Plukket premier første dagen

De norske rytterne er i klart mindretall ved Baltic Cup i Danmark i helgen, men plukket har de gjort likevel. Førstemann til å sikre seg sløyfe i ridehallen på Riders Cup var Madelen Ossletten Fuglstad som begynte dagen med en tredjeplass i Children lille tur.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Første dag ved sesongens første Baltic Cup stevne førte til flere fine norske plasseringer. (Arkivfoto: NRYF)

Children lille tur 1,05 m var dagens første klasse, og to fine feilfrie runder førte rytteren fra Polarsirkelen Hestesportsklubb inn på en fin tredjeplass sammen med hesten Ibalou e. Balou du Rouet/Highlight.

Neste klasse var CSIU25YJ lille tur 1,20 m. Denne gangen var det Nathalie Heltzen/Celic e. Camelot/Lagano som plukket premie til Norge, også de med to nullrunder. I et startfelt på hele 42 startende holdt tiden til en tiendeplass på Hasle-rytteren.

Da ekvipasjene som var meldt til Children store tur kom til start, ble hinderhøyden hevet med 10 cm. En norsk ekvipasje stilte til start i denne 1,15 m klassen. Emilie Øia Helgesen/Lady Gaga Hh Z e. Lux Z/Pablo van Berkenbroek holdt nullen i begge fasene og tok en god tredjeplass.

Madelen Ossletten Fuglstad var i sløyfemodus i dag, og sikret seg en til i Small Tour ponni kategori 2. Hennes makker der var Munsboro Dot Com, og med dobbeltnull og god tid tok hun en femteplass.

I store tur for ponni kategori 2 ble det en ny sløyfe også på Emilie Øia Helgesen. Firbent makker her var Ruby Braveheart – og oppskriften på den fine fjerdeplassen var to gode nullrunder og en god tid.

Dagen i Herlufmagle ble avsluttet med CSIU25UYJ store tur, der hinderhøyden lå på 1,30 m. Denne klassen var dagens desidert største, med hele 64 ekvipasjer. To norske ryttere sikret seg plassering i denne klassen etter god, feilfri ridning i begge fasene. Ingrid Sandhei Bjørklund/Staedtebahn’s Cornwell e. Cornet Obolensky/Phin-Phin sikret seg femteplassen, mens Thea Gunleksen red inn niendeplassen med Chelino 3 e. Conway/Calato Z. Også Nathalie Heltzen/Hard to Beat N e. Heartbeat/Cascavelle var dobbelt feilfri.