleder Christine Sæle oppsummerer erfaringene de gjorde seg etter helgen: - Det har vært veldig kjekt og lærerikt å prøve seg med voltigegreina! Sportsutvalget stilte med fadderhjelp både i forkant og under stevnet, ved Yri Øverland og Stig Hjort. Vi fikk masse god hjelp som vi ikke hadde kunnet være foruten, da det var ganske mye nytt på arrangørsiden for oss! Men en helt topp helg var det!

Se resultater her