Agria naturbanedager:

Inviterer hesteeiere til en veldedig tur

Agria Dyreforsikring inviterer alle hesteeiere til å ta en tur i naturen der de bor, helgen 22.-23. oktober. Pengene går til inntekt for Hest og Helse.

8688607bb8d7ad9a org
Agria Dyreforsikring inviterer norske hesteeiere til en tur med sin hest til inntekt for en god sak - det er gratis for hesteeierne, men for hver påmeldte donerer Agria Dyreforsikring 10 kroner til foreningen Hest og Helse. (Foto: Agria Dyreforsikring)

Med hesten som medarbeider ønsker Agria sammen med Hest og Helse å sette fokus på utbedring av tilbud innen fysisk og psykisk terapi. Bli med på å en tur med mening!

Hva er Agria Naturbanedager?

Agria Naturbanedager er et digital veldedighetsarrangement, noe som gjør at man kan gjennomføre turen når man selv ønsker i løpet av helgen. For hver deltaker donerer Agria 10,- til Hest og Helse.

–Med Agria Naturbanedager vil vi oppmuntre til at flere tar med hesten på tur, enten det er ved å ri, leie eller kjøre, i tillegg til at vi setter søkelyset på å få flere hesteassisterte tilbud i Norge, sier administrerende direktør i Agria Dyreforsikring, Marianne Broholm Einarsen.

Agria har under flere år engasjert seg i å minske riderelatert halthet, blant annet gjennom å drive kunnskapsprosjektet #stopphalthet sammen med Norges Rytterforbund. Agria Naturbane, med fokus på å ri på variert underlag, er et tilbud i prosjektet og det finnes i dag på rideanlegget Sørkedalen Rideklubb, i tillegg er flere anlegg på vei opp.

Hest og Helse

Hest og helse er en frivillig, landsdekkende medlemsorganisasjon med formål om å fremme hest i helsesammenheng og aktivt bidra til optimal kvalitet i arbeidet med bedre fysisk, psykisk og sosial hesle.

Pengene som Agria Dyreforsikring donerer til Hest og Helse er øremerket arbeidet med å sikre en sertifisering av hesteassisterte tilbud i Norge. Målet med dette arbeidet er å få på plass en kvalitetssikring av tilbudene til beste for både tilbyderne, brukerne og hestene. I tillegg til å oppnå en større aksept og anerkjennelse av disse tilbudene i samfunnet.

Agria Naturbanedager oppsummert:

  • Det er gratis å være med!
  • Registrer deg og hesten din på agria.no
  • Har du flere hester må du gjerne melde på hver enkelt
  • Delta når som helst helgen 22.-23. oktober
  • Ta en tur i naturen, enten du rir, leier eller kjører
  • For hver påmeldte ekvipasje donerer Agria 10,- til organisasjonen Hest og Helse
  • Del gjerne bilde eller video på Instragram eller Facebook, og tag oss med @agriahest
  • Bruk gjerne #agrianaturbanedager dersom du deler bilde eller video

Klikk deg inn her for påmelding!

Mer om

Les også:

1barfot Agria
26.02.2023

Barfotstudiens viktigste konklusjoner

Hva er det som skjer i hoven når hesten går uskodd? Professor Lars Roepstorff og teamet bak barfotstudien kan konstatere fire områder som kan ha en direkte effekt på hestens holdbarhet og prestasjon. Et viktig spørsmål er om, når og hvordan det kan være hensiktsmessig å trene hesten skodd eller uskodd. Barfotstudiet er et samarbeid mellom SLU og Agria Dyreforsikring.

332072653 731216541925470 624794826346295004 n
23.02.2023

- Min opplevelse er at folk er blitt flinkere til å ta ansvar

Minnene fra det fatale utbruddet av ekvint herpesvirus i Valencia i 2021 vekkes unektelig til live når det nå er påvist EHV-1 smitte ved to stevner i Europa. Men siden da har det blitt innført strenge biosikkerhetsregler og rutiner som riktig fulgt opp skal kunne begrense følgene av utbrudd. – Jeg opplever at folk generelt er blitt flinkere til å ta ansvar og at man skjønner at dette er viktig for alle, sier NRYFs kontaktveterinær til FEI, Guri Haarr.

Tannbehandling 15 of 20
15.02.2023

Tordos tenner var ikke helt som alle andres tenner

I fjor sommer ble Tordo en av rideskolehestene ved rideskolen til Geilo Ride og Kjøreklubb. Da deres egen veterinær sjekket tennene til Tordo, var de bakerste tennene så høye at hun ikke kunne se ordentlig hvordan det egentlig sto til der inne lengst i munnen. Derfor anbefalte hun en tur Bjerke Dyrehospital og veterinær og spesialistkandidat Johanna Schneider for å få gjort en grundig sjekk med spesialutstyr. Det Johanna fant ut var ganske overraskende. . Video i artikkelen