Sprangpremier på kontinentet

Det er blant annet på kontinentet det har skjedd over de store høydene denne helgen, og norske sprangryttere har så absolutt markert seg positiv på internasjonale stevner, både i Belgia og Nederland.

Sprangstemning4 1 av 7
Illustrasjonsbilde:NRYF

Victoria Gulliksen har vært alene om å representere de norske fargene i Bonheiden i Belgia denne helgen. Her har hun hatt med seg to hester til start. Med hingsten Thuur Z (Tyson x Flipper D’Elle*Hn*) var kvalifiseringen til søndagens hovedklasse, CSI3* Grand Prix 1.50 m i boks allerede på torsdag, og denne søndagen gjennomførte ekvipasjen en god runde blant 60 utøvere til start. Blant disse gikk syv videre til omhopping mot klokken, mens det norske utfordrerparet pådro seg fire feil i grunnomgangen. Dermed endte 31-åringen og hennes ni år gamle makker rett utenfor premielisten.

Med den seks år gamle Hotsport-datteren Moonlight ble Victoria nummer tolv i CSIYH 1* 1.20 m på torsdag, og allerede på åpningsdagen onsdag ble det en dobbelt nullrunde på de to.

Resultater:

Landslagsutøver Hanna Wicklund har på sin side også vist at hun har utendørsformen på plass ved helgens internasjonale sprangstevne i Peelbergen i Nederland. Nå kan den engasjerte ungrytteren, som etter en kort pause fra riding på topplan var tilbake for fullt og herjet resultatlistene både i inn- og utland i fjor, nemlig igjen se tilbake på en vellykket internasjonal stevnehelg.

Fredag leverte Hanna og Fantomas (Viceroy T. x Peter Pan) en feilfri runde i 1.40 m som kvalifisering til lørdagens Grand Prix-klasse, og ble plassert som nummer 23. I 1.45 m presentert av Stal Hendrix på lørdag, der 62 ekvipasjer var til start, valgte deretter Hanna kun å ri grunnomgangen. Likevel sikret den godtpresterende duoen like fullt en sterk plassering som nummer 14 etter å ha levert nok en feilfri runde.

Med Infinity Hst ( Denzel V’T Meulenhof x Ocermus) leverte Hanna også en dobbelt nullrunde ved CSI2* 1.35 m på torsdag, mens det ble fire feil i grunnomgangen i Grand Prix-kvalifiseringen i 1.45 m på fredag.

Kaja Stenslet Johansen kan også se tilbake på flotte stevnedager i Peelbergen – med tre gode plasseringer med sine to hester. Torsdag hoppet Colesca Eb Z (Conte Della Caccia x Lucky Boy) inn som nummer seks i CSI1* 1.20 m, mens det ble to fine plasseringer med Wsf Hallo Vancouver (Vancouver x Fux) i to øvrige 1.20 m-klasser på fredag og lørdag.

Marte Rognalsen Snefjellaa klinket også til med norsk plassering i 1.10 m ved CSI1*-delen av stevnet i Peelbergen på torsdag, da hun red inn til niendeplass med I’m In Love (Colman x Quintero).

Resultater: