Sofie Bjerkan Knoff og Keegan’s Duffy norgesmestere blant toerne:

Sofies dobbelte ponnigull

Søndag red Sofie Bjerkan Knoff fra Tønsberg og Omegn Rideklubb inn NM-gullet i klassen for ponni kategori 2. For Sofie betød det gull i dobbelt forstand – for hennes ponni er som gull for henne også. – Ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er i henne!

Sofie
Norgesmester ponni kategori 2 sprang ble Sofie Bjerkan Knoff, med Hermine Bjune-Skogevall på sølvplass og Ella Homme Claussen som bronsevinner - her flankert av Tore Sannum, president i Norges Rytterforbund, overdommer Gunn Eva Killingberg og sprangdommer Lill Svele. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)

På veien hjemover etter at tittelen er et faktum, prøver Sofie å ta mesterskapets resultat inn over seg. Men det er ikke så lett.

-Det føles helt uvirkelig at vi sitter igjen med gullmedalje etter helgen, etter å ha ridd mot så mange gode ekvipasjer. Helt utrolig, sier Sofie.

Bak Sofie & Duffys gull ligger fem fine nullrunder gjennom mesterskapet på Gjelsten Arena. Ingen feil ble det underveis – og det ga henne mestertittelen totalt.

-Jeg tror oppskriften for vår del har vært stabilitet og masse gode treninger for verdens beste trener Geir Sande, fortsetter hun. – Han har gitt oss en utrolig oppfølging og et system som passer veldig fint for oss!

Så er det Keegan’s Duffy da, en 14 år gammel hoppe med Stendieks Darco som far og fullblodsen Kanudos xx som morfar, avlet av Elizabeth Keegan Tversted. Ponnien som gjør at Sofie har to gull på én gang – en medalje og en ponni.
– Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte å fortelle om Duffy…. Hun er drømmeponnien min, og ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er i henne! Hun gjør alt hun kan og litt mer for meg, hun møter alle utfordringer med ørene rett frem. Og så er hun verdens snilleste ponni å ha med å gjøre i hverdagen!

1 plass Sofie Bjerkan Knoff Keegans Duffy Foto Helene Gjerde Aamdal
Sofie tok NM-gullet - men har et gull i stallen også. - Ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er i henne! (Foto: Helene Gjerde Aamdal)

To ekvipasjer måtte ut i omhoppingen om gull og sølv etter en helt feilfri merittliste gjennom mesterskapet - Sofie og Hermine Bjune-Skogevall/Coolfin Daisy fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb. Sofie og Duffy gikk igjen null og la press på Hermine med en god tid - nullen satt for Hermine og Daisy, men Sofie og Duffy var best på tid og tok gullet med tiden 33,39 sekunder mot Hermines 35,47 sekunder.
Tre ekvipasjer måtte ut i omhopping om bronsen. Som siste rytter ut sikret Ella Homme Claussen/Kantje’s Wilson (Marits Misique/Duke’s Forest Antares) fra Grenland Ryttersportsklubb seg denne medaljen - samtlige tre fikk fire feilpoeng, men Ella var best på tid. Fjerdeplassen gikk til Marie Gulliksen U – Lisa van de Veldbalie (Konquisrador van Orchid’s) fra Asker og Omegn Rideklubb foran Olivia Riber/Surprise (Teglovnens Sebastian) fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb.

Resultater

2 plass Hermine Bjune Skogevall Coolfin Daisy Foto Helene Gjerde Aamdal
Hermine Bjune-Skogevall red den ene fine runden etter den andre - til slutt ga det velfortjent sølv i mesterskapet. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)
3 plass Ella Homme Claussen Kantjes Wilson Foto Helene Gjerde Aamdal
Etter en spennende omhopping sikret Ella Homme Claussen seg bronsen. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)

Mer om