Ny internasjonal stevnehelg – og nye norske plasseringer

I California har Marie Valdar Longem plukket to premier på to sjanser, og i tyske Leipzig ligger det an til to norske ryttere ved navn Gulliksen i søndagens World Cup-klassen. Også i Spania og Belgia har det blitt norske plasseringer så langt denne stevnehelgen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Illustrasjonsfoto: NRYF

Kveldens siste 5-stjerners klasse i Leipzig var en klasse med flere spenningsmomenter; i tillegg til klassepremieringen var klassen en mulighet til å kvalifisere seg til søndagens World Cup klasse. Opptil åtte ekvipasjer i tillegg til de 32 som fra før har plass i klassen kunne få mulighet til å bli en del av startfeltet søndag – og en av dem som grep denne muligheten var Geir Gulliksen. Med den nå 17 år gamle VDL Groep Quatro (Quaprice de Bois Margot/Caletto I) ble det en rask nullrunde med en 11. plass som resultat – og det holder til plass i stevnets høydepunkt: Longines FEI Jumping World Cup™-klassen. Dermed slår han følge med sin datter Victoria Gulliksen som har Norges plass denne dagen. I dagens klasse stemte det ikke for Victoria og hennes Equine America Papa Roach (Perigueuz/Zeus), det kom flere riv helt fra start og tempoet medførte også flere tidsfeil. Vinner av klassen ble tyske Christian Ahlmann/Solid Gold Z (Stakkato Gold/Calvin).

I Leipzig handler det også om voltige og kjøring, i dagens kvalifisering til World Cup finalen for kvinner gikk tyske Alina Ross/Baron R (Bordeaux/Ritual) av med voltigeseieren med 7,224 poeng. Blant herrene toppet tyske Jannik Heiland/Highlight (His Highness/Rodgau listen med 7,872. I Pas de deux gikk seieren til samme hest – med Chiara Congia og Justin van Gerven som voltigører.

Firspannskuskene lader opp til søndagens World Cup helt til sist fredag kveld.

Start- og resultatlister

I Thermal i California, USA, hadde Marie Valdar Longem torsdag to fine nullrunder i CSI3* 1,40 m med Echo de Virton (Vagabond de la Pomme/Grignoteur de la Fontaine) og ble første uplasserte. I CSI3* 1,50 m, en tidshoppingsklasse, viste Marie igjen frem en Algorythem (Eurocommerce Tampa/Calvados) i storform – det gikk både feilfritt og fort og duoen kvitterte med en sjetteplass. Vinner av begge disse to klassene ble belgiske Gregory Whatelet.

Start- og resultalister

I spanske Oliva er det Marit Haarr Skollerud som bærer det norske flagget ved Spring MET. To plasseringer har det ledet til denne uken, i to 1,40 m klasser. Den siste av disse to kom i dag, i form av en 11. plass med vallaken Maximus (Mylord Carthago*HN/Landjonker).

I belgiske Lier er det også norske ryttere til start. Oda Charlotte Lyngvær har fått flere premier i 7-/8-års klassene, og i CSI2* 1,40 m ble hun nummer 14 med Obert vd Heffinck (Jamal vd Heffinck/Graf Top). Fredag ble det en tiendeplass i 1,40 m på Oda og hoppen Joelina (Entertainer/Coriano).