Ingen kunne slå det norske laget på Vilhelmsborg

De norske rytterne har hatt en flott åpning på finalestevnet i Baltic Cup på Vilhelmsborg. Fredag ettermiddag ble det en overlegen lagseier for children-rytterne i Danmark, etter en imponerende lagprestasjon!

av
Åse-Berit Jamne
Den norske innsatsen på tribunen var også god som gull! (Foto: Privat)

Det norske children-laget, bestående av Emilie Øia Helgesen/Lady Gaga HH Z, Alexandra Pengård Olsen/Corrada H M, Maiken Vandbakk Dragerengen på norskavlede Sancerre (II) (Careful x Rastell, oppdretter Lars-Ole Frøland) og Linnea Tomelthy Storstrøm/Flora By Gucci, kunne rett og slett ikke ha fullført med et bedre resultat. Etter alle ekvipasjene hadde vært i ilden, var alle fire plassert blant de seks beste i klassen.

Emilie Øia Helgesen gikk således helt til topps individuelt i Big Tour for Children 120 cm, mens Maiken Vandbakk Dragerengen tok 3. plassen, tett fulgt av Linnea Tomelthy Storstrøm og Alexandra Pengård Olsen på henholdsvis 5. og 6. plass.

Dermed stod laget med null feilpoeng i protokollen etter alle ekvipasjene hadde fullført - bedre kan det faktisk ikke gjøres!

Sterk norsk innsats

Det har vært flere av våre unge fremtidshåp som har markert seg i toppen på de fleste resultatlistene i dag, blant annet tok Frida Olsen Nordby/Leandro en fin 6. plass i Small Tour Children 1,10 m.

I Small Tour junior/U25 1,25 m stod det norske flagget ved siden av hele fem plasseringer.

Her leverte Leah Charlotte Møller/Jumping-Fire en meget rask tid i omhopping, og klokket inn på pallplass og ble nummer tre. Thea Gunleksen lå hakk i hæl med sin Evoila KVG Z på fjerdeplass, og Commissario på plassen rett bak. Eva Kathinka Brøndbo/Carsall fulgte opp den dominerende norske innsatsen blant de 41 startende med sin 7. plass, mens Fanny Josephine Wedel Jarlsberg havnet like bak på en flott 8. plass. med vallaken Unelli.

Blant ponniene var det ikke uventet uhyre tett i toppen, og små marginer som skilte. Philippa Porskrog Heiestad/Lundgreens Amazing Dancer stod for en sterk prestasjon med sin 4. plass i Big Tour kat. 2 1,10 m.

Blant de største ponniene, var det Julie Årebrot Skai/Shannon's Joy som kapret 6. plassen i et sterkt felt som talte 40 startende i Big Tour kat. 1 1,20 m.

Med null feil i protokollen, og en rask tid i omhoppingen var det Sebastian Oddsen/Feloetsghe V/D Rhamdiahoeve som stod for den beste prestasjonen i Big Tour Junior/U25 1,35 m hvor han endte som nr. 5 av 31 startende.