Nasjonal sprang:

NRYF Ungdomscup i ny drakt sammen med Kingsrent: Tuva årets første vinner

Tuva Linea Solberg med hoppen Tesla ble årets første vinner av NRYF Ungdomscup, en cup som i år har fått følge av sponsornavnet Kingsrent. Med denne sponsoren med på ferden venter det verdifulle premier med ny vri i enden av sesongen for cuprytterne. De åtte beste kommer ikke bare til Kingsland Oslo Horse Show, de vinner en treningshelg med en topp internasjonal trener.

NRYF Kingsrent Ungdomscup vinner Sørlandsparken Tuva Linea Solberg Tesla
Tuva Linea Solberg/Tesla fra Drøbak Rideklubb - årets første vinner av en NRYF Kingsrent Ungdomscup-kvalifisering. (Foto: Equinezphoto/Juliane Kingren)

På Epona Ryttersenter hos Sørlandsparken Rideklubb red 20 deltagere ut i dagens NRYF Kingsrent Ungdomscup for junior og unge ryttere. Kun én klarte dobbelt null; Drøbak Rideklubbs Tuva Linea Solberg med den norskavlede Tesla e. Azteca VDL/Electro (oppdretter Stall GP ved Gitte og Petter Flam). Med denne gode prestasjonen sikret 17 år gamle Tuva seg også 20 gode poeng i cupen som går over totalt 7 kvalifiseringsstevner, spredt rundt på flinke arrangører rundt om i landet.

Andreplassen gikk til Michelle Strand Ingvorsen/Clintano Ask e. Clifton Ask/Quat’Sous fra Tønsberg og Omegn Rideklubb med åtte feil i omhoppingen, foran Marthe Øya Stokka/Paola Ladies Choice e. Orville/Corland fra Arendal og Grimstad Rideklubb.

En virkelig verdifull premie – ikke bare til én, men til åtte

NRYF Kingsrent Ungdomscup er åpen for junior/unge ryttere med kvalifiseringer i høyden 1,30m/1,35 m. Cupen er en vei inn til stjerneopplevelsen å få ri med ved 2-stjerners klassene som arrangeres under Kingsland Oslo Horse Show i oktober – de åtte beste sammenlagt får plass i Telenor Arena. I tillegg kåres det en sammenlagtvinner på bakgrunn av kvalifiseringene, der rytterne får poeng etter World Cup-modellen.

Det er ikke vanskelig å glede seg over rosetter og premier, men i år fører gode resultater i cupen til premier av enda større verdi – nemlig en unik mulighet til å lære mer.

-Forbundets ungdsomcup går langt tilbake i tid; i godt samarbeid med Kingsland Oslo Horse Show har cupen vært et tilbud for de unge rytterne som er «up and coming» i mange år, sier sportssjef i Norges Rytterforbund, Nina Johnsen. – Nå går vi i samarbeid også med Kingsrent AS, nå skal det ikke bare handle om rosetter og pengepremier, men om noe som virkelig er verdifullt - kunnskap. Fokuset i det konseptet vi har laget er å øke kompetansen. Det er så viktig at de unge får en god grunnutdanning, at de blir mer motivert til å lære mer fremfor bare å jage premier. Vi har mange unge talenter, og de vil vi ta vare på. Å få ri i Oslo er en gulrot, men i år får de også en treningshelg med en trener av toppformat, der oppstalling, undervisning og alt treningsopplegg dekkes. Og dette er ikke bare noe som kommer den beste til gode – alle de åtte som kvalifiserer til Kingsland Oslo Horse Show får dette som premie. I tillegg blir det klassepremiering ved hvert enkelt stevne, med et gjevt vinnerdekken.

Dag Ove Kingsrød fortsetter om kunnskapssamarbeidet mellom Kingsrent AS og forbundet.

-Det er all grunn til å prøve å være blant de åtte beste. Kompetanse er noe som må til for å nå toppen, derfor vil vi gi dette i premie. En solid grunnutdanning, forståelse for hesten og for ridningen – det er noe som må til, også for å fortsette med denne sporten i mange år. Vi ønsker å gi de unge rytterne en mulighet til dette på denne måten, motivere dem til å øke sin kunnskap, sier Dag Ove.

Syv muligheter landet rundt

Syv flinke arrangører har i sommer oppgaven med å sette opp baner til disse morgendagens ryttere – etter Sørlandsparken Rideklubb er det Bergen Rideklubb som bretter opp ermene for sitt L/E-stevne 23.-26. juni. Så følger Indre Haugaland Ryttersportsklubb 1. til 3. juli, Trondheim Rideklubb 15.-17. juli, Larvik og Sandefjord Rytterklubb 22.-24. juli, Arendal og Grimstad Rideklubb 19.-21. august og Grenland Ryttersportsklubb 16.-18. september.

Kingsland Oslo Horse Show går av stabelen 13.-16. oktober.

-Det er hyggelig at cupene er lagt geografisk rundt omkring i landet, det gjør at flere får muligheten til å jobbe mot et mål. Jeg håper at unge ryttere landet rundt støtter opp om våre flinke arrangører som står på for sporten og sørger for at det er stevner å ri på. Vi sier gratulerer til Tuva og de andre deltagerne som har sikret seg poeng på denne første muligheten og ønsker alle sammen lykke til videre, sier Nina.

Start- og resultatlister E-stevne Sørlandsparken Rideklubb

Statutter NRYF Kingsrent Ungdomscup

Mer om