Linnea sikret seg toppoengene i Felleskjøpet Champion Cup

Felleskjøpet Champion Cup samlet 23 ekvipasjer på Eponas store, fine utebane. Denne cupen leder til deltagelse i Agria Oslo Horse Show 12.-15. oktober – det er de 30 beste etter totalt 12 kvalifiseringer rundt om i landet som får ta turen til Oslo i oktober. Det var Linnea Marie Lunde og Kirsebærgårdens Cayenne som red inn maks antall poeng denne gang.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Linnea Marie Lunde/Kirsebærgårdens Cayenne. (Foto: Equipephoto_/Kristian Strøm)

Av de åtte som red feilfri første fase i denne 1,20 m klassen – der især det siste hinderet, en sandfarget oxer, felte mange – var det fire som gikk dobbelt null. Superkjapp og feilfri ble Linnea Marie Lunde med rutinerte Kirsebærgårdens Cayenne (Sanddallunds Coney/Kasper, oppdretter Tine Lautrup Petersen) fra Arendal og Grimstad Rideklubb. Linnea red feilfritt over målstreken på 29,06 sekunder og ble en klar vinner. Nest beste tid var det Babette Daae-Harstad/Nice Girl (Quasimodo van de Molendreef/Radoc D’Houtveld, oppdretter Mivaro) fra Follo Hestesportsklubb som dro i land – de ble nummer to etter feilfri andre fase på 33,17 sekunder. Tredjeplassen gikk til Frida Olsen Nordby/Leandro (Ledarco de Septon/Vleut, oppdretter K. Berghuis-Cruining) fra Grenland Ryttersportsklubb.

Neste arrangør av en kvalfisering i Felleskjøpet Champion Cup er Sletten Rideklubb som gir poengmuligheter under deres L-stevne 2.-4. juni.