Kingsrød Grand Prix Cup: Dagen det lønte seg å hete Solveig

15203 kvinner bærer navnet Solveig i Norge i dag. To av disse deltok i søndagens Kingsrød Grand Prix Cup ved Elitestevnet hos Sørlandsparken Rideklubb – og begge kom videre til omhopping. Til topps gikk Solveig Fotland Newermann, som også slo til med å ta tredjeplassen i klassen, bak Cathrine Jerring. Fjerdeplasserte i klassen ble Solveig Karstensen Aarnes.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Solveig Fotland Newermann/Ballerina toppet årets første Kingsrød Grand Prix Cup. (Foto: Equipephoto_/Kristian Strøm)

Startfeltet i årets første kvalifisering til Kingsrød Grand Prix Cup hadde med seg 16 startende over 1,45 m. En fjerdedel av startfeltet red feilfri grunnomgang – men ingen holdt dobbelt null. Men det som ble helt klart var at det var Solveig som var dagens navn i denne klassen. Mens Solveig Karstensen Aarnes/Nadita VD Bisschop e. Quidam de Revel II Z (Clone)/Bamako de Muze fra Stavanger og Sola Rytterklubb fikk åtte feilpoeng, ble de tre andre stående med fire feilpoeng hver etter endt omhopping over banen Marit Hegre Stranden hadde tenkt ut. Dermed ble det tiden det sto på – og der trakk Solveig Fotland Newermann det lengste strået sammen med sin Ballerina e. Calido I/Acobat II fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb. En riktig fin runde hadde de, på tiden 46,97 s. Det holdt til seier foran Bærum Rideklubbs Cathrine Jerring/C’est Moi e. Verdi/Animo som galopperte inn tiden 48,74 s. Solveig Fotland Newermann sikret seg så også tredjeplassen i klassen, med Niara’s STB Boy I Z e. Nabab de Reve/Billy du Lys etter en runde på tiden 51,80 s.

Cathrine Jerring sikret seg andreplassen i Kingsrød Grand Prix Cup sammen med sin herlige C'est Moi. (Foto: Equipephoto_/Kristian Strøm)

Søndagen på Epona rommet også årets første Felleskjøpet Champion Cup 1,20 m. Her var det Larvik og Sandefjord Rytterklubbs Lotte Rønning-Hansen/Elnica som toppet listen foran Bertine Louise Skogly/Volstrups Celtic fra Tromsø Ryttersportsklubb. Nummer tre i klassen ble Valentina Overå/Care For Love e. Cardento/B-Stelle fra Hønefoss og Ringerike Rideklubb.

Lørdag var det tid for Sprangsportens venner Cup. Vinner av denne 1,40 m klassen ble Grenlands Silje Ludvigsen Dalen/Babouche vh Koningshof Z e. e. Baloubet du Rouet/Cassini II etter en super nullrunde. En god nummer to ble Nick Benterman/Don Diablo HX e. Vittori/Calvados fra Larvik og Sandefjord Rytterklubb.

En håndfull ponnier har også hoppet gjennom helgen på Epona. Helt til slutt, når klassene gikk i MB og MA var det Malene Skålin/BBB Scarlett Lawrence fra Sylling Rideklubb som vant MB kategori 1 mens Sandnes og Jæren Rideklubbs Iselin Assersen Jansen/Nygaards Fabelagtig tok seg av seieren blant toerne. Sandnes og Jæren Rideklubb kunne også juble over vinner i MA-klassen for kategori 1, her gikk seieren til Sanne Salvesen/Grangeview Ice Man e. Grangeview Top Gun/Penteflyn Clyde.