Nordisk Baltisk Mesterskap:

Sølvmedaljer som forteller noe

Fredag ble det sølv både til det norske juniorlaget og til det norske unge rytter-laget på dressurbanen. – Vi er veldig stolte over disse to medaljene, de sier noe om hva som er i ferd med å skje, sier landslagslederne for U21, Siril Helljesen og Øivind Instefjord Ødemotland.

Junior
Sølv ble resultatet til det norske juniorlaget på dressurbanen - bak Danmark og foran Sverige - sølv ble det også på de unge rytterne. (Foto: Astrid Marie Årdal)

Juniorlaget bestående av Karen Marthine Tandberg/Noesmindes Miami (Blue Hors Rockefeller/Michellino), Dalia Elvira Hauser/Mythos Cml (Florencio 2/Bolero), Emma Løkken/Mr Gold G (Milan/Lobster) og Thia Elise Nielsen/Ophelia van het Rozenhof (Johnson (Ex Verdi V)/Ferro) samlet inn totalt 414,403 poeng. Det ga sølv bak Danmark med 417,039. Sverige tok bronsen med 411,579.

De norske juniorene red inn gode prosenter, og for Emma Løkken holdt det hele veien til klasseseier med 71,869 %.

Danmark tok laggullet blant UR-rytterne med 410,588 poeng. Norge vant sølvet med 404,510 - og ekvipasjene som sanket inn dette var Anne Mathilde Reimer Haga/Treldegaards Sensasion (Blue Hors Hotline/Midt West Ibi Light), Juni Bødtker Næss/Don Don (Don Olymbrio/Don Bedo), Celine Karstensen/Don Priamos (Don Primero/Amiral) og Nora Windgaetter/Jamie’s Future (Everdale/Alexandro P). Sverige fulgte på bronseplass.

UR
Det norske UR-laget på sølvplass - gullet ikk til Danmark, Sverige tok bronsen.

– Vi er kjempestolte over sølv både ti JR og UR, fastslår de to laglederne. -Det er morsomt å se at vi begynner å få en stamme av ekvipasjer på laget som presterer rundt 68 - og noen 68 pluss også. Det er den stammen vi trenger for å bli bedre.

Denne utviklingen ser de to er gjennomgående i alle aldersklassene. – Vi ser at både ponni, junior og unge ryttere er i ferd med å komme dit nå.

Ekvipasjer som presterer i omgivelser i særklasse, på hjemmebane, gjør det å være landslagsledere ganske ålreit.

Siril smiler: - Å være her som norsk landslagsleder, på dette flotte anlegget, ha ryttere vi er stolte av, se rytterne – det blir bare veldig positivt. Det må vi si at å være her – det er fantastisk, sammen med sprang og para - dette er et fantastisk løft for norsk ryttersport og vi er stolte over å høre at utlendingene synes det er et flott sted.

Mer om