Longines EEF Series Aalborg:

Råsterk avslutning av Therese og Santos Z

Therese Søhol Henriksen kan ta turen hjem til Rakkestad med en ordentlig god følelse – hun har mange gode runder i danske Uggerhalne ved CSIO3*-stevnet bak seg, og hun avsluttet det med sterk innsats i Grand Prix 1,55 m der hun og Santos Z ble nummer to.

Therese
Arkivfoto: NRYF

Bare fem ekvipasjer holdt nullen i første omgang i CSIO3* Grand Prix 1,55 m – det var så nære, så nære for Maria Valdar Longem/Echo de Virton (Vagabond de la Pomme/Grignoteur de la Fontaine) som lot alle bommer ligge, men fikk en tidsfeil. For det ble de belønnet med en sjetteplass i klassen.

Therese Søhol Henriksen og hennes makker fra fredagens nasjonshopping, Santos Z (Spartacus TN/San Patrignano Cassini) var en av de fem med feilfri grunnomgang over Gérard Lachats 1,55 m bane. Disse fem ble satt på en ny hard prøve i omhoppingen, og kun Therese og svenske Rolf-Göran Bengtsson/Zuccero (VDL Zirocco Blue/Caretino) holdt nullen. Det ble seier til svensken på 39,55 s, men Therese hadde også en god tid med sine 41,28 sekunder og tok en velfortjent andreplass. Dermed kunne Therese legge til en knallgod andreplass - som ga gode rankingpoeng - til alle sine gode resultater gjennom helgen, som to seire med Iron Maiden (Quasimodo van de Molendreef/Indorado) i Medium Tour, 0-4 resultat i nasjonshoppingen med Santos Z og en strålende 1,50 m debut med den åtte år gamle norskavlede Electric Joy (Diarado/Warsteiner, oppdretter Gro Våge).

Marie Valdar Longem dro i land ytterligere en sjetteplass i dag, den kom i CSI1* Grand Prix 1,40 m med Carmina Hoy (Watch Me*hoy/Socrate de Chivre, oppdretter Francois Levy).

En fin plassering lørdag sikret Cecilie Hatteland seg – hun ble nummer syv i CSIO3* Big Tour 1,50 m med sin Missy (Gelha’s VDL Emilion/Heartbreaker.

Resultater

Mer om