Special Olympics World Games Berlin:

Kristoffer holdt hodet kaldt

Kristoffer Hadland Paulsen fikk kjenne på hestens fluktinstinkt, men holdt seg i salen og red seg mesterlig opp. Det ga en sjetteplass i dagens dressurfinale Level B (I) under Special Olympics World Games Berlin.

Kristoffer Paulsen
Kristoffer hadde en uheldig start, men imponerte ved å holde hodet kaldt - han red videre og viste et meget godt program. (Foto: NIF/Marte Hoel Romskaug)

Av hensyn til utøvernes sikkerhet på ridebanen har arrangøren et stort fokus på ro inne i arenaen og blant publikum. Under rittene må alle holde seg i ro, og applaus er erstattet med vinking.
Likevel kan det skje uforutsette ting – og det skjedde med Kristoffer helt i begynnelsen av hans program i dag. Kristoffer, som hjemme i Norge rir for Egersund og Dalane Rideklubb, red opp midtlinjen og gjorde holdt. Deretter fulgte fremridning mot en vending til venstre. Det var generelt rolig og stille i hallen, men idet Kristoffer skulle vende med sin lånehest Cilly, var det en lyd fra området utenfor som skremte hesten. Den spant brått 120 grader rundt, og Kristoffer var nære ved å få bakkekontakt. Rytteren imponerte imidlertid sitt publikum stort ved å beholde roen og komme seg på plass i salen – og red videre. Resten av programmet fullførte han riktig godt og helt feilfritt, men han tapte dyre poeng med den uheldige starten. Med 61,765 % ble det sjetteplass i hans divisjon. Vinner ble argentiske Salas Santiago/Caspari som red inn gode 74,412 % foran Darlene Milord/Toffee fra Haiti med 72,353 %. og Ketia Jean Louis/Toffee, også fra Haiti, med 64,412 %.

For Kristoffer kommer neste oppgave fredag – da skal han delta i English Working Trails. Maria Nyborg Frøysok rir English Working Trails lørdag.

Resultater

Kristoffer
Etter god innsats i dressuren venter nå nye oppgaver på Kristoffer og Maria - de skal ut henholdsvis fredag og lørdag i English Working Trails. (Foto: NIF/Marte Hoel Romskaug)

Mer om