HM dressur VA nivå B:

Seiersfylt sesongstart: HM-gullet på GP-nivå gikk til Grete og Felicia

Grete Bergstrøm og hennes sorte hoppe Felicia begynte sesongen i Sverige i februar med to strake seire. Så gjentok hun bedriften under HM i dressur i klasse VA nivå B. Dermed gikk gullet til ekvipasjen fra Nedre Romerike Ryttersportsklubb. På sølvplass fulgte Anniken Eide mens Sahra Edseth Solbakken tok bronse.

HM dressur 2022 foto Horsephoto com Ann Bratteng 5 of 7
Gullvinner i Hallmesterskapet VA nivå B ble Grete Bergstrøm/Felicia. Sølvvinner ble Anniken Eide/Twilight, bronsevinner Sahra Edseth Solbakken/Kronborg's Highlight. (Foto: Ann K. Bratteng/Horsephoto.no)

Grete og den nå 15 år gamle hoppen Felicia e. Florencio/Zardin Firfod innledet mesterskapet hos Grenland Ryttersportsklubb med en Grand Prix 16-25 til 67,791 %. Det ga klasseseieren foran Anniken Eide/Twilight som fikk 65,659 %. I lørdagens Grand Prix FEI lød dommernes sluttsiffer på 67,900 for Gretes del, mens Sahra Edseth Solbakken/Kronborg’s Highlight e. Hochadel/Riccione tok andreplassen med 66,767 %. Anniken red inn 64,667 % søndag, og med 130,326 sammenlagt holdt det til sølv foran Sahra med 129,287. Sluttsummen som sikret gullet for Gretes del lød på 135,691.

Godt å komme i gang med sesongen

-Hallmesterskapet var vårt andre stevne i år, forteller Grete. Den opprinnelige planen var å begynne sesongen i Kristiansand i slutten av januar. – Men dessverre måtte vi trekke oss på grunn av at Felicia fikk en forstoppelse uken før.

Felicia kom seg fint, og i svenske Falkenberg stilte de til start i slutten av februar. – Der tok vi med oss to klasseseire, sier rytteren som er en del av satsingsgruppen senior.

Med sesongstarten i Sverige og bekreftelsen av god form under Hallmesterskapet, er følelsen god for Grete. – Det er godt å komme i gang med sesongen! Og jeg har mine drømmer for sesongen 2022, smiler hun.

Grete roser arrangøren av hallmesterskapet. – Jeg vil rette en stor takk til Grenland Ryttersportsklubb som arrangerer dressurstevne med de høyeste programmene!

HM dressur 2022 foto Grete Bergstrøm Felicia Horsephoto com Ann Bratteng 3 of 7
Grete Bergstrøm og Felicia innledet sesongen 2022 med to seire i Sverige - og fortsatte i god stil i helgen med to seire og HM-gull. (Foto: Ann K. Bratteng/Horsephoto.no)

Mer ros til arrangøren

Det var tre startende i denne klassen, og Anniken Eide og Sahra Edseth Solbakken byttet på med å ta henholdsvis andre- og tredjeplass.

-Vi hadde et godt mesterskap, og det var gøy å komme ut og teste formen igjen etter en god treningsvinter. Det er alltid utrolig hyggelig å komme til Grenland på det fine anlegget med en erfaren stevneledelse som på beste måte tilrettelegger for at enhver ekvipasje kan prestere, sier Anniken.

HM dressur 2022 foto Anniken Eide Twilight Horsephoto com Ann Bratteng 2 of 7
- Gøy å komme ut og teste formen etter en god treningsvinter, og det er alltid utrolig hyggelig å komme til Grenland, sier sølvvinner Anniken Eide. (Foto: Ann K. Bratteng/Horsephoto.no)
HM dressur 2022 foto Sahra Edseth solbakken Krongborgs Highligth Horsephoto com Ann Bratteng 1 of 7
-Generelt er vi fornøyde med mesterskapet. Vi gleder oss til å få mer erfaring i Grand Prix-klassene, sier Sahra. (Foto: Ann K. Bratteng)

Sahra Edseth Solbakken istemmer:

-Hallmesterskapet var et flott arrangement av Grenland Ryttersportsklubb, velorganisert og hyggelig!

Sahra har sitt første år som U25-rytter, og er i forbundets satsingsgruppe innen denne alderskategorien. Etter sitt første mesterskap på dette nivået, ser hun frem mot å sanke mer erfaring:

-Highlight og jeg hadde en litt dårlig første dag, men en god andre dag – så generelt er vi fornøyde med mesterskapet. Vi gleder oss til å få mer erfaring i Grand Prix-klassene, smiler hun.

Resultater

Mer om