Løftet Norge gjorde i andre runde var ikke nok

Semifinalen i franske Deauville ble siste stopp for norsk lag i årets Longines EEF Jumping Nations Cup ™. Med litt for mange feil, især i første runde, ble det niendeplass på laget i klassen der de fem beste nå får gå videre til finalen i Warsawa i september.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Fasit ble for mange feil for topp 5-plassering til Norge i semifinalen av Longines EEF Jumping Nations Cup of Deauville. (Foto: NRYF)

Første runde kostet det norske laget dyrt i dagens semifinale der utfordringene på sprangbanen var på 3* 1,50 m nivå. For Benedikte Endresen/Stenhaga Tulip Tattoo (Caressini L/No Limit) ble fasit 8 feil, Pål Flams 10 feil med Gambler (Cardento/Matterhorn) ble resultatet man kunne stryke, Erik Preben Strand/Indoletto (Indoctro/Caletto) fikk med seg 8 feil på veien mens Marit Haarr Skollerud/Lancaster (Fantomas de Muze/Crown Z) fikk et lite riv. Det gjorde at Norge da hadde fått 20 dyre feil i bagasjen. Tre lag sto med null, Danmark fire mens Sverige, Frankrike og Portugal hadde åtte. Portugal og Litauen hadde i likhet med Norge 20 feil.

Så hentet det norske laget seg godt inn. Benedikte red en strålende nullrunde – og samtlige tre lagkamerater tok hver med seg kun en liten bom. Dermed var samlet resultat for andre runde kun åtte feil, men med 20 fra før var håpet om en topp fem-plassering ute. Det ble i stedet niendeplass i det 10 lag store feltet. Vinnerlaget ble Belgia, foran Spania og Irland. De to øvrige plassene til finalen i Warsawa 8.-11. september var det Sverige og Portugal som sikret seg.

-Det er noen sterke lag her nede, for dette er en svært viktig serie for de mindre ride-nasjonene. Nasjonscuper som dette er utrolig viktig for utviklingen av ryttere, hester og sporten i forbundene, sier landslagsleder Mikael Kolind.

-Vi hadde en halvveis første runde, med litt unødvendige feil. Jeg synes rytterne løftet seg i andre runde, med bedre resultater, men dessverre var det litt for mange feil sammenlagt til noen topplassering. Til tross for den skuffelsen, viser alle rytterne godt samhold og det er en veldig bra lag-følelse blant alle her – og det er viktig.

Nasjonshoppingsklassen virket også kvalifiserende til søndagens Grand Prix, og to av de norske lagrytterne ble blant topp 30 – Benedikte og Marit.

Benedikte var også en av to norske ryttere som ble plassert i dagens CSIO3* 1,40 m klasse. Med Lieschen (Böckmann’s Lord Pezi/Cordalme) ble nummer ni mens Simon Yde/My Way (Monte Bellini/Forrester) tok femteplassen.