Aalborg Dressage Event:

Lærerik helg i Danmark

Reisen til danske Ålborg i helgen var en nyttig erfaring for de norske dressurrytterne, som stilte med flere ekvipasjer hovedsakelig i de aldersbestemte klassene. De møtte på konkurrenter på høyt nivå i konkurranser der det var de små marginene som avgjorde.

N Mdressurstemning
Illustrasjonsfoto: NRYF

Med et generelt høyt og jevnt nivå, var helgen ved Aalborg Dressage Event helgen der man skulle få kjenne på effekten av de små marginene. Selv en god prosent var ikke ensbetydende med plassering, det var i mange klasser lite som skilte – men det illustrerte virkeligheten i en sport der detaljene gir utslag. Det må ris om hvert eneste poeng for å hevde seg i toppen, og så «lite» som i underkant av 5 prosent kunne skille mellom en første- og en 11. plass.

De norske rytterne viste frem mange gode program, noen av ekvipasjene er nye i internasjonal sammenheng, noen er godt i gang med oppgaven å samle seg internasjonal rutine. Turen til Ålborg gjorde de norske rytterne kunne reise hjem igjen med viktige påfyll på kontoen for erfaring og motivasjon og med en god internasjonal sesongstart bak seg.

Siri Thelle Tønnsen/Bonifatius 8 (Belissimo M/Abanos, oppdretter Manfred Berreth) var norsk representant i CDIU 25-klassene. Ekvipasjen viste mye godt i løpet av stevnehelgen og oppnådde lørdag 69,570 % i U25 Grand Prix Freestyle. Søndag fikk Celine Granli/Davidoff (Dreamdancer/Dressman I, oppdretter Antonius Sterschulte) 68,975 % i ponnienes freestyle.

Juni Bødkter Næss hadde et godt stevne i juniorklassen med sin Don Don (Don Olymbrio/Don Bedo, oppdretter Paul-Gerhard Leitner). De oppnådde 69,084 % i søndagens freestyle-finale.

Fredag red senior Carina Nysæther Johansen inn en plassering som nummer fire i Intermediaire I med sin Florentino af Hvarre (Federico xx/Urprinx) etter en poengsum på 64,823 %.

Cathrine Oppegaard hadde reist enda litt lenger syd i helgen, til tyske Mannheim, der hun med sin Diaster (Don Romantic, OO Seven, oppdretter Lena Nyström) deltok i CDIU 25. Det resulterte i henholdsvis en 16. plass i Intermediaire II søndag og en 16. plass i Grand Prix 16-25 mandag.

Resultater Aalborg Dressage Event

Resultater Maimarkt Turnier Mannheim

Mer om