Grand Slam i sprang - nå også på Vestlandet

Sandnes og Jæren Rideklubb inviterer til landsstevne i sprang denne helgen – som del av rekken på tre stevner som alle inngår i klubbens SJR Grand Slam-satsning. Og åpningsstevnet, det ble en skikkelig suksess - med oppgradert anlegg, spennende klasser, viktige ildsjeler i sving og sommervær attpå til.

av
Sille Kasin
Under årets første Grand Slam-stevne i regi av Sandens og Jæren Rideklubb har det vært mange glade fjes å spore. Her ser vi Maren Stranden juble over andreplass i Micro Prix med D'Artagnant V Overis Z. Foto: Jens Budsberg

Etter litt morgentåke har værgudene på Vestlandet virkelig vært på arrangørklubbens side disse seneste dagene. Til stor glede for både små og store ildsjeler og utøvere i Sandnes og Jæren Rideklubb, tilreisende ryttere med støtteapparat og øvrige fremmøtte har nemlig sommersolen tittet frem under utendørssesongens første landsstevne, mens gradestokken har krøpet opp til gode 16 grader pluss på dagtid.

Denne helgen har det første av i alt tre Grand Slam-stevner stått på programmet, og som en entusiastisk Jens Budsberg som både betjener oss i hestesport.no med bilder og i tillegg har vært ansvarlig for slodding på begge baner kunne fortelle: - Her har det virkelig vært noe for alle – med blant annet DRS Cup både for ponni og hest, de to andre populære ponnicupene The Body Shop Cup og Backe Cup, en akkumulatorklasse for dem som rir 1.15 m, og Mini Prix over to runder med eventuell omhopping for feilfrie i 1.20 m og 1.25 m som noene helgens største sportslige høydepunkter.

Anlegget ved Sandnes og Jæren Rideklubb har fått en kraftig ansiktsløfting disse seneste ukene og fremstod nå i all sin prakt i det nydelige sommerværet. Fredag stod seks klasser for hest og ponni med i alt 142 starter på programmet, og lørdag ble årets første ponnicuper hoppet i gang. Vinner av Drammen Ridesenters Cup for ponni LB ble arrangørklubbens egen Iben Braastad Orre på Gryhöjdens Pandora, mens Ronja Øverland Løvås med What A Dude, også de fra Sandnes og Jæren Rideklubb, tok seg av seieren i LA. I årets første runde av The Body Shop Cup i MB var det nok en gang Ronja Øverland Løvås som kunne slippe jubelen løs på hjemmebane bak tøylene på What A Dude. Og gleden var nok dobbel, tipper vi, for dette var til overmål ekvipasjens aller første MB. En flott start på helgens stevne fikk også SJRs Bente Støtland og Festy’s Dream – med populær seier i Backe Cup MB.

For arrangørklubbbens Ronja Øverland Løvås ble det dobbel ponnilykke på hjemmebane Med What A Dude vant hun nemlig både DRS Cup og The Body Shop Cup. Foto: Jens Budsberg
En fornøyd Bente Støtland sikret full pott med poeng på jemmebane i Backe Cup med Festy's Dream. Foto: Jens Budsberg

Et annet høydepunkt på fredag kom med akkumulatorklassen i 1.15 m presentert av Tørresdal Forskaling med hele 38 ekvipasjer til start. Her ble SJRs egen Rikke Budsberg med Noora vinner av klassen, etterfulgt av klubbvenninne Lilli Aarthun med Grauffs Quality som nummer to og med Arendal og Grimstad Rideklubbs Åge Dagfinn Eide Askeland og Québec Van’t Smisveld på tredje.

Nok en populær klasse ble Østerhus Micro Prix som gikk i 1.20 m/ 1.25 m lørdag kveld. 25 ekvipasjer stilte til start, og arrangørklubbens egen Rikke Budsberg innkasserte glad andre seier for dagen – etter å ha stått for klassens eneste doble null med Perle Vd Donkhoeve.

Rikke Budsberg, Lilli Aarthun og Åge Dagfinn Askeland tronet på pallen i etterkant av den spennende akkumulatorklassen med hinderhøyde 1.15 m på lørdag. Foto: Jens Budsberg

Denne søndagen har arrangøren invitert til ialt fem spennende klasser med totalt 110 starter. Marit Hegre Stranden har vært helgens banebygger, og to av de sportslige høydepunktene gjennom helgen kom blant annet DRS Cup for hest i 1.10 m og 1.20 m, samt Norsea Mini Prix i 1.30 m/ 1.40 m.

I Norsea Mini Prix der det var 11 startende, skulle det vise seg at kun SJRs Amalie Steen Hegre og Ivan som eneste ekvipasje maktet å holde alle bommer oppe. Dermed vanket populær hjemmeseier på de to, mens Simon Rhabek Yde og Gow Gow fra Fana Hestesportsklubb ble nummer to, etterfulgt av Martine Berheim Skår og Dion som nummer tre. Disse to sikret dermed mer jubel på hjemmebane.

I DRS Cup 1.10 m var det hele 49 ekvipasjer til start, og her trakk Ane Sviland og Dione fra Soma Ryttersportsklubb lengste strået. Til sist ble årets første stevne i Grand Slam-trilogien til Sandnes og Jæren Rideklubb avsluttet med DRS Cup 1.20 m. Her gikk Celina Olsen Kalvik og Kings van de Hoef fra SJR til topps, etterfulgt av ytterligere 25 ekvipasjer.

Resultater:

En smilende Amalie Steen Hegre vant helgens hovedklasse under SJRs Grand Slam-stevne med Ivan. Foto: Jens Budsberg
Tre særdeles fornøyde ryttere på pallen i etterkant av helgens Norsea Mini Prix - Amalie Steen Hegre flankert av Simon Rhabek Yde og Martine Berheim Skår. Foto: Jens Budsberg: