NM dressur:

Helt magisk å endelig få det til

Med en sikker gjennomføring av sin freestyle sikret Anita Hennie Johnsen seg gullet i paraklassen for grad 4 og 5, sammen med sin Lindegaard Lucky. - Det har vært en lang vei, og det er helt magisk når man endelig får betalt, sier norgesmesteren.

Anita Hennie Johnsen Lindegaards Lucky 1
Anita Hennie Johnsen/Lindegaard Lucky tok gull i norgesmesterskapet paradressur grad 4 og 5. (Foto: NRYF)

Anita, som sammen med sin vallak Lindegaard Lucky (Solos Landtinus/De Noir) representerer Bruråk Hestesportsklubb, lå øverst på resultatlisten i de to innledende avdelingene under mesterskapet på Epona Ryttersenter. Det samme gjorde hun i lørdagens freestyle-finale, og dermed var det ingen tvil om hvor gullet i år skulle gå. Dommerne Rune Mæle, Astrid Eva Horn, Dag Smith-Meyer, Britt Jorunn Aksnes Clausen og Anne-Gunn Aleksandersen var alle helt enige – de holdt denne ekvipasjen som dagens vinnerekvipasje med 71,010 %.

Rachel Victoria Torvund/Tailormade Donna (Don Frederico/Samarant) fra Sørlandsparken Rideklubb tok I dag som I går andreplassen, i dagens freestyle lød prosenten på 69,455 %. Tredjeplassen for dagen gikk til Cristina Marcussen/Zorro Højris (Zorba Højris/Gribaldi) med 68,575 %.

Med tre seire var det selvsagt ikke tvil om hvor gullet gikk. Totalt ble resultatet 207,928 poeng for Anita Hennie Johnsen, mens sammenlagt og sølv ble det til Rachel Victoria Torvund med 198,151 poeng. Bronsemedaljen gikk til Cristina Marcussen som sammenlagt fikk 190,642.

Para
Årets tre medaljører i paraklassen: Gullvinner Anita Hennie Johnsen (midten) sammen med sølvvinner Rachel Victoria Torvund (tv) og bronsevinner Cristina Marcussen (th). Foto: Juliane Kingren/equinezphotos

Et helt magisk mesterskap

Etter overstått finaledag, premieutdeling og alt – ja, da gjenstår pakking av utstyr, seg selv og hesten – og ta veien fatt hjemover mot Trondheim.

Den ferske gullvinneren puster ut når hun sitter på plass i bilen og durer nordover:

-Da har vi fått pakket bilen og er på tur tilbake til Trondheim – etter et helt magisk NM, sier Anita.

Hun fortsetter: - Dagen i dag har vært helt utrolig, tenk at vi klarte å vinne küren også, med 71 %! Så akkurat nå er jeg en utrolig glad norgesmester.

Medaljen har ikke kommet av seg selv.

-Vi har jobbet helt sinnssykt hardt mot dette. Året startet med en kropp som ikke helt ville samarbeide, men når vi fikk den under kontroll var det bare å hive seg rundt. Min trener Louise Almlund Løkken har vært en fantastisk støttespiller og pushet meg godt, slik at da nasjonalsangen ble spilt under premieseremonien i dag, da kjente jeg tårene presse litt ekstra. Det har vært en lang vei, og det er helt magisk når man endelig får betalt.

Anita vil også si noe til sin groom: - Jeg vil takke groomen min litt ekstra, Elena Solvang. Hun har stilt opp både under VM og NM. Og ikke minst så er jeg utrolig takknemlig for at jeg har et så godt støtteapparat rundt meg, som er med på å bidra til at både jeg og Lucky utvikler oss!

Resultater

Saken oppdateres