VM Mounted Games for par 2023:

Spenningen øker

- Nå er vi veldig spente, forteller Zoe Haave på vegne av seg selv og de øvrige norske deltakerne på plass under VM i Mounted Games for par i Danmark. I dag blir et nemlig avgjort hvem som går videre til årets semifinaler blant seniorene og U18.

MG V Mpar2023
Norges representanter under VM i Mounted Games for par gjør det ordentlig spennende, både for seg selv og oss andre. Denne torsdagen blir det nemlig klart hvem som når årets semifinaler i Open og U18, og flere norske ryttere ligger godt an. Arkivfoto: NRYF

Saken vil bli oppdatert med flere ferske bilder.

Fra første fløytesignal gikk på Vallensbæk Ridecenter på Sjælland i Danmark på onsdag, har det vært fullt trøkk og en ubeskrivelig fart og stemning. For her arrangeres nemlig årets verdensmesterskap i Mounted Games for par, der flere av verdens beste utøvere i sporten er samlet. I dag står tredje innledende sesjon på programmet, og denne blir derfor svært viktig i mesterskapssammenheng. For i etterkant av heatene i dag, vet vi om norske utøvere tar seg videre gjennom nåløyet til årets semifinaler i Open som er seniorklassen, og U18 der juniorene konkurrerer.

Og at nå også spenningen er på topp, kan blant andre Zoe Haave bekrefte. Selv inngår den meritterte MG-rytteren på Norges seniorlandslag og har Lotta Daler som makker under det pågående mesterskapet. I Open-klassen for senior under årets VM sender Norge fire helnorske par, mens startfeltet rommer hele 34. Her inngår også de tre norske rytterne Veronika Strøm, Benedicte Betten og Karen Wirstad Støen som rir med utenlandske ryttere fra henholdsvis USA, Tyskland og Sverige.

- Nå er vi veldig spente, bekrefter Zoe Haave. – Eter at andre andre sesjon ble gjennomført i går, rir vi nå i dag vår siste innledende runde som avgjør om man kommer videre til en semifinale. Det er 14 par som kommer med dit, og foreløpig ligger Lotta og jeg selv på en tiendeplass med 72 poeng i Open. Mari (Næss) og Jeanette (Hyving) ligger også foreløpig inne i en semifinale med 63 poeng på en 14. plass, mens Lise (Tofteberg) og Sophie (Houge) ligger på en foreløpig 18. plass med 56 poeng.

Og spennende denne fredagen, det blir det også for de to norske juniorparene. Mesterskapet for junior U18 rommer hele 21 par, så også her blir det tøft å ta seg videre til semifinalen.

- Blant juniorene i U18 ligger Nalinn (Strand) og Sofia (Barton) inne i en semifinale på en 14. plass med 53 poeng, mens Carmen (Olsen) og Celine (Wangen) på en foreløpig 16. plass med 45 poeng, forteller Zoe Haave.

En spennende mesterskapsdag møter selvsagt også MG-rytterne i U15. Her er Norge representert med ett helnorsk par og et par der en norsk utøver har utenlandsk partner. De i alt 14 parene i U15 rir imidlertid ikke tre sesjoner og semifinale som i Open og U18, men fire innledende sesjoner. Deretter vil de bli delt inn i A- og B-finaler.

Det helnorske paret Sofie Sørhagen og Sam Frenningsmoen godt an med tanke på en A-finale med 58 poeng og en foreløpig sjetteplass, mens norske Celina Sørhagen og hennes svenske partner Savannah Mirjanic så langt holder 11. plassen med 36 poeng.

Norge har ingen utøvere som deltar i U12.

Resultater:

Følg VM-klassene live denne fredagen: