Seier og plasseringer til Maria Louise Kingsrød i Belgia

På det imponerende anlegget til Stephex Stables i Belgia ble det i helgen hoppet over hinder fra 1-stjerners til 5-stjerners nivå. Flere norske ryttere deltok i Brussels Stephex Masters, blant annet med en seier til Maria Louise Kingsrød som resultat.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Maria Louise Kingsrød. (Arkivfoto: NRYF)

Brussels Stephex Masters arrangeres ved Stephex Stables i Wolvertem, Belgia – og i år hadde denne stevneplassen fått et tillegg i form av to irrgrønne gressarenaer.

-Som så mange andre så synes jeg ikke noe er flottere enn en grønn sprangarena, og rytterne foretrekker som regel å ri på gress også. Med våre stevner så ønsker vi å by både sportens stjerner og sportens fans på en verden av drømmer – det finnes ingen bedre måte å gjøre det på enn å legge gressbaner til opplevelsen. I tillegg så bidrar en god gressbane til å hindre skader, ingenting er viktigere enn det, sa mannen bak stevnet – og stallen, Stephan Conter, i en pressemelding i forkant av stevnet.

Maria Louise Kingsrød, som er på hjemmebane hos Stephex Stables, tok med seg tre fine plasseringer fra stevnet. Første kom i form av en femteplass torsdag, med Orlando Van Klapscheut (Marius Claudius/Cicero van Paemel Z) i CSI2* 1,35 m klassen, en tidshoppingsklasse der de tikket inn sin null på 66,60 sekunder og fikk en femteplass for det. Fredag var det innsatsen med Ivoor Van T Paradijs (Quadrillo/Indoctro) som ledet til premie. Ekvipasjen var ute i tostjerners 1,40 m, og med to fine nullrunder ble det 15. plass. Søndag toppet Maria innsatsen sin, med seier i CSI2* 1,35, med Orlando van Klapscheut.

Therese Søhol Henriksen var også til start på stevnet med flere hester. Det ble mange gode runder – deriblant to fine plasseringer, begge med gullhesten fra NM, Cyclone l’Epivent (Ulixe/Arpege Pierreville). Den første plasseringen kom i onsdagens CSI3* 1,40 der ekvipasjen ble nummer ni med to nullrunder, den andre kom i fredagens CSI3* 1,45 m der en rask nullrunde ga en 13. plass.

Det ble også kåret «beste rytter» på hvert nivå. I CSI2* sørget Maria med sine mange fine runder for å bli plassert som nummer åtte av 66 ryttere.. Plassering på CSI3* nivå ble det også plassering på Therese i denne sammenheng, hun ble nummer 15 av de totalt 75 deltagerne her.

Det sportslige høydepunktet under stevnet var søndagens Rolex Grand Prix, der svenske Peder Fredricson hoppet seg til seier med Catch Me Not S(Cardento/Ramiro’s Son).