Internasjonal kjøring:

Opp i ledelsen i Kronenberg

Slik skal det gjøres! Maria Henriksson tøylet energien til sin flotte Jelviro og etter dag to i Kronenberg ligger nå ekvipasjen helt i tet etter en bra presisjonskjøring. Se video!

Skjermbilde 2023 04 15 kl 21 49 11
Fantastisk innsats av Maria Henriksson og Jelviro i Kronenberg i CAI3* enbet i Kronenberg, Nederland (foto: privat).

- Han var veldig framover, men kjørbar og fin hele veien. Jeg er veldig fornøyd med hvordan han oppførte seg!

Det sier en glad Maria Henriksson (Hedemarken Rideklubb) som har gjennomført dagens presisjonskjøring med ni år gamle Jelviro (Stuurboord x Patijn, oppdretter H. Meyering uit Oosterhesselen). De leverte nok et knakende fint resultat og tok steget helt opp til toppen av resultatlisten for CAI3* enbet sammenlagt i dag. Sammen med groom Malin Nagel og hestepasser Ingeborg Gjerdrum Foshaug deltar de i sesongens største stevne ved Peelbergen i Kronenberg, Nederland.

Kusken var godt fornøyd med gårsdagens dressur, men litt usikker på hvordan det ville bli å kjøre presisjon på dag to ettersom Jelviro er veldig forover og normalt bruker å være best å kjøre etter maraton. Dagens resultat med 5.45 i straff betyr en total på 51.56. Med det la hun franske Clement Deschamps bak seg, ettersom han måtte tåle 9.27 i dagens presisjonskjøring og endte med en total på 52.61. Nederlandske Peter Zeegers ligger hakk i hæl på 53.11 etter kun tre straffepoeng etter dagens kjøring.

Whats App Image 2023 04 15 at 21 27 37
Jelviro og hestepasser Ingeborg Gjerdrum Foshaug (foto: privat).

Maria forteller videre at banen var veldig teknisk, og at de måtte jobbe hardt for å holde seg innenfor makstiden. - Et lite feiltramp av meg på en pedal i vognen gjorde at vi rev en ball, så den tar jeg på meg, sier hun.

- I maraton i morgen blir det teknisk og tungt ettersom vi går ut nesten sist, og banen er veldig oppkjørt etter de hundre ekvipasjene som kjørte i dag.

Whats App Image 2023 04 15 at 21 27 22
Maria og groom Malin Nagel diskuterer hinder (foto: privat).

Liss Irene Kosmo Gylseth og Blikra Admiral Doffen (Reimar x Hjellar, oppdretter Gurine Blikra) droppet til en 6. plass etter presisjonskjøringen i dag med 16.42 i straff, som gjør at hun foreløpig har en total på 75.72 før søndagens maratonkjøring.

- Følg stevnet hos Hoefnet.nl

Mer om