FEI Dressage and Paradressage European Championship:

Jeg har lært en masse

Ann Cathrin Lübbe avsluttet EM i Riesenbeck som hun begynte, med bronsemedalje. – Dette var deilig, sier rutinerte Ann Cathrin og fortsetter: - Og jeg har lært masse her – man slutter aldri med å lære!

AC Lubbe4
Ny dag - ny bronse til Ann Cathrin Lübbe. (Foto: Lukasz Kowalski)

Ann Cathrin Lübbe/La Costa Majlund (Sir Lancelot/Sir Oldenburg, oppdretter Stutteri Majlund) var første ekvipasje inn på banen da startsignalet gikk for para grad II-rytterne i Riesenbeck i dag. La Costa Majlund er en elegant, svært velgående vallak og ekvipasjen gikk sikkert og presist til sin musikk fra «Pirates of the Caribbean». Innimellom var La Costa ikke helt stødig i kontakten, men øvelsene ble utført avspent og fint. Dommerne belønnet freestylen med 74,540 %.

Quote
Jeg har lært masse, erfart masse – man slutter aldri med det!

Hesten gikk godt

Gullet gikk til gullvinneren fra tirsdag – 68 år gamle Heidemarie Dresing/Horse24 Dooloop (Dressage Royal/Rouletto, oppdretter Pferd 24 GmbH, S. Kohlenbrenner/N. Pflaster). Dette er en særdeles dyktig rytter med en fantastisk hest – og 80,353 % var velfortjent til denne tyske ekvipasjen. Sølvet gikk, som på tirsdag, til britiske Georgia Wilson/Sakura (Supertramp/Rockstar, oppdretter Geraldine Eilberg) som ble belønnet med 79,367 %.

Klassen var ikke stor med sine fire ekvipasjer, men resultatene står det uansett respekt av, for disse fire er toppsjiktet av ekvipasjer i denne graden.

Ann Cathrin er strålende glad for enda en medalje, selv om hun ikke var så fornøyd med egen innsats i dag. – Ja, det var deilig å ta en medalje til, selv om jeg ikke var så flink i dag. Men hesten gikk godt, og når det hele holder til bronse, så må man da være glad!

AC Lubbe2
Medaljetrioen Georgia Wilson (sølv), Heidemarie Dresing (gull) og Ann Cathrin Lübbe (bronse). Foto: Lukasz Kowalski

Nyttig å trene på å prestere i varmen

-Jeg har lært masse, erfart masse – det gjør man hele tiden, man slutter aldri med det. Å være her var en supergod trening på mange måter, deriblant i å trene på å prestere i sterk varme. Jeg tåler varme godt, men det er likevel fint å få testet det igjen – fint å trene på å orke å prestere. Det har ligget på 30 grader pluss, dagene her har virkelig gitt en sommerferiefølelse sånn sett, sier hun og fortsetter: - Og det har vært så hyggelig tur hit, jeg har så godt team rundt meg, og det har vært så hyggelig å være i Riesenbeck med den norske gjengen. Jeg er også utrolig glad for at mine lagvenninner alle hadde en riktig god dag i går, de fikk det så fint til. Det er også gøy med debutanten Christina og hennes unge hest, som bare tok alt på strak arm.

KOW 9166
-Det har vært lærerike dager i Riesenbeck, fastslår Ann Cathrin. (Foto: Lukasz Kowalski)

At huset brant ned har Ann Cathrin brukt til å trene seg selv mentalt

Nå bærer det hjem til hverdagen igjen. – Nå skal jeg hjem og jobbe videre, trene selvsagt, men også ta opp mer undervisning igjen. I en periode nå har jeg prioritert stevner og sanke poeng individuelt med tanke på Paralympics neste år. Nå skal jeg ut og undervise mer igjen.

I sommer opplevde Ann Cathrin marerittet med at hennes hus brant ned. Det var i seg selv en tøff opplevelse, men Ann Cathrin valgte å ta det som en utfordring, en mulighet til å trene seg selv. – Jeg har tenkt at jeg måtte bruke dette som en trening i å håndtere en vanskelig situasjon, en trening i å klare å holde fokus, fokus på mine mål. Og det synes jeg at jeg har klart, jeg har stått godt i det - jeg har lært mye.

Der hjemme i hverdagen står et delvis nedbrent hus ennå, mens Ann Cathrin og samboeren bor i en husvogn på gården. – Nå skal de etter hvert begynne å bygge hus, men det går fint å bo i en husvogn også. Litt trangt, men det går helt greit. Alt er en trening! Men det skal bli godt når huset blir revet, så vi slipper å se det hver dag.

Men selv om Ann Cathrin enn så lenge må se på ruinene, ser hun samtidig forbi det. Hun ser fremover. – Nå går jeg videre mot mine mål. Jeg synes det er gøy å være med videre – selv om jeg savner Jens (Lasse Dokkan)! Men jeg får heller være den "gamle" som er med, og jeg synes det er like gøy å være med og utvikle meg ennå. Det er det det handler om; om å synes det er gøy og ville utvikle seg. Det er alltid muligheter til det! Siden i vår har vi ikke vært under 70 % en eneste gang, og det er jeg fornøyd med, men vi har forbedringspotensiale!

AC Lubbe1
-Det handler om å synes det er gøy, om å ville utvikle seg, Det er alltid muligheter til det, sier Ann Cathrin. (Foto: Lukasz Kowalski)

Medaljefordelingen i de øvrige gradene

I grad III gikk gullet til danske Tobias Thorning Jørgensen/Jolene Hill (Blue Hors Don Schufro Hit/Windsor, oppdretter Hanne Andreasen)– igjen. Denne suverent dyktige danske rytteren har tatt dobbelt gull både i 2019 og 2023. Dagens gull satt med 83,833 %. Sølvet gikk til franske Chiara Zenati/Swing Royal Ifce (Royal Blend/Matcho, oppdretter Elke og Claudia Tegtmeyer) mens nederlandske Lotte Krijnsen/Rosenstolz N.O.P. / Rotspon/Sandro Hit, oppdretter Jürgen Kurz tok bronsen.

I grad I tok italienske Sara Morganti/Mariebelle (Lissaro van de Helle/Lys de Darmen, oppdretter Jos Michiels-Yskout) gullet med 81,650 %. Sølvvinner ble irske Michael Murphy/Cleverboy (Vivaldi/Kennedy, oppdretter G. Gijsbers) og bronsevinner tyske Martina Benzinger/Nautika (Pluto Darina/Favory Santa, oppdretter Peter Lewandowsky).

Belgiske Michèle George/Best Of 8 (Bonifatius/Maurice, oppdretter Dirk Radeke) gok gullet i grad V, med 81,275 % foran nederlandske Frank Hosmar/Alphaville N.O.P. (Sandreo/Iglesias, oppdretter A. Hendriks) og britiske Sophie Wells/LJT Egebjerggards Samoa (oppdretter Anders Green Hansen).

Grad IV er ennå ikke avsluttet.

Start- og resultatlister

53175091788 37ff2a51d5 c
Danske Tobias Thorning Jørgensen tok dobbelt gull i EM i 2019 - og gjorde det på nytt igjen i år - helt velfortjent av en fantastisk dyktig rytter. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)