Sport i påsken:

Litt roligere påskedager – men absolutt ikke stillestående

Påsken er her, og på stevnefronten er det roligere – men definitivt ikke helt. Nasjonalt rommer påskedagene fire stevner i dressur, kjøring og sprang. I det store utland gyver fem norske kusker løs på sin internasjonale sesong med stevne i Nederland, flere norske dressurryttere er på plass i Belgia, det hoppes for Norge i Belgia, Italia, Spania og USA, én norsk rytter rir feltritt i Tyskland og syv i Sverige mens Italia har fått besøk av et norsk voltigeteam.

Kristine
Kristine Åssveen har et godt treningsgrunnlag for helgens deltagelse i CVI3* i Italia. (Foto: Privat)

Skjærtorsdag er en dag som mange klubber har brukt til å arrangere stevne. I år er det Grenland Ryttersportsklubb som trommer sammen sine frivillige i påskehøytiden og åpner portene for dressurryttere på ponni og hest med sitt D/L-stevne i dressur.

Gjennom helgen handler det om kjøring – dressur og presisjon – hos Borge Rideklubb ved et D-stevne, Volda Rideklubb arrangerer D-stevne i dressur og Gyland Hestesportlag lar distanse være distanse og bygger opp en sprangbane på travbanen i Gyland i stedet, for UK-stevne i sprang på andre påskedag.

Våre internasjonale sprangryttere har allerede kommet godt i gang med årets sesong, men for utøvere fra tre grener innebærer påskehelgen den offisielle starten på 2022. Et solid vogntog med hester, kusker, groomer og vogner har funnet veien fra Norge til nederlandske Kronenberg, der skal Øivind Mikkelsen, Wenche Johannesen, Maria Henriksson, Jeanette Lund Støen og Simon Lande representere Norge.

I belgiske Sint-Truiden rir Therese Bragstad sesongen i gang i CDI3*, mens Anine Mørch-Aas, Tuva Hansen og Anna Konstanse Helberg skal ut i klassene for unge ryttere. En norsk ponnirytter er også på plass der – Mira Antonsen Hjelle.

Kristine Åssveen skal sveve i luften over sin hest ved et trestjerners voltigestevne i Fossalta di Portogruaro, Italia.

En solid gjeng med feltrittryttere skal tradisjonen tro i ilden i Sverige i påske; Ida Bærøe Bjørn, Marthe Hagen Haugen, Andrea Løseth Moheim, Rosa Sabbasen, Vilde Aamodt, Louise Wuttudal og Kristine Heen stiller til start i Kristianstad. Cecilie Lundberg representerer Norge i Radolfzell, Tyskland.

Et stevne har opp til 5-stjerner på seg denne helge – Longines Global Champions Tour som denne gangen har flyttet seg til stranden og slikker sol i Florida, USA. To norske ryttere står på startlisten ved stevnet på Miami Beach – Geir Gulliksen og Anne Kamilla Brekke.

Mer om