Spenningen stiger på Epona

De aldersbestemte klassene har fått sitt nasjonale mesterskap blåst i gang, og en av dagens vinnere er Emma Løkken og Mr Gold G i juniorklassen. For seniorene og pararytternes del har de vært i ilden for andre gang på Epona Ryttersenter. I seniorenes klasse er det tett mellom de i toppen – det blir en spennende kürfinale lørdag som skal avgjøre medaljerekkefølgen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Emma Løkken/Mr Gold G vant juniorklassen med drøye 73 %. (Foto: Privat)

Blant seniorene var det i dag Trude Hestengens tur til å toppe resultatlisten, sammen med sin Christianslund Fürstino (Fürstenball/Cape Town S), med gårsdagens vinner Mathilde Merethe Klaesson/Sandbæks Rio-El (Skovens Rafael/De Noir) hakk i hæl. Prosentsatsene lød på henholdsvis 69,120 og 68,900. Sammenlagt innebærer dette at Mathilde fra Skedsmo Rideklubb ligger et lite hestehode foran Trude fra Spydeberg Rideklubb – det skiller mindre enn et prosentpoeng. Tredjeplassen i går som i dag – og som sammenlagt- gikk til arrangørklubbens Cathrine Rasmussen/Zoulmate (Zack/).

Trude Hestengen med Christianslund Fürstino vant dagens Grand Prix klasse for seniorer. (Foto: Juliane Kingren/Equinezphotos

Rett fra Herning til Epona

I klassen for pararyttere grad 4 og 5 økte Anita Hennie Johnsen/Lindegaard Lucky (Solos Landtinus/De Noi) sitt forsprang. I dag vant de med gode 69,96 %, og med det har ekvipasjen fra Bruråk Hestesportsklubb 136,918 poeng sammenlagt. Nummer to i dag og sammenlagt ble Rachel Victoria Torvund/Tailormade Donna (Don Frederico/Samarant) fra Sørlandsparken Rideklubb, med 65,556 % i dag har de 128,696 poeng sammenlagt mens Christina Marcussen/Zorro Højris (Zorba Højris/Gribaldi) fra Soma Ryttersportsklubb ligger som nummer tre med 122,067 poeng.

-Vi reiste direkte hit fra VM i Herning, forteller Anita etter dagens innsats. -Vi har stått her siden vi kom tilbake fra Danmark, og det er alltid like fantastisk å komme hit, her er det flotte fasiliteter! Og arrangøren har gjort en god jobb med å arrangere dette mesterskapet!

Anita og Lucky gjorde sine VM-forberedelser hos Louise Almlund Løkken på Oppdal. – Det har gitt gode resultater både på VM og her på NM, sier Anita. – Jeg er har vært utrolig heldig som har fått med meg treneren min både på VM og NM!

Rytteren er fornøyd med mesterskapsinnsatsen på norsk jord så langt – og det er treneren hennes også. – Både Louise og jeg er veldig fornøyd med de to første stevnedagene, hesten har fungert bra og vist solide programmer.

Anita Hennie Johnsen har innledet med to strake seire i paraklassen ved NM på Epona. - Hesten har fungert bra og vist solide programmer, sier Anita. (Foto: Privat)

Ponnipower

Det var ener-ponniene som startet dressurdagen hos Sørlandsparken Rideklubb i dag. Dagens klassevinner blant hele 27 deltagere ble Jarlsberg og Melsom Rideklubbs Tuva Eckdahl Book/Schanti M (Dressman II/Bolero) som ble belønnet med 70,470 %. Bak dem følger Celine Granli/Davidoff (Dreamdancer/Dressman I) fra Solberg Rytterklubb ligger som nummer to med 69,188 % og Mira Antonsen Hjelle/Filur af Grønagergård (Vasehøjs Kashi) fra Moldegaard Ryttersportsklubb med 68,248 %.

Klassen for ponni kategori II og III er ikke av samme størrelsesorden som ener-klassen, her er det åtte ekvipasjer som rir for medaljer. Den som la i dagens beste bud var Moldegaards Ingse Hagevik med sin Malibu (Stukhuster Ricardo og for Gold/Le Matsjo). De ble belønnet med 67,385 % for sitt ritt. En god nummer to ble Julie Hvinden-Haug Jacobsen/Honeymoon (Honeymoon Star/Mouka-Tuam). På plass nummer tre fulgte Åshild Brokhaug Røvang/Apache fra Sigdal og Rosthaug Hestesportslag.

Klar seier til Emma Løkken i juniorklassen

73,486 var tallene som kom opp på tavlen etter at Oppdal Hestesportsklubbs Emma Løkken hadde ridd sitt program i juniorklassen, med Mr. Gold G (Milan/Lobster). Med det tok hun en klar seier i klassen foran Anne Mathilde Reimer Haga/Treldegårds Sensasion (Blue Hors Hotline/Midt-West Ibi-Ligh) fra Lysefjorden Rideklubb. Denne ekvipasjen innkasserte for dagen 68,892 %. Det var med en hårfin margin at Anne sikret seg dagens andreplass – Sondre Torp Kristiansen puster henne i nakken. Sammen med Thybo’s Laban red rytteren fra Solberg Rytterklubb inn 68,676 %.

Carmen i tet blant UR-rytterne

Dagens vinner i første avdeling for unge ryttere ble Solberg Rytterklubbs Carmen Grønvold Johannessen med sin velgående Højgaardens Santos (San Amour I/Friendship) fra Solberg Rytterklubb. Vinnerrosetten ble Carmens etter et program til 69,166 %. På andreplass kom Kristiane Askim Hillern/Schnells Happy Birthday (Blue Hors Hotline/Weltjunge) fra Bærum Rideklubb med 68,290 % foran Nora Windgätter/Noesmindes Miami (Blue Hors Rockefeller/Michellino fra Soma Ryttersportsklubb med 67,676 %.