Finale Top Spec Cup

Lykkelig Eveline finalevinner på Vallermyrene

Stevnedagene på Vallermyrene sist helg rommet enda mer enn INM-klasser – det var også tid for et av årets høydepunkt: Finalen i Top Spec Cup. I klassen for ponni kategori III ble Eveline Synnøve Pettersen Drågen lykkelig vinner sammen med sin ponni Menai Mon Alisha.

KSP 0887259 Webkvalitet
Feilfri innsats gjennom tre avdelinger gjorde at Eveline Synnøve Pettersen Drågen/Menai Mon Alisha oppnådde det målet rytteren hadde satt seg for sesongen - finaleseier i Top Spec Cup for ponni kategori III. (Foto: Equipephoto/Kristian Strøm)

Det er ingen tvil om hvem som har en tendens til å bli publikumsfavoritter – det er de minste ponniene. Finalen i Top Spec Cup samlet ni herlige III’ere på Vallermyrene. Ni ryttere og deres små ponnier ga alt de hadde gjennom to fine stevnedager preget av mesterskapsstemning hos rutinerte Grenland Ryttersportsklubb.

I første avdeling fredag var det tre ekvipasjer som holdt nullen i LA-klassen som var en Feil og stil-klasse. Med 74 % fra stildommer Trine Stenseth gikk Eveline Synnøve Pettersen Drågen/Menai Mon Alisha (Menai Meteor/Friars Pageboy) fra arrangørklubben til topps i denne klassen, foran Jenny Næss Birkeland/Jacksun King fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb som fikk 72,50 %. På tredje denne første, spennende dagen kom Lilja Hogner Jahr/Rosenløvs Ups-A-Daisy (Stargolds Cream/Juniperlodge Jones), også hun fra arrangørklubben.

Denne trioen holdt nullen også i lørdagens klasse – så gjenstod den avgjørende søndagen. Eveline og Alisha holdt hodet kaldt og sørget for sin tredje feilfrie runde for helgen på tiden 57,57 s. Jenny Næss Birkeland ga jernet for å få beste tid – og lyktes med det, men fikk med seg fire feil på veien dit. Ingrid Lysdahl Olsnes/Molinas Owen fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb hadde med seg en bom fra hver av de innledende rundene, men avsluttet gnistrende godt og med feilfri runde – det skulle føre henne opp til en tredjeplass når alle ni var i mål.

Resultater

Mer om