Idrettsstipend til Molde Rytterklubb

I dag annonserte kultur-, næring- og folkehelseutvalet i Møre og Romsdal fylkeskommune tre vinnere av deres idrettsstipend, som hver får 50 00 kroner. En av de tre er Molde Rytterklubb.

1t7a7772 1
Møre og Romsdal fylkeskommune gir Molde Rytterklubb et klubbstipend på hele 50 000 kroner. Foto: Molde Rytterklubb/privat

Møre og Romsdal fylkeskommune ønsker å støtte opp om idretten med sitt idrettstipend. Med klubbstipendet ønsker fylkespolitikerne å støtte opp om en klubb som viser et høyt aktivitetsnivå og god drift.

10 klubber søkt om stipend – til topps gikk Molde Rytterklubb.

På sin hjemmeside sier Møre og Romsdal fylkeskommune følgende om Molde Rytterklubb:
«Molde Rytterklubb er ein rideklubb i Molde med 185 medlemmar. Dei har rundt 100 elevar kvar veke i den største rideskolen i fylket i aldersgruppa 4-74 år. Klubben satsar aktivt på breidde og rekruttering til norsk ryttarsport inkludert idrett for parautøvarar. Klubben har tilbod om sprangriding, dressurriding, paraidrett, køyring og rideskole. Trass pandemien, har klubben klart å utvikle vekst både i medlemstal og aktive utøvarar. Klubben har tilsett dagleg leiar, og dei har ein lærling. Klubben har som mål å vere leiande aktør for breidde og rekruttering til norsk ryttarsport i Møre og Romsdal med eit tilbod for barn, unge og vaksne uavhengig av funksjonsgrad eller funksjonsnedsetting.»

Maria Hagen, klubbens sterkt engasjerte daglige leder, jubler: - Det er en utrolig hyggelig nyhet for klubben å få sånn på forsommeren! Det er også en stor anerkjennelse for jobben vi har gjort de siste årene for bredde og rekruttering.

Hun fortsetter: - Resultatene av arbeidet vårt kommer nå til syne med at vi har flere ryttere klare for nasjonale konkurranser. Det å få en slik anerkjennelse med idrettsstipend fra fylkeskommunen betyr mye for oss som klubb, noe som også gjør at vi kan fortsette satsningen vår. Denne våren har vi begynt å oppgradere hinderparken vår som har vært sårt tiltrengt, og med pengene fra fylkeskommunen vil vi kunne fortsette satsningen vår mot igjen bli en stolt stevnearrangør i fylket vårt. For en liten rideklubb her på nordvestlandet betyr en slik tildeling utrolig mye!

Møre og Romsdal fylkeskommune om idrettsstipendet

197982128 211633974127481 6745021116595151012 n
-Det er en utrolig hyggelig nyhet for klubben å få sånn på forsommeren! Det er også en stor anerkjennelse for jobben vi har gjort de siste årene for bredde og rekruttering, sier klubbens daglige leder, Maria Hagen.