Etter fire år i Sportsutvalget Mounted Games:

Nå gir Karen stafettpinnen videre

Med engasjement og drive har Karen Houge hatt flere roller i Sportsutvalget Mounted Games i fire år. Nå gir hun – i rollen som avtroppende leder – stafettpinnen videre. – Det har vært noen spennende og lærerike år – nå er nye krefter på plass, og de har jeg full tillit til at vil ta sporten videre på beste måte, sier Karen.

Karen Houge
Karen Houge gir nå stafettpinnen videre når det gjelder innsats i Sportsutvalget Mounted Games - og så fort en korsbåndskade er helet, er hun klar til å fortsette sin karriere som rytter. (Foto: Justine Baud)

Karen trådte inn i sportsutvalget 2019, med en vilje til å brette opp ermene for grenen hun har i sitt hjerte. – Jeg tenkte at vil man noe, så må man gjøre noe, sier Karen om sitt valg om å engasjere seg for sporten.

En første viktig oppgave for «nytt» sportsutvalg

Med en fersk stafettpinne i hånden, har det «nye» sportsutvalget en viktig første ting på agendaen – å takke rivjernet Karen for utrettelig innsats.

-Vi i «nye» SU-MG ønsker å takke Karen Houge for en flott utført jobb som breddeansvarlig, kontaktperson mot KOHS og NHF og nå den siste tiden som leder i «gamle» SU, sier Anne Kjensli Strøm som nå utgjør sportsutvalget sammen med Linn Prime, Mari Næss, Hedda Stadheim, Stian Hennie og Lene Merete Hansvoll.

Anne fortsetter:

-Karen hadde veldig mange planer og gode ideer og stod utrettelig på og her er et lite knippe av hva hun fikk til sammen med det «gamle» SU: Oppstart og oppfølging av ungdomsgruppen, Mounted Games Norge ut på sosiale medier, Sparebankstiftelsen-søknader som har gitt oss penger til en ekstra utstyrshenger i 2023. Vi er dypt takknemlig for jobben du har lagt ned!

SU
-Vi er dypt takknemlig for jobben du har lagt ned, sier Anne Kjensli Strøm (tv) på vegne av det "nye" sportsutvalget - her Stian Hennie sammen med Karen Houge, Mari Næss og Linn Prime. (Foto: NRYF)
Quote
Å engasjere seg i sporten på denne måten innebærer at man oppdager alle oppgaver man ellers ikke tenker over at finnes – og som må gjøres.

Spennende og lærerik tid

Karen betegner tiden i sportsutvalget som både spennende og lærerik.

-Jeg tok over som leder etter Inga Daler, og det har vært en fantastisk skole å gå i. Vi har jobbet mye sammen hun og jeg, og ettersom hun til daglig jobber som toppleder føler jeg nesten som om jeg fikk gå i en skole der jeg lærte om det å ha en topplederjobb. Jeg lærte rett og slett utrolig mye av henne, sier hun takknemlig.

I sitt vanlige liv – utenfor hestesporten – er Karen skuespiller, manusforfatter og regissør. Dette med manusforfatter har hun hatt nytte av i sportsutvalget.

-Å engasjere seg i sporten på denne måten innebærer at man oppdager alle oppgaver man ellers ikke tenker over at finnes – og som må gjøres. En ting jeg har gjort mye av er å skrive søknader – der har min bakgrunn som manusforfatter kommet godt med! Resultatet av dette har vært at vi har fått mye inn av midler til sporten fra blant annet Sparebankstiftelsen – jeg ble god på å skrive søknader, smiler hun.

– Jeg har også sett at det er ting som man ikke visste at virkelig tar tid – alt er ikke så rett fram som man kan tro det er. Vårt hovedfokus i sportsutvalget har vært å kommunisere ut hvorfor man tar de valgene man gjør. Det har også vært veldig viktig for oss å gjøre de midlene vi har fått inn tilgjengelige for rekrutteringen.

Engasjementet har gitt henne en «bedriftsfølelse». – Vi har samarbeidet mye på klubbnivå; det har vært SU-møte tidlig på dagen og så har vi fulgt opp med møte med klubber etterpå – det har føltes som å være i en bedrift vi jobber sammen for. Dette med å møte klubbene har vært viktig, det er så viktig at rytterne bidrar – vi trenger tilbakemeldingene. Vi har også innen klubbene vært opptatt av at det er rytterne – tenåringene - som skal jobbe på. Dette er ikke foreldrenes hobby, de må lære å ta ansvar selv.

Og nå - debut på ny scene og planer om hest på TV-skjermen

Selv om Karen nå trapper ned på et engasjement på en front, betyr ikke det automatisk at hun får et fritidsproblem.

-Nei, sier hun leende. – Jeg driver jo med masse forskjellige show – neste måned skal jeg faktisk til og med debutere med burlesque! Jeg kjenner jo noen som driver med det, så jeg kaster meg ut i det jeg også!

Karen gjør det selvsagt på sin måte. – Jeg fikk ødelagt korsbåndet i august og ble operert i november, så jeg har laget en krykke-burlesque!

Skaden har også gjort sitt til at egen ridning er litt på vent. Ikke bare ble hun skadet selv - også hesten hennes ble nylig satt ut av spill grunnet et spark fra en hestekompis som traff litt uheldig.

– Han fikk to brudd i griffelbeinet – jeg hadde en drøm om å ri VM i oktober, men han blir ikke klar før i august, og kun to måneder med ridning for meg blir for kort. Men om ikke annet så er det jo praktisk at vi er skadet samtidig, jeg låner hans laserdekken – vi kjører litt felles behandling, det er jo en fin bonding det!

Rivjernet Karen har også noen spennende prosjekter hun jobber med. – Jeg har utviklet en TV-serie som inkluderer hest, som jeg skriver på – den håper jeg kan komme sånn i 2025-26, og så jobber jeg med en spillefilm i hestemiljøet. Jeg ønsker å lage en hestefilm som heste-Norge kjenner seg igjen i! Vi får se hva som skjer – man er jo bare utrolig heldig når man kan bruke hobbyen på jobb!

MG lag VM 2022 2022 07 23 180053 qwmt 8771a8b19aff727d17824496c4a37720
Karen (foran til venstre) utgjorde sammen med Lise Tofteberg, Hedda Stadheim, , Camilla Frey og Linn Prime seniorlaget til VM i 2022 - grunnet egen skade og skade hos hesten er nytt VM i år ikke aktuelt - men Karen har mye på programmet likevel. (Foto: Justine Braud).

Mer om