Kirsten varmet opp til internasjonal debut med gull i HM

Etter en bokstavelig talt gylden debut-sesong når det gjaldt nasjonale mesterskap i fjor, begynner Kirsten Kristine Vik sesongen 2022 med samme valør. Gull i paraklassen under HM hos Grenland Ryttersportsklubb er i tillegg en topp oppvarming til internasjonal debut ved stevnet hos Blue Hors i Danmark til helgen. Sølvet gikk til Inger Line Brath – og glad bronsevinner ble Mira Antonsen Hjelle.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Gullvinner HM para 2021 ble gullvinner HM para 2022 også - Kirsten Kristine Vik/Peppermint. Inger Line Brath/Quallwesto tok bronse i fjor - og sølv i år. (Foto: Privat)

Fem ekvipasjer deltok i årets HM for pararyttere, tre grad V-ryttere og to grad IV-ryttere. Ponnirytter Mira Antonsen Hjelle fra Moldegaard Ryttersportsklubb innledet mesterskapet med seier lørdag, i salen på Herikos Bredager red hun inn 67,674 %. Kirsten fra Åsane Rideklubb og hennes DV-hoppe Peppermint e. Hoftanz/Sandro Hit tok andreplassen med 66,938 % mens Inger Line Brath/Qallwesto e. Qualle/Midt-West Ibi-Light fra Askim Rideklubb ble nummer tre med 66,208 %.

Søndag var det pararytterne som satte i gang den avgjørende mesterskapsdagen på Vallermyrene. Klasseseieren gikk da til Inger Line etter et program til 68,455 %, mens Kirsten igjen tok andreplass – denne gang med 67,976 %. Miras søndag i Grenland ga en tredjeplass i klassen, med 66,230 %.

Dermed måtte det regning til for å få det helt klart hvordan medaljene ville fordele seg disse tre imellom. Det var virkelig close race, men det ble Kirsten som trakk det lengste strået. Med 134,914 poeng tok hun gullet, sølvet gikk til Inger Line med 134,663 poeng med Mira på bronseplass, hakk i hæl med 133,904 poeng.

Fra gull til gull

Sist gang Kirsten var iført stevnetøy var ved HM i fjor – også da på Grenland. Også da ble det gull på ekvipasjen.

-HM 2022 var årets første stevne for Peppermint og meg. Vi har faktisk ikke ridd stevne siden sist HM, fastslår grad V-rytteren Kirsten.

-Første dagen ble jeg litt forsiktig, men søndag hadde jeg en veldig god følelse. Og jeg ble super happy da jeg fant ut at jeg hadde vunnet HM 2022! Jeg er så stolt over Peppermint, og evig takknemlig for treneren min, Hanna Kraus, som alltid stiller opp og hjelper på stevner.

Nå er Kirsten på vei mot et nytt, stort mål. Veien videre fra Grenland går til Danmark, og CPEDI3* på Blue Hors utenfor Randbøl på Jylland.

-Søndag kveld går turen til Danmark hvor jeg neste helg skal starte mitt første internasjonale stevne som pararytter på Blue Hors. Jeg gleder meg veldig, og det blir en stor opplevelse å få ri på Blue Hors!

-Jeg er så stolt over Peppermint, og evig takknemlig for treneren min, Hanna Kraus, som alltid stiller opp og hjelper på stevner, sier Kirsten, her sammen med Hanna etter medaljeseremoni. (Foto: Privat)

Les mer om stjerneskuddet fra Åsane her: Kirsten overrasket mange da hun debuterte som pararytter i år, og vant gull i både NM og HM. Nå sikter hun mot en plass på landslaget og VM i Herning.

Gledestårene kom

Grad IV-rytteren Inger Line Brath har det med å smile på hesteryggen – og av hesteryggen. Det er bare noen måneder siden hun sist smilte bredt over en medalje – i november red hun inn bronse i HM para. Årets sølv i HM får henne så absolutt til å smile bredt igjen – og nå som i fjor kom også gledestårene.

-Det har vært en fantastisk helg på alle måter! Det er supert å starte på Vallermyrene – der er det alltid blide og hjelpsomme folk, og vi har det alltid trivelig her! For min del er jeg både rørt og stolt etter et år med mye motgang i egen kropp, smiler Inger Line – Det kom gledestårer, og nå ser vi frem til Norway Open på flotte Epona Ryttersenter i april! Jeg vil si gratulerer til alle sammen – og tusen takk for et flott stevne!

Inger Line har hatt en tøff tid etter at Kalle tråkket på henne som følge av at han skvatt av en syklist. Les mer om Inger Lines opplevelser her

-Det har vært en fantastisk helg på alle måter! Det er supert å starte på Vallermyrene – der er det alltid blide og hjelpsomme folk, og vi har det alltid trivelig her, sier Inger Line. (Foto: Privat)

Ung og dyktig ponnirytter – og ung og dyktig pararytter

Mira Antonsen Hjelle er et velkjent navn i norsk ponnidressur opp til landslagsnivå, med blant annet EM-deltakelse i fjor bak seg. I fjor ble det bronse i NM på Mira og Herikos – og sølv i HM. I år vil hun også ri den velgående ponnien Filur af Grønagergård, som tidligere har blitt ridd av Sondre Torp Kristiansen. Ikke bare er Mira, som fyller 15 år i mai, en god ponnirytter – hun er altså en god pararytter også.

Før mesterskapet har jeg ikke startet mange para-klasser, så det var ekstra kjekt og overraskende å vinne første avdeling, sier Mira. (Foto: Privat)

Bronsemedaljen er hun godt fornøyd med:

-Jeg har hatt et kjekt mesterskap på Grenland. Før mesterskapet har jeg ikke startet mange para-klasser, så det var ekstra kjekt og overraskende å vinne første avdeling, sier Mira som er grad V-rytter. – Jeg tar med meg masse erfaring og bronsemedalje videre, men fokuset i sesongen blir mest i ponniklassene med både Herikos og Filur.

Resultater