Norske plasseringer og rankingpoeng

Mens Linnesvollen og Drammen Ridesenter samler mange norske og utenlandske sprangryttere, er flere norske ryttere i gang ved internasjonale stevner på kontinentet. Det har så langt ledet til adskillige plasseringer og også rankingpoeng.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Illustrasjonsfoto: NRYF

Hubside Jumping Grimaud

Ingrid Gjelsten plukket forrige helg adskillige premier i franske St. Tropez - og hun fortsetter i samme stil denne helgen. Tre plasseringer har det blitt så langt, deriblant en syvendeplass med Napoli vh Nederassenthof (President/Quasimodo Z, oppdretter Emiel Valvekens) i CSI3* 1,40 m. Med denne vallaken skal hun ut i dagens 1,50 m klasse.

Ved samme stevneplass er også Marie Valdar Longem, med to plasseringer som resultat så langt denne uken. Med Carmina Hoy (Watch Me*Hoy/Socrate de Chivre, oppdretter Francois Levy mfl) ble hun nummer 11 I CSI2* 1,30 m, og med Si La Sol de Greenbay Z (Schilling ET/Randel Z, oppdretter Chantot Stephane) ble hun plassert som nummer 14 i rankingklassen CSI2* 1,45 m.

Sentower Park – Opglabbeek

Benedikte Endresen har så langt innkassert flere plasseringer ved Sentower Park i Belgia. Beste kom i torsdagens CSI1* 1,30 m der hun ble nummer tre med Lagoubet (Lagavulin 2/Baloubet du Roue, oppretter familien Camitz).

Cecilie Hattelands herlige Alex er en stayer på sprangbanene, og torsdag ble det igjen et sterkt resultat på duoen. En rask nullrunde i CSI13* 1,45 m førte dem inn på femteplassen i klassen – og de inngår i dag i startfeltet i 1,50 m klassen som også kan innebære verdifulle poeng på rankingen.

Samorin Danumbe Champions Tour

Oda Charlotte Lyngvær er alene om å være norsk ved helgens sprangstevne i slovakiske Samorin, og i god Oda-stil er hun godt i gang med å ri inn premier. Fem plasseringer har det blitt i løpet av de to første stevnedagene. Med Kyfo (Comme Il Faut/Chelltago Z, oppdretter J.G.N. Van Dooren) plukket hun rankingpoeng ved å bli nummer syv i fredagens CSI2* 1,45 m klasse, og i torsdagens GP-kvalifiserende 1,40 m klasse ble hun nummer ni med Jabiola (Emerald/Spartacus TN, oppdretter A.C. Smolders).

Azelhof, Lier

Et par norske ryttere deltar i helgens internasjonale stevne ved Azelhof, Lier. Fredag red Victoria Gulliksen inn en plassering som nummer 12 med Olympic van de Padenborre (Baloubet de Rouet/Chin Chin, oppdretter André Leemans) i CSI2* 1,35 m.