Tilbake på banen med World Cup-seier

11 uker at hun ble mamma til lille Ella Marie, gikk Jessica von Bredow-Werndl til topps i sesongens andre World Cup-kvalifisering i den vest-europeiske ligaen. Det skjedde i dagens freestyle der den tyske rytteren oppnådde hele 90,140 %.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Kun 11 uker etter at hennes datter Ella Marie kom til verden, vinner tyske Jessica von Bredow-Werndl World Cup-kvalifiseringen i franske Lyon. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)

Den 36 år gamle von Bredow-Werndl vant Grand Prix-klassen ved World Cup-stevnet i franske Lyon torsdag – og vant igjen fredag kveld da det gjaldt som mest i freestylen. Sammen med TSF Dalera BB (Easy Game/Handryk) danset hun seg til franske toner ved Edith Piaf – til suverene 90,140 %.

Andreplassen gikk til dressurdronningen gjennom mange år – Isabell Werth/Emilio (Ehrenpreis/Cacir AA) til en prosent på 87,945. På tredjeplass fulgte svenske Patrik Kittel/Touchdown (Quaterback/Sack) med 84,630 %. %

Von Bredow-Werndls bror Benjamin Werndl med hesten Famoso OLD (Farewell III/Welt Hit II) ble i dag nummer fire, og med det ligger han i ledelsen av den vest-europeiske ligaen. Det er totalt 11 kvalifiseringer før finalen i Omaha, USA, i april neste år. Neste mulighet for dressurrytterne til å sanke poeng er i Stuttgart om to uker.

5*-klassene i gang

På sprangbanen ved storstevnet i Lyon vant franske Julien Epaillard/Donatello d-Auge (Jarnac/Hello Pierville) CSI5*-W 1,50 m klassen. For klassens norske deltager Marie Valdar Longem/Echo de Virton (Vagabond de la Pomme/Grignoteur de la Fontaine) ble fasit 11 feilpoeng.

Kvelden ble avsluttet med en 1,60 m klasse. 11 ekvipasjer gikk videre til omhopping, og vinner ble også i denne klassen franske Julien Epaillard, denne gang med Caracole de la Roque (Zandor Z/Kannan). Marie Valdar Longem hadde med seg en energisk Algorythem (Eurocommerce Tampa/Calvados) som for dagen fikk 12 feilpoeng.