Noe godt kom det da ut av koronapandemien - eventyret Missy

For to år siden, da koronaviruset senket sin klamme hånd over verden, da valgte Cecilie Hatteland og hennes samboer Olivier Bujard å kjøpe en ganske våken og uerfaren hoppe med det enkle navnet Missy. To år senere utgjør Cecilie og Missy en del av det norske spranglaget til VM i Herning. – Hun har hatt en eventyrlig utvikling, begynner Cecilie eventyret om Missy.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Cecilie Hattelands VM-hest Missy er et lite eventyr - fra å ha vært uerfaren og våken har hun gått fra LA til Grand Prix på to år. Foto: Jacub Mikulica

Det meste møtte på en bråstopp der tilbake i 2020, også hestesporten. Men det skal mer til enn en pandemi for å få Cecilie til å slutte å tenke fremover. Og Cecilie tenkte også sitt om potensialet i hoppen – selv om Missy var langt fra en A4-hest.

Så det var en stjerne i henne

Den brune åtte år gamle hoppen (Emilion/Heartbreaker) hos oppdretter Peter Postelmans vekket noe i Cecilie tilbake i juli 2020. Det ble et kjøp, direkte fra den belgiske oppdretteren.

-Da var hun ikke særlig ridbar, men jeg skjønte med en gang at dette var en hest med stor kapasitet og et stort potensial, forteller rytteren.

Soma-rytteren tok på seg oppgaven med å forvalte potensialet. Det var ingen lett oppgave.

-I begynnelsen hadde jeg store problemer med å komme meg opp på ryggen hennes – hun løp bare avgårde så snart jeg satte foten i stigbøylen.

Hestesport handler om tid og tålmodighet. Det ga Cecilie til hoppen, og det ga også resultater. – Med mye trening og tålmodighet gikk det lettere etter hvert. Missy er fortsatt ganske utålmodig og liker ikke å stå stille, og hun er svært lite glad for å bli bundet på stallgangen.

Men så ligger heller ikke hoppens potensiale i det å stå bundet på stallgangen. Det er på sprangbanen hun er en stjerne.

Da Cecilie kjøpte Missy for to år siden, var hoppen ganske lite ridbar, men Cecilie skjønte likevel med en gang at det var en hest med stor kapasitet. (Foto: Jacub Mikulica)

-I begynnelsen hadde jeg store problemer med å komme meg opp på ryggen hennes – hun løp bare avgårde så snart jeg satte foten i stigbøylen.

Cecilie Hatteland

En eventyrlig utvikling

-Missy er en intelligent hest med mye energi, og hun er lett å jobbe med så lenge man følger hennes regler, sier rytteren. – Man skal ha veldig lett kontakt på tøylen og ri med lite press. Da er hun klar for å gjøre hva som helst for sin rytter.

Det er i dette eventyret ligger – hoppens vilje til å gjøre hva som helst, på sine premisser. Hennes karriere i sporten lyser det allerede av.

-Missy er lett å jobbe med så lenge man følger hennes regler, sier Cecilie om hoppen. (Foto: Jacub Mikulica)

-Sammen har vi hatt en eventyrlig utvikling disse to årene. Vi startet 1,20 m klasser for to år siden, og i begynnelsen av dette året hoppet vi de første 1,50-1,60 m klassene, smiler Cecilie. – Vår største prestasjon var Nationscup i første divisjon i St. Gallen tidligere år. Der gjorde hun en kjempegod jobb.

Vi startet 1,20 m klasser for to år siden, og i begynnelsen av dette året hoppet vi de første 1,50-1,60 m klassene,

Cecilie Hatteland

Har det som skal til

Missy har rett og slett det som skal til.

-Missy har alle kvaliteter som skal til for å bli en topp spranghest: mental styrke, masse kapasitet, utholdenhet – og så er hun veldig forsiktig. Hun er et virkelig supertalent, og jeg føler meg veldig takknemlig som har fått muligheten til å ri en så flott hest, sier Cecilie.

Nå, to år etter at de ble en ekvipasje, to år etter at hoppen fløy avgårde idet Cecilie satte foten i stigbøylen, to år etter at de hoppet på LA-nivå, venter store oppgaver.

Onsdag 10. august går lagkonkurransen i sprang i gang – og de to er en del av de norske laget.

-Jeg gleder meg veldig til å ri Missy i VM. Det er langt imellom de beste hestene, så det er bare å nyte denne muligheten!

- Det er langt imellom de beste hestene, så det er bare å nyte denne muligheten, sier Cecilie om sin kommende VM-deltagelse med Missy. (Foto: Jacub Mikulica)