Internasjonal sprang:

Rekordmange påmeldinger til Drammen Spring Tour 2023 på Gjelsten Arena

Når portene åpner for populære Drammen Spring Tour om få dager, er rekordmange utenlandske ryttere ventet til start. Det er duket for skikkelig internasjonal stemning på Gjelsten Arena, allerede under den første av årets fire stevneuker.

Emma Pettersson
Om kort tid åpner portene for Drammen Sprang Tour 2023, så det er bare å glede seg. Foto: Mette Sattrup/ Equimedia


- Pågangen av utenlandske ryttere helg første helg har aldri vært større med over hundre hester påmeldt fra utlandet, så allerede fra den 28. april blir Drammen Spring Tour 2023 en skikkelig internasjonal hestefest på Gjelsten Arena, forteller Eirik Berentsen entusiastisk. Han er stevneleder for Norges største internasjonale sprangarrangementet utendørs og daglig leder ved Drammen Ridesenter.

Internasjonal rekord

Da den offisielle påmeldingsfristen for første uke av Drammen Spring Tour som finner sted i tidsrommet 28. april - 1. mai utløp for få dager siden, ble en hyggelig ny rekord satt. For med rekordmange utenlandske ryttere og totalt cirka 450 ekvipasjer til start bare denne første uken, blir åpningsuken virkelig noe å se frem til.

Under andre helg av Drammen Spring Tour den 5. – 7- mai ventes enda mer trykk, så dersom du planlegger å ri, bør du snarest mulig hive deg rundt og melde via nryfstevne.no, for pågangen er stor.

Årets to siste helger av Drammen Spring Tour byr også på storinnrykk av deltakere - med spennende klasser både for individuelle ryttere og lag på programmet, og med garantert mange sportslige høydepunkter.

Påmelding til CSIOYOUTH*

Under den siste helgen i mai, 25. – 28. mai, blir det stas å arrangere nasjonshoppinger for ponni, Children, junior og unge ryttere, og det inviteres også til åpne CSI1*-klasser alle dager. Om du er kvalifisert og ønsker å ri CSIO-klassene, må du snarest melde interesse til NRYF som står for uttaket, mens påmeldingen til CSI1*-delen av stevnet nettopp er åpnet via nryfstevne.no.

Storinnrykk og venteliste til CSIO3*

Under avslutningsuken av årets Drammen Spring Tour den første helgen i juni, blir det spesielt spennende å oppleve de mange utøverne som rir under CSIO3* Norway Grand Prix Nations Cup. I år har både Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Polen, Estland, USA, Irland og Belgia meldt sin ankomst, og så langt står i tillegg flere nasjoner på venteliste, da FEI setter en begrensning på ti nasjonslag til start. England, Nederland, Frankrike, Italia og Tyrkia håper derfor også på plass, og i tillegg vil eventuelt ett lag få plass via Wild Card fra FEI.

Dersom du har ønske om å representere Norge ved CSIO3*-stevnet den 1. - 4. juni, må du melde interesse til NRYF som står for uttaket. Om du ønsker å delta ved CSI1*-delen av stevnet, bør du allerede nå følge med på nryfstevne.no. Her åpner nemlig påmeldingen i disse dager, og plassene er begrenset.

Ny hovedarena og nytt hindermateriell

Det er altså duket for storinnrykk under årets utgave av Drammen Spring Tour, og anlegget Gjelsten Arena har også virkelig fått seg et løft.

Gjelsten Arena AS som eier av anlegget har gjort en ny betydelig investering denne vinteren på nærmere ti millioner kroner for å oppgradere Gjelsten Arena til topp internasjonalt nivå med den nye hovedbanen på nærmere 10 000m2. Gjelsten Arena har nå to topp baner med tilhørende oppvarmingsbaner under tak.

- Vi gleder oss til å starte opp stevnene på den nye hovedbanen som gjennom høsten og vinteren har blitt anlagt der gamle Kingsland Arena lå tidligere. Både selve banen og oppvarmingsbanen og området rundt er anlagt på nytt – med Ebbe-Flod system, gummimatter og det beste underlaget, forteller Eirik Berentsen. - I tillegg er det gjort store investeringer i nytt hindermateriell og pynt til årets sesong, så gled dere sammen med oss til årets stevner i Drammen!

For mer informasjon om Drammen Spring Tour, se arrangørens hjemmeside.

DSC6979
Etter store investeringer fremstår nå Gjelsten Arena som et topp internasjonalt anlegg med to flotte baner. Foto: Mette Sattrup/ Equimedia