Youth Nations Cup i Italia:

Påskehopp i Gorla Minore

Påskehelgen innebar enda en stevnehelg ved italienske Gorla Minore, der det var tid for Youth Nations Cup. Norge stilte med lag henholdsvis i children- og juniorklassen, men det var i de individuelle klassene det ble norske plasseringer. – Det var en lærerik helg, oppsummerer Tom Vidar Leren Gjeldnes etter stevnedagene i påsken.

Sofia Kingdom Clark 2 av 2
Sofia Kingdom-Clark/Coctail var en av de norske ekvipasjene som var med i helgens internasjonale stevne i Gorla Minore

Ved Equieffe Equestrian Centre i italienske Gorla Minore har det vært internasjonale stevner helg etter helg, med flere norske deltagere. Påskehelgen handlet det om ryttere i de aldersbestemte klassene, og mange dyktige unge ryttere la påskeferien til Italia, også fordi denne arrangøren også skal stå for EM for children, junior og unge ryttere 10.-16. juli i år.
Det ble Sofia Kingdom-Clark som tok helgens første norske plassering, torsdag ble hun plassert innenfor topp ti i children 1,20 m der hun ble nummer ni med Coctail. En annen ekvipasje som viste at de hadde tatt formen med seg til Italia allerede den første stevnedagen var Max Storeide Lööf som sammen med Cesar (Casall/San Patrignano Cassini) tok fjerdeplassen i juniorenes 1,30 m klasse. Birgitte Emilie Meier innledet også en god innsats i Italia med en sterk åttendeplass i Young Rider 1,40 m med en åttendeplass sammen med hesten Example torsdag.

Fredag var det tid for nasjonshopping for juniorer. Her ble det en tiendeplass til det norske laget som bestod av Ylva Høidal/Havanna Heart, Siri Endresen/Quapo di Tutti Z, Mathea Omberg Christiansen/AKD Eclipse og Ingrid Sandhei Bjørklund. Med 16 feilpoeng etter første runde ble det ikke en runde til på Norge ettersom det var de åtte beste lagene som gikk videre. Det var det irske laget som toppet resultatlisten med fire feilpoeng totalt, foran Belgia og Tyskland som ble stående med henholdsvis fem og åtte feilpoeng.

Norge stilte også lag i lørdagens laghopping for children, med trekløveret Sofia Kingdom-Clark/Coctail, Tuva Petrine Kristiansen/B Jingle Star P Z og Madelen Ossletten Fuglstad/Ibalou. Det ble en liten bit opp til toppen for Norge, etter første runde hadde de 24 feilpoeng og gikk derfor ikke videre til andre runde. Tyskland var helt suverene med kun nullrunder på alle sine ryttere i både første og andre runde. Irland ble nummer to med fire feilpoeng – dette var samme antall feilpoeng som Italia, men tiden var hakket bedre.

Lørdag kom det flere norske gode plasseringer individuelt. Ylva Høidal ble nummer to i juniorenes 1,30 med norskavlede Lillebergs Mamacita (Azteca VDL/Lancier, oppdretter Lene Renate Haugsten Olsen), mens Carmen Viskjer-Rød tok tiendeplassen med Quandi M.

Søndag rundet Sofia Kingdom-Clark av sin innsats ved Gorla Minore for denne gang med en fin niendeplass sammen med Coctail i children 1,20 m klassen. Max Storeide Lööf slo til igjen sammen med Cesar i juniorenes 1,30 m klasse med enda en sterk fjerdeplass etter to nullrunder.

-Alle våre ryttere fullførte, og det var mange fine runder. Det er viktig å være ute på stevner som dette, det er viktig se hvordan konkurrentene er, se hva som kreves – for det er et sinnssykt nivå på rytterne der ute. Det var en lærerik helg som gjør det lettere å planlegge og legge opp løpet frem mot EM for de som satser mot det, sier Tom Vidar Leren Gjeldnes som var med i Gorla Minore fra landslagsledelsen.

Ved Gorla Minore fortsetter de med stevner – med helgen 26.-30. april som et høydepunkt. Da settes sesongen i gang for EEF Longines Series, med årets første kvalifisering, da for nasjoner i region sør.

Første kvalifisering i region nord er i danske Ålborg 25.-28. mai, dernest Drammen 1.-4. juni.

Resultater Youth Nations Cup Gorla Minore

Mer om