Stang ut i lagkonkurransen for Norge – fremdeles håp om individuell finaleplass

For Norge ble det stang ut i dagens lagkonkurranse i VM i Herning. Håpet var å klatre – i stedet gikk de en plassering ned, fra 18. plass til 19. plass. Men, fremdeles er det en mulighet for norsk finaledeltagelse sier landslagsleder Mikael Kolind.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Marie Valdar Longem/Echo de Virton gjorde en meget god 4-feils runde i torsdagens lagkonkurranse. - Gjør hun det godt i fredagens lagfinale individuelt, er det en mulighet for at hun kan gå videre til søndagens individuelle finale, sier landslagsleder Mikael Kolind. (Foto: NRYF)

-Det er klart at dette er ikke en plass vi ønsker å være, innleder landslagslederen om 19. plassen. -Dette er ikke tilfredsstillende, men også nå er det viktig å se etter det som er positivt, se etter hva vi skal ta med oss videre fra dette, sier landslagsleder Mikael Kolind.

For Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach( Perigueux/Zeus) så det lenge lovende ut, men så stemte det ikke på de to siste, det ble riv og i tillegg to tidsfeil. For Marie Valdar Longem/Echo de Virton (Vagabond de la Pomme/Grignoteur de la Fontaine) fløt det fint, det ble en bom ned i to-kombinasjonen på en linje. Marit Haarr Skollerud/Nelson van’T Roosakker (Zandor/Kashmir van Schuttershof) gjorde en god innsats, men fikk med seg for mange bommer samt et tramp i vannet på veien – 19 feil ble resultatet. Cecilie Hatteland/Missy (Emilion/Heartbreaker) beholdt skoene på i dag og hoppet godt, men det ble to bommer ned samt to tidsfeil. Totalt ble Norge stående med 44,07 feilpoeng og en 19. plass etter to stevnedager.

-Victorias hest hoppet helt fantastisk, men Victoria fant ikke helt rytmen og det kom noen store feil på slutten. Marie leverer utrolig flott, hun red en flott runde der hun fikk fire feil på en vanskelig linje. Marit rir fint rundt, hesten hennes får litt dumme feil – den er ung og mangler rutine. Cecilie løftet seg utrolig fint fra i går og leverte en flott runde. De bommene, de kostet i dag, i et slikt selskap, kommenterer landslagslederen.

Victoria Gulliksen/Papa Roach. (Foto: NRYF)
Marit Haarr Skollerud/Nelson van'T Roosakker. (Foto: NRYF)
Cecilie Hatteland/Missy. (Foto: NRYF)

Når han oppsummerer laginnsatsen fastslår han: - Jeg prøver hele tenke positivt, tenke hva det er vi kan gjøre bedre. Totalt sett er det det som skaper motivasjon – vi må fortsette med å utvikle oss. Og prøvelser som dette, det er noe vi ikke kan øve på – vi må bare skaffe oss erfaringen. Jeg tar meg av hatten for de rytterne som går inn slik og leverer her. De 20 beste i dette mesterskapet rir stevner som dette hver helg – dette er særdeles tøft selskap.

Om lagkonkurransen ikke gikk veien for Norge, er håpet om norsk deltagelse i finalen der fremdeles. I fredagens finaleklasse for lagkonkurransen rir de første 25 rytterne individuelt og ikke i lagsammenheng - Victoria Gulliksen og Marie Valdar Longem er blant dem.

-Hvis Marie gjør det godt her, da tror jeg hun kan ha en sjanse til å komme til finalen søndag, fastslår Mikael.