Jakter rankingpoeng i Belgia:

Ny helg, nye muligheter for Martine Myhrer Dyngeland

Andre uke av belgiske Lier Spring Tour er i gang, og en av flere norske til start er Martine Myhrer Dyngeland. Hun har allerede sikret seg gode rankingpoeng i Belgia med en andreplass i CSI2* 1,45 m klasse sist uke – nå har hun nye muligheter til å øke beholdningen.

Martine1
Martine Myhrer Dyngeland/SG's Diamant. (Arkivfoto: NRYF)

En stor andel av de firbente partnerne Martine har med seg til Lier er hjemmeavlede, og det var med en som har sitt utgangspunkt hjemme på Sundby Midtre som hun tok 45 gode rankingpoeng sist uke – nemlig SG’s Carnelian (Kannan/Love 2 U 2). Blant 80 startende i 1,45 m klassen var det kun ti som holdt nullen i grunnomgangen – og tre som gikk feilfritt i omhoppingen. Martine og Carnelian var en av disse – og de sikret seg andreplassen i klassen. Også med like hjemmeavlede SG’s Amika (Diarado/Furore) ble det flere plasseringer i CSIYH1* for 7-og 8- åringer, og med velkjente og hjemmeavlede SG’s Diamant (Diarado/Love 2 U 2) bød helgen også på en andreplass, da i en 1,35 m klasse.

Torsdag er det to norske ryttere til start i CSI2* 1,40 m klassen som gir mulighet for kvalifisering til første rankingklasse som er fredagens 1,45 m. Martine har allerede sikret seg en nullrunde i tidshoppingsklassen med Carnelian og skal også ut med Diamant. Også Sindre Svepstad har innledet stevnehelgen i Lier med en feilfri runde i denne klassen med sin Hunter d’Oase (Elvis ter Putte/Elmshorn).

Sist uke hadde Martine norsk premieselskap ved Emma Zubillaga Nilsen som tok en åttendeplass i CSI1* 1,10 m søndag med sin Care for Love (Cardento/Quite Easy).

Hjemmeside Lier Spring Tour med live streaming og start-/resultatlister

Martine
Martine Myhrer Dyngeland sikret seg sist helg rankingpoeng på hjemmeavlet hest - denne helgen har hun nye muligheter ved Lier Spring Tour i Belgia. Her sammen med hestepasser Karianne Bjørnsengen. (Foto: Privat)


På et helt annet kontinent – USA- red to andre norske ryttere inn poeng på Longines rankingen sist helg, det tikket inn poeng på kontoen til både Johan-Sebastian Gulliksen etter plasseringene ved CSI4*-stevnet i Ocala og til Marie Valdar Longem ved CSI4*-stevnet i Thermal. Med Echo de Virton (Vagabond de la Pomme/Grignoteur de la Fontaine) ble Longem nummer seks i søndagens 1,55 m Grand Prix.