Nordisk mesterskap i kjepphest:

Strålte om kapp med sola

Søndag 9. juli gikk Nordisk mesterskap i sprang for kjepphest av stabelen i Svullrya på Finnskogen, og stevneområdet var dekket av lykkelige spretne barn i alle aldre. Noen voksne kastet seg også med!

NRYF Hestesport Nordisk Mesterskap Kjepphesthestesport nryf nordisk mesterskap kjepphest
Fornøyde jenter etter strålende innsats i Nordisk mesterskap for kjepphest (foto: NRYF).

Solør rideklubb tok på seg arrangørhatten for Nordisk mesterskap for kjepphest i samarbeid med Finnskogdagene, noe de ikke angret et sekund på. Idrettsplassen i Svullrya var full av entusiastiske barn og voksne. Noen hadde reist helt fra Rogaland for å delta, og flere svenske ryttere hadde også funnet veien til Finnskogen.

Det var duket for åpen klasse for barn under 8 år som første klasse, og ut på banen kom det flotte ekvipasjer med kjepphester av alle raser. Det var til og med noen enhjørninger å se flyvende rundt på banen. Dyktige og trygge banemannskaper geleidet de som ble litt usikre på hvilket hinder som var neste til høylytt jubel fra både publikum og en entusiastisk speaker. Etter klassen vanket det deltagerrosetter til alle, og selvfølgelig æresrunde!

NRYF Hestesport Nordisk Mesterskap Kjepphest IMG20230709125638
(Foto: NRYF)

Dagens andre klasse var selve mesterskapsklassen, og her var det ti deltagere påmeldt fra både nær og fjern! Hindrene ble satt opp til 60 cm, og banen ble mer teknisk komplisert. Bedømmingen var tid og feil - det var flere nullrunder og det hele gikk for seg i en heidundrende fart! Raskest over målstreken og med null feil var Elise Torstensrud fra Fortuna rideklubb, tett etterfulgt av Helena Trøbråten Askerud fra Sigdal og Rosthaug Hestesportslag på andreplass. Tredjeplassen gikk til Ingeborg Olavsdatter Berg fra Moss og omegn rideklubb. De fikk selvfølgelig både flotte rosetter, pokaler og gavekort fra Skoies.

Dagen fortsatte med flere åpne klasser for barn, og en helt åpen klasse hvor også voksne kunne delta. Det er mulig at det var noen voksne som ble påmeldt og betalt for enn andre av dem selv, men utfordringer ble tatt på strak hånd, og med stor entusiasme.

NRYF Hestesport Nordisk Mesterskap Kjepphest IMG20230709125326
(Foto: NRYF)

Janka Solberg fra arrangørklubben Solør rideklubb kunne stolt fortelle at klubben har fått mange gode sponsorer til stevnet, og hvert hinder hadde sin egen hindersponsor! I tillegg til lav terskel for deltagelse, så er det lav terskel for å bidra til gjennomføringen av stevnet, og det var stort sett ungdommene i klubben som styrte denne dagen. Det være seg å sitte i sekretariatet og ta imot påmeldinger, til å bygge bane og ta godt vare på de minste rytterne. Noen voksne var riktignok i bakgrunnen og støttet, men dette arrangementet var i hovedsak både for barn og unge, og av barn og unge.

Rekruttering på alle nivåer, med andre ord!

NRYF Hestesport Nordisk Mesterskap Kjepphest IMG20230709130445
(Foto: NRYF)

Mer om