Norsk seier og nye norske premier

Mens Gothenburg Horse Show naturlig nok ar tatt mye internasjonalt fokus gjennom stevnehelgen, har norske sprangryttere også vært i ilden andre steder. Og flere premier har det blitt, både i Qatar, Dubai, Spania og Nederland – i tillegg til en norsk seier.

av
Sille Kasin
Anita Sande sikret populær norsk CSI2*-seier og to øvrige plasseringer med For Cash i Dubai denne helgen. Arkivfoto: NRYF

Saken ble oppdatert med kommentar 27. februar.

CSI5* Doha, Qatar

Kommende helg åpnes portene for en ny sesong med Logines Global Champions Tour, og dette året med Simon Yde som nytt tilskudd på Bjørn Rune Gjelstens lag, Scandinavian Vikings. Også denne gangen er første etappe lagt til Doha i Qatar, og den norske utøveren av dansk herkomst har allerede testet formen ved fantastiske Al Shaqab denne helgen. Fredag ble han plassert som nummer 12 i 1.45 m med GowGow (Carambole x Toulon).

Resultater :

CSI2* Dubai, De forente arabiske emirater (UAE)

Da vi snakket med Anita Sande for få dager siden, satset hun på å få en god stevnehelg med 17 år gamle For Cash 2 (For Pleasure x N-Cherry) under The Sustainable City Horse Show, og det fikk hun så absolutt. I løpet av dette tostjerners stevnet i Dubai har hun nemlig vært til start i tre klasser, og sikret plasseringer i dem alle. Fredag ble den erfarne rytteren plassert som nummer fire i 1.40 m, og under gårsdagens CSI2* 1.45 m Grand Prix kapret hun en god åttendeplass etter en feilfri grunnomgang og med fire feil i omhoppingen. Et fabelaktig punktum for stevnehelgen ble satt denne søndagen, da Anita og hennes godt hoppende holsteinervallak like godt gikk helt til topps i dagens tidshopping i 1.40 m.

- Det er aldri lett å vinne, uansett hvilket nivå man rir på. Og det var veldig kjekt å vinne denne klassen i dag - ikke minst for Cash som betyr alt for meg, og som hoppet så utrolig godt gjennom hele helgen og fortjente denne seieren, forteller Anita. -I Grand Prix-klassen på lørdag gjorde dessverre jeg som rytter en miss som kostet oss en topplassering, så derfor var denne seieren ekstra stas.

Den meritterte rytteren som selv har vært med på det meste rundt om i verden, forteller ellers om et på alle måter hyggelig stevnearrangement og om planene for fabelaktige Cash videre.

- Dette var et privat arrangert CSI2*-stevne av familien Sadeghi, og selv synes jeg nå at disse litt mindre, mer intime stevnene er de kjekkeste, sier hun. Både hester, ryttere og publikum blir så godt ivaretatt. Cash kommer ikke til å hoppe CSI5*-stevner mer,for haner jo blitt 17 nå, men så lenge det er kjekt og Cash holder seg sunn og frisk, kommer jeg fortsatt til å velge gode stevner for han der han kan vinne. Lørdag hadde vi altså litt utflaks på aller siste hinder, men i dag tok vi det igjen - vel fortjent for Cash, for han fortjener virkelig å vinne, avslutter Anita Sande glad.

Resultater:

Andalucía Sunshine Tour, Vejer de la Frontera, Spania

Tredje uke av Andalusía Sunshine Tour ble avsluttet denne søndagen med sveitsiske Steve Guerdat som vinner av helgens hovedklasse, CSI4* Equine America Grand Prix 1.55 m, med Dynamix de Belheme (Snaike de Blonel x Cornet Obolensky). Victoria Gulliksen og Ole Kristoffer Meland har på sin side kunnet glede seg over nye fremganger med de to unghestene Kaline de Fermis (Tangelo van de Zuuthoeve x Zirocco Blue) og Harcy Folle (Diamant de Smilly x Orlando). Mens Victoria sikret en god femteplass med førstnevnte i CSIYH1* for syvårs i 1.35 m på tirsdag, stod Ole også for plassering i avskjedklassen for seksåringer i 1.25 m på torsdag.

Resultater:

CES Valencia Spring Tour II, Spania

Mikkeline Zurhaar-Birkeland har vært alene om å presentere de norske fargene under CES Valencia Spring Tour II disse seneste dagene. I CSIYH1* 1.10 ble hun nummer 12 med femåringen Arthur ZB Z (Action Man Ask Z x Clinton) på fredag, og bergensekvipasjen fulgte også opp med en fin fjerdeplass i lørdagens 1.15 m. Søndag ble punktum for stevnet satt med nok en fin plassering, denne gangen som nummer åtte ved CSI2*-delen av stevnet i 1.40 m med Jalida End (Inshallah de Muze x Cardento 933).

Resultater:

CSI2*/ CSIYH1* Kronenberg, Nederland

Ved Peelbergen Equestrian Centre i nederlandske Kronenberg har norske ryttere fortsatt å plukke premier også denne søndagen. I CSIYH1*-delen av stevnet hadde Benedike Serigstad Endresen de to syvåringene Lefuson VDL (Arezzo VDL x Toulon) og Engas Narinja (Balou x Casir Ask) til start, og sikret premier med dem begge. Førstnevnte ble nummer 8, mens sistnevnte ble nummer 12, og begge hester gikk null i de to fasene.

I CSI2*1,40 m kunne på sin side Birgitte Emilie Meyer skilte med en riktig god plassering med den 14 år gamle vallaken Example (Ultimo x Ferragamo). Startfeltet i denne klassen rommet nemlig hele 79 ekvipasjer, og hun ble nummer tre.

I CSIYH1* kan Stein Endresen nå se tilbake på tre gode dager på jobben med fem år gamle Teglovnens Zir-Oculus (Zirocco Blue x Cornet Obolensky). Innsatsen denne søndagen i 1,10 m holdt til en fin tiendeplass etter nok en dobbel nullrunde.