Norges første hesteambulanse

I forbindelse med Norwegian Horse Festival på Lillestrøm, ble Norges første ambulansehenger for hest presentert. Hengeren er utviklet gjennom et samarbeidprosjekt mellom Ifor Williams og Bjerke Dyrehospital.

av
Ekstern part
Med en ambulansehenger for hester har initiativtaker Bjerke Dyrehospital sørget for at hestenæringen i Norge har fått et viktig tilbud. (Foto: Bjerke Dyrehospital Rikstotoklinikken)

Pressemelding Bjerke Dyrehospital

Hestevelferd er viktigere enn noen gang, og med kostbare hester både innenfor trav, galopp og ridning er det viktig at hestenæringen i Norge har et tilbud som kan ta vare på hester som blir skadet og trenger øyeblikkelig hjelp.

Duenger AS, Agria Dyreforsikring, Andresen Dressage og Danske Bank har gjort prosjektet "Hesteambulanse" mulig. De har alle bidratt med midler til prosjektet.

Med gode støttespillere i hengerforhandler Duenger AS, Agria Dyreforsikring, Andresen Dressage og Dansk Bank har Bjerke Dyrehospital kunnet realisere sitt initiativ, her er daglig leder ved Bjerke Tore Sannum med markedssjef Kim Brandsnes, Duenger AS, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring og kundesjef Einar Hjemstad i Danske Bank. (Foto: Bjerke Dyrehospital Rikstotoklinikken)

-Ambulansehengeren er utstyrt med en mobil undersøkelsesboks som kan trilles ut av hengeren. I denne kan hestene bli undersøkt og behandlet. I undersøkelsesboksen er det magebelter, så hester med brudd kan heises opp og avlaste bena under transport. Boksen vinsjes inn i hengeren, som også er utstyrt med ekstra belysning, ventilasjon og medisinskap, forteller Tore Sannum, initiativtaker og daglig leder på Bjerke Dyrehospital.

Hengeren vil stå på Bjerke Dyrehospital og lånes ut til stevnearrangører for selvkost. Hengeren skal være «klinikk-nøytral», slik at hestene transporteres til nærmeste klinikk for behandling.

Med denne hengeren har hestenæringen fått et nytt tilbud som gjør at skadde eller alvorlig syke hester kan komme til behandling der dette er forsvarlig, som et alternativ til avlivning.

-Hester tilført kompetanse gjennom avl, trening og konkurranse kan ikke sammenlignes med produksjonsdyr. Derfor er denne ambulansehengeren et viktig bidrag til ytterligere å profesjonalisere hesteholdet i Norge, sier Tore Sannum.

Bjerke Dyrehospital

Hengeren vil stå på Bjerke Dyrehospital og lånes ut til stevnearrangører for selvkost. Hengeren skal være «klinikk-nøytral», slik at hestene transporteres til nærmeste klinikk for behandling. (Foto: Bjerke Dyrehospital Rikstotoklinikken)

Relaterte artikler