Internasjonal feltritt:

Sterk start på sesongen

Det ble en knallstart på sesongen for Milla Bjervig og hennes Stellor Quick Change ved påskestevnet Kristianstad International Eventing i Sverige - et stevne som har blitt en påsketradisjon for mange av våre feltrittsryttere.

NRYF hestesport Milla Bjervig
Strålende start på sesongen for Milla Bjervig under påskestevnet Kristianstad International Eventing (arkivfoto: NRYF).

Det begynte bra, men det skulle bare fortsette oppover for Milla Bjervig (Ullensaker Rideklubb) og hennes irske makker Stellor Quick Change (Olympic Lux x Religiously xx, oppdretter Niki Potterton) i CCI2* S-2 U25 år. I dressurprøven ble det 30.6 i straff, et foreløpig resultat som plasserte dem som nummer seks på resultatlisten. Da var det slutt på feilpoengene, for de seilte flott og feilfritt gjennom sprangbanen og klatret opp til en fin 3. plass. I terrenget var de like feilfrie, både over hinder og på tid. De forrykende rundene gjorde at Milla kunne juble for en flott 2. plass i Sverige med sin «Smurf»!

Inger Sofie Kjeldaas (Øvre Romerike Rideklubb) fulgte like bak med Odt Ghareeb (Ghareeb x Tulla Flight, oppdretter Sean Grier). Med 29.2 i straff etter dressuren lå de godt an på en 3. plass etter en solid gjennomføring innenfor railen. Dessverre ble det fire kjedelige feilpoeng på sprangbanen, som førte til at de falt ned to plasser. Med en flott og feilfri runde i terrenget og en total på 33.2 skulle resultatet holde seg, og femteplass ble fasit av i alt tretti startende.

Hestepåske i Sverige

Og grunnen til at så mange nordmenn reiser til nettopp dette påskestevnet, det mener Milla er fordi man vet at man kommer til å få en bra start på sesongen. - Du vet du kommer til en veldig fin stevneplass med mange hyggelige mennesker. Arrangementet i år var veldig bra, noe det egentlig alltid er. Det er kjempebra underlag og de har alltid ting på stell. Jeg anbefaler alle å dra dit hvis de får muligheten, sier Milla.

Sol og godt vær hører sammen i påsken, men hvordan var det å feire påske i Sverige for de på to og fire bein? - Det var sol og nesten ikke overskyet noen av dagene. Det påvirket nok prestasjonen positivt ettersom han ble veldig glad for å komme til gress og varme etter å ha vært hele vinteren i Norge hvor det har vært snø og kaldt lenge nå, ler Milla.

Hun er godt fornøyd med hesten sin. - Smurf fungerte veldig bra i alle elementene denne helgen, noe som var veldig gøy. Han var litt spent i dressuren, men det må være lov nå som sesongen akkurat har startet, smiler hun. - Han er en ganske gira og sprek hest som elsker å konkurrere, så det blir alltid litt for mye energi i alle elementene, men han var veldig fokusert i helgen, noe som førte til veldig mye bra.

Nå er det neste stevnet i Westergellersen, Tyskland hvor de skal starte 2*-S i slutten av april. Hun opplever at de er i rute, og at formen er god - Etter helgens stevne virker det sånn. Jeg håper både han og jeg greier å holde oss friske, spreke og fokuserte gjennom resten av sesongen. Årets store mål er å kunne starte junior-EM i Montelibretti i Italia. Det hadde vært en drøm og veldig gøy! Og så håper jeg å få debutert i 3* i løpet av sesongen, avslutter en glad og fornøyd rytter.

340219339 943753450089700 3198083425968803985 n
Milla Bjervig og hennes irske makker Stellor Quick Change kunne si seg godt fornøyd etter innsatsen i påskehelgen (foto: privat).

Sparket godt fra seg

Flere norske ryttere startet under de nasjonale klassene arrangert av Gärds Ryttarförening. I H90 avd. 1 suste Andrea Fagerbekk Langaune (Ullensaker Rideklubb) og Shadow Time Z (Cassanova x Burggraaf, oppdretter Zangersheide) inn til 3. plass med 27.2 i straff i dressuren, et resultat som holdt seg med feilfrie runder på sprangbanen og i terrenget.

Hanne Melbye Larsen (Hadeland Ride og Kjøreklubb) tok en sterk femteplass i 100H avd. 3 20 år med Sir Chocolate. Resultatet på 34.6 i straff etter dressuren plasserte ekvipasjen på en foreløpig 12. plass, men med en knallsterk runde på sprangbanen og i terrenget føk de oppover resultatlistene.

Alle resultater fra stevnet Kristianstad International Eventing